سایت خبری طلا

رویایی نزدیک به حقیقت؛ساخت هواپیماهای مسافربری برقی!

منبع: سایت طلا


اواخر هفته گذشته، کمپانی آمریکایی Bye Aerospace اعلام کرد که قصد دارد یک هواپیمای مسافربری تمام برقی با نام تجاری Bye Electric eFlyer 800 را روانه بازار کند که می‌تواند رویای تجاری سازی هواپیما‌های مسافربری برقی را به حقیقت بدل کند.


به گزارش موبوایران، کمپانی آمریکایی Bye Aerospace، روز پنجشنبه 22 آوریل (2 اردیبهشت) از برنامه ورود خود به بازار هواپیمایی تجاری با پروژه ساخت هواپیمای eFlyer 800 رونمایی کرد. این هواپیما، یک پرنده کاملاً برقی است که از یک جفت موتور الکتریکی Safran Engineus نیرو می‌گیرد. این دو موتور قادر هستند یک هواپیمای کوچک با ظرفیت هفت مسافر و دو خلبان را در پرواز‌های تا 500 نانومتر در 320 گره، به آسانی پشتیبانی کنند. این بدان معناست که این هواپیما قادر است به راحتی با هواپیما‌های مشابه توربوپراپ موجود مانند Beech King Air 260 و Daher TBM 910، که البته کمتر از یک سوم آن برد دارند، رقابت کند.

 شرکت Bye Aerospace که در دنور ایالات متحده مستقر است، در خصوص این هواپیمای برقی خود اعلام کرد که انتظار دارد ظرف مدت سه تا چهار سال آینده تمام گواهینامه‌های لازم برای این طرح تجاری خود را دریافت کند، با این همه، از هم اکنون قرارداد‌های پیش خرید این هواپیما را با چندین شرکت تاکسی هوایی، چارتر و جابجایی محموله‌های پستی در ایالات متحده و اروپا منعقد کرده است.

 این شرکت در حال حاضر مشغول پروسه دریافت گواهینامه نوع FAA Part 23 برای مدل eFlyer 2 دو صندلی خود است که عمدتا برای آموزش پرواز استفاده خواهد شد. این شرکت همچنین در حال توسعه این هواپیما به یک هواپیمای چهار سرنشین eFlyer 4 است که می‌تواند برای مأموریت‌های تاکسی هوایی و باری و همچنین برای آموزش پرواز پیشرفته‌تر مورد استفاده قرار گیرد. همچنین هر دو مدل eFlyer توسط موتور‌های Safran پشتیبانی می‌شوند که دارای قدرتی از 50 کیلووات تا 500 کیلووات / 1 مگاوات هستند. این موتور‌ها با سیستم توزیع برق و محافظت از شبکه شرکت فرانسوی GeneusGRID عرضه می‌شوند.

طبق گزارش ها، انتظار می‌رود هواپیمای جدید eFlyer 800 از باتری‌های لیتیوم گوگردی جدیدی که توسط کمپانی Oxis Energy مستقر در انگلستان تولید می‌شود، بهره بگیرید و شرکت Bye Aerospace نیز مدعی است که به دنبال دستیابی به زمان 20 تا 30 دقیقه برای شارژ مجدد این باتری‌ها است. طبق گفته شرکت انگلیسی Oxis، نسل اول این باتری‌ها دارای انرژی ویژه 450 Wh / kg و چگالی انرژی 550 Wh / L هستند. این شرکت معتقد است که می‌توان تا اواخر سال 2023 این میزان را به 550 وات بر کیلوگرم و 700 وات بر لیتر رساند و سپس تا سال 2026 به 600 وات بر کیلوگرم و 900 وات بر لیتر، دست یافت. به طور کلی، بسیاری از کارشناسان، سطح انرژی حدود 400 وات بر کیلوگرم را نقطه عطف ساخت باتری‌های یون لیتیوم برای هواپیما‌های برقی می‌دانند. در حال حاضر، سطح معمول در این صنعت، حدود 220 تا 250 وات بر کیلوگرم است.

Bye Aerospace ادعا می‌کند که هزینه‌های عملیاتی eFlyer 800 در مقایسه با جت‌های توربوپراپ، یک پنجم خواهد بود؛ بر اساس این فرض که هزینه برق کمتر از سوخت خواهد بود و موتور‌های الکتریکی نسبت به موتور‌های توربوپراپ به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند. جورج بای، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Bye Aerospace در این خصوص گفت: eFlyer 800 اولین هواپیما با پیشرانه کاملاً الکتریکی است که به عملکرد توربوپراپ، ایمنی بدون دی اکسید کربن و هزینه‌های عملیاتی بسیار کم دست می‌یابد. این نوع صرفه جویی در هزینه‌ها و کسب عملکرد قابل توجه، توسط سیستم پیشرانه الکتریکی و فناوری پیشرفته سلول باتری امکان پذیر است که منجر به تراکم قابل توجه انرژی می‌شود.

Bye Aerospace تاکنون قیمت دقیق هواپیمای جدید eFlyer 800 را اعلام نکرد، اما در گفتگو با نشریه فوربس، مدیر این شرکت اعلام کرد که قیمت آن با هواپیمای King Air 260 که کمی بالاتر از 6 میلیون دلار است، برابر خواهد بود. از دیگر اطلاعات منتشر شده درباره این هواپیمای برقی جدید، می‌توان به توان حمل بار به میزان حداکثر 700 کیلوگرم اشاره کرد، اما برای مثال از عملکرد این هواپیما بر روی باند پرواز و اینکه برای پرواز و فرود به چه طول باندی احتیاج دارد، اطلاعی در دست نداریم. شرکت سازنده همچنین اعلام کرده است که نمونه کوچکتر هواپیما‌های eFlyer توانسته اند صدای کمتری به میزان 30 دسی بل، از هواپیما‌های با پیستون یا توربوپراپ تولید کنند.

در ماه نوامبر گذشته، گروه Aerospace9 کره جنوبی یک همکاری استراتژیک با Bye Aerospace را آغاز کرد که به گفته شرکت آمریکایی، شامل سرمایه گذاری در شرکت آمریکایی و قرارداد خرید 300 هواپیما است. این قراداد خرید شامل 150 فروند هواپیمای eFlyer 2s و 148 فروند هواپیمای eFlyer 4s به همراه دو نمونه از مدل جدید بزرگتر eFlyer 800 بود که در آن زمان با عنوان Envoy نامیده می‌شد.

در ماه مارس، شرکت Textron که امتیاز ساخت خانواده هواپیما‌های King Air را در اختیار دارد، قصد خود را برای ورود به بخش هواپیمایی الکتریکی اعلام کرد. این گروه آمریکایی تأیید کرد که بخش جدیدی به نام Textron eAviation برای ساخت این نوع هواپیما‌ها را ایجاد کرده است، اما از ارائه جزئیات برنامه‌های خود برای این سرمایه گذاری جدید خودداری کرد. در ژوئن 2019، شرکت فرانسوی داهر از همکاری با Safran و Airbus برای توسعه یک نسخه هیبریدی-الکتریکی از هواپیما‌های خانواده TBM تحت برنامه EcoPulse خبر داد. این طرح شامل اضافه کردن شش موتور الکتریکی Safran با پروانه‌های روی بال است که همزمان با موتور‌های موجود توربوپراپ Pratt & Whitney PT6A که به عنوان یک ژنراتور عمل می‌کند، حرکت می‌کنند.

تمام این شرکت‌ها قصد دارند تا هواپیمای آن‌ها اولین پرواز خود را تا سال 2022 به انجام برساند، اما در واقع تمام این طرح‌ها یا شامل یک هواپیمای با پیشرانه ترکیبی است و یا یک هواپیمای کوچک که عملاً نمی‌توان آن را برای حمل مسافر مناسب دانست؛ بنابراین Bye Electric eFlyer 800 اگرچه ممکن است دیرتر از مدل‌های رقیب خود به پرواز درآید، اما بیش از رقبای خود به یک هواپیمای مسافربری تمام برقی شباهت دارد و این چیزی است که می‌تواند رویای رسیدن به هواپیما‌های الکتریکی مسافربری بزرگ را تحقق بخشد.