جدیدترین رنگبندی کرونایی شهرهای کشور اعلام شد/وضعیت کرونای هندی در کشور
امروز آخرین رنگبندی کرونایی شهرهای کشور در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.
به گزارش سایت طلا ،رنگبندی رسمی شهرهای از نظر وضعیت ابتلا و بستری کرونا در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.
شهرستانهای اشنویه (آذربایجان غربی)، آران و بیدگل (اصفهان)، امیدیه، خرمشهر، رامشیر و شوش (خوزستان) و تفت (یزد) به علت افزایش روند بستری در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
۱۱۰ شهرستان که روند بستری کرونا در آنها در روزهای اخیر افزایش نداشته است از وضعیت قرمز خارج شدند. با این وجود اگر سطح مراقبتها کاهش یابد و روند بستری افزایشی شود، احتمال قرمز شدن مجدد این شهرستانها جدی است.
آمار فعلی کشور:
۱۹۸ شهرستان قرمز
۱۵۷ شهرستان نارنجی
۸۴ شهرستان زرد
۹ شهرستان آبی
شهرستانهایی که با اوجگیری بیشتر بستری روبرو هستند در نقشه با رنگ قرمز تیرهتر مشخص شدهاند.
فهرست کامل رنگبندی همه شهرهای کشور را در لینک زیر مشاهده کنید:
آخرین جدول رنگ کرونایی کل شهرستانها ششم اردیبهشت
کرونای هندی تاکنون در کشور گزارش نشده است
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: تاکنون نمونه کرونای هندی جهش یافته در کشور مشاهده نشده است.
کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونای هندی در کشور گفت: تاکنون گزارشی از مواردی که توالی یابی ژنتیکی آن منطبق با واریانت مشاهده در هند نداشتهایم، اما قطعاً در چند هفته آینده شاهد ورود این ویروس نیز خواهیم بود.
او ابراز امیدواری کرد که بتوان در کشور این روند کند باشد و ورود این ویروس به تأخیر بیفتد.
جهانپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کیت تشخیص ویروس جهش یافته هندی در کشور وجود دارد یا خیر ابراز داشت: تست پی سی آر در خصوص قطعی کووید بودن بیماری است، اما کیت خاص شناخت این ویروس را نیز داریم، اما به لحاظ قیمت و همچنین کمبود آن امکان تشخیص برای همه بیماران را نداریم و میتوان از هر استان نمونههای انتخابی را برای توالی یابی ژنتیکی معرفی کرد.
امکان نیاز به مهندسی مجدد واکسنهای کرونا در صورت شیوع کرونای هندی
او در پاسخ به سوالی مبنی بر علائم ویژه ویروس جهش یافته هندی تصریح کرد: برخی از ویروس هندی به نام سوپرمتاسیون یاد میکنند و آنچه موجب نگرانی است این است که علاوه بر شدت سرایت بیشتر این بیماری احتمال فرار این ویروس از سد واکسنهای تولید شده در جهان نیز وجود داشته باشد و چنانچه این امر صحت داشته باشد نیازمند مهندسی مجدد واکسنهای دنیا خواهیم بود.
جهانپور در ادامه در خصوص چرایی برخورد با تخلفات در زمینه تزریق واکسن و اسراف واکسن کرونا در کشور گفت: در این زمینه ما به نهادهایی که لیست را برای ما ارسال کردند اعتماد کردیم و هر گونه تخلف در این زمینه را از سوی دستگاه قضا پیگیری خواهیم کرد.
نیازی به امحاء همه واکسنهای کرونا نیست
او با بیان اینکه نیازی به امحاء همه واکسنها نیست، اضافه کرد: در این زمینه تنها واکسن اسپوتنیک وی است که با توجه به شرایط خاص این واکسن که چنانچه از شرایط انجماد منفی ۲۰ درجه خارج شود امکان بازگشت ندارد امحاء میشود.
رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت افزود: دیگر واکسنها در دمای یخچال نگهداری میشوند و امکان نگهداری آن برای مدت زمان بیشتر وجود دارد.
او با بیان اینکه تزریق بی ضابطه واکسن کرونا به بهانه امحاء در تمام کشورها متوقف شده است، افزود: این رفتار به گونهای بود که سوء استفاده را در بازار واکسن کرونا ایجاد کرده بود که در کشور شاهد چنین اتفاقی نخواهیم بود و چنین کلاهی بر سر نظام سلامت نمیرود.