طی 2 سال گذشته شرکت سامسونگ همواره بازار اسمارتفونهای تاشو را تحت سیطره خود نگه داشته است. در این میان شاهد عرضه رقبایی از سوی برندهای هواوی و موتورولا بودهایم؛ اما گجت ساخت هواوی بهصورت بسیار محدود عرضه شد و هندست تاشو موتورولا نیز با مشخصات سختافزاری ضعیفتر از حد مورد انتظار در دسترس مشتریان قرار گرفت.
اما اکنون اوضاع در حال تغییر است و تولیدکنندگان بیشتری در حال ورود به این بازار هستند. پیشتر و در ماه گذشته کمپانی شیائومی از اسمارتفون می میکس فولد بهعنوان نخستین تلاش خود در این عرصه رونمایی کرد. بر اساس پیشبینیها طی ماههای پیش رو کمپانیهای اوپو و حتی گوگل نیز هندستهای تاشو خود را روانه بازار خواهند کرد. از آنجا که اپل یکی از قدرتمندترین شرکتها در زمینه ساخت گوشیهای هوشمند است؛ لذا انتظار عرضه یک آیفون تاشو توسط این برند امری کاملا طبیعی و منطقی بهنظر میرسد. با اینحال تا موعد عرضه یک آیفون تاشو به بازار احتمالا کماکان 1 یا 2 سال دیگر زمان باقی مانده است. در عینحال غول کوپرتینویی از طریق ثبت پتنتهای مختلف طرحهای مفهومی گوناگونی را مورد ارزیابی قرار میدهد.
اخیرا شرکت اپل برای پتنت مربوط به طراحی یک اسمارتفون تاشو جدید موفق به دریافت تائیدیه از سوی دفتر ثبت اختراعات و نمادهای تجاری ایالاتمتحده (USPTO) شده است.
بر اساس یک گزارش شماتیک منتشر شده توسط وبسایت Patently Apple جدیدترین طرح مفهومی شرکت اپل نشاندهنده یک آیفون تاشونده به سمت خارج است. این الگوی طراحی دقیقا در نقطه مقابل برخی گوشیهای تاشو فعلی نظیر گلکسی زد فولد 2 و موتورولا ریزر 5G قرار میگیرد. هر 2 دستگاه مورد اشاره دارای الگوی طراحی تاشونده به داخل هستند. ایده شرکت اپل به طراحی تاشو اسمارتفون هواوی میت ایکس شباهت بیشتری دارد؛ اگرچه در این میان برخی تفاوتهای مشهود نیز به چشم میخورد.
آیفون تاشو اپل از الگوی طراحی پیشرفته تاشونده به خارج و سیستم تاچ آیدی یکپارچه با نمایشگر بهره خواهد برد.
تلاش اپل برای حفظ برابری طولی میان هر 2 نمایشگر فوقانی و تحتانی در وضعیت تا شده یکی از پیشرفتهای مورد اشاره در پتنت جدید بهشمار میرود. در نتیجه استفاده از یک بخش اریب (که به طراحی یکپارچه دستگاه آسیب میزند) دیگر ضرورت نخواهد داشت. الگوی طراحی تاشونده به خارج در آیفون تاشو ظاهرا حتی در ناحیه لولا نیز کاربردی خواهد بود. بر اساس اعلام پتنت فوق، دیواره جانبی ناشی از تاشدگی دستگاه شامل شیشه یا یک ماده اولیه شفاف دیگر بوده و کلیه شرایط موردنظر را برآورده خواهد کرد. این ماده اولیه دارای پارامترها، کیفیت نمایش، دقت لمس و دوام بالاتری است.
اپل قصد دارد تا در قسمت زیرین پنلهای شیشهای از یک سنسور لمسی با مجموعهای از قابلیتهای کاربردی مختلف استفاده کند. این موارد کاربری احتمالا شامل تنظیم میزان بلندی صدا از طریق فرامین لمسی و پیمایش در رابط کاربری هستند. دستگاه جدید احتمالا حتی به کمک یک اسکنر در زیر نمایشگر بار دیگر از مشخصه تاچ آیدی بهرهبرداری خواهد کرد.
پتنت مذکور خاطرنشان میکند که هر 2 دیواره جانبی احتمالا دارای طراحی تخت یا خمیده خواهند بود. یکی از موارد مهم مورد اشاره در سند پتنت این است که هر 2 دیواره جانبی احتمالا ظاهری تخت یا خمیده دارند. ظاهرا اپل در گذر زمان پیرامون انتخاب بادوامترین رویکرد تصمیمگیری خواهد کرد. ظاهرا یکی از بخشهای نمایشگر آیفون تاشو دارای طراحی تمامصفحه بوده و قسمت دیگر نیز ظاهرا از یک قطعه گوشی در زیر نمایشگر جهت برقراری تماس میزبانی میکند.
حتی پتنت مذکور مجهز به پورتهای ارتباطی روی یکی از 2 قسمت تاشو است. این موضوع احتمال تبدیل شدن پتنت فوق به یک محصول تجاری را افزایش میدهد. این دستگاه احتمالا در مقایسه با نمونههای تاشو فعلی بسیار پیشرفته بهنظر میرسد. با اینحال اپل ظاهرا در قبال آیفون تاشو خود رویکرد بسیار محتاطانهای را در پیش گرفته است. این پدیده دلیل تعلل بیش از اندازه کمپانی برای عرضه یک دستگاه تاشو را توجیه میکند. در واقع غول کوپرتینویی مایل است تا از عرضه یک محصول معقول و بادوام اطمینان حاصل کند.