واکنش شورای نگهبان به دستور روحانی
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: کسانی از نظر این شورا ثبت نام کننده در انتخابات ریاست جمهوری تلقی میشوند که مدارک مذکور در مصوبه این شورا را هنگام ثبت نام ارائه کرده باشند.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود به لازمالاجرا بودن مصوبه شورای اشاره کرد که متن آن به شرح زیر است:
مصوبه شورای نگهبان در خصوص شرائط ثبت نام کنندگان انتخابات ریاست جمهوری برای وزارت کشور و دیگر مجریان لازم الاجراست.
بدیهی است کسانی از نظر این شورا ثبت نام کننده تلقی میشوند که مدارک مذکور در مصوبه این شورا را هنگام ثبت نام ارائه کرده باشند.
در پی مخالفت حسن روحانی رییس جمهور با مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان و دستور او به وزیر کشور مبنی بر رعایت قوانین انتخاباتی سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد "مصوبه شورای نگهبان لازمالاجراست و کسانی ثبتنام کننده انتخابات تلقی میشوند که شرایط مذکور مصوبه را دارا باشند."
ساعتی پیش حسن روحانی رییس جمهور در نامه ای به وزیر کشور مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان درباره ثبت نام نامزدها را خلاف قانونی اساسی دانست و با بیان این که الزامات وزارت کشور باید در چارچوب قانون و با ابلاغ رییس جمهوری عملی شود، گفت: "در ثبت نام از داوطلبان، قوانین موجود ملاک عمل باشد."
روحانی از وزارت کشور خواست مطابق نظریه تفسیری معاونت حقوقی ریاست جمهوری عمل کند.
در جمعبندی نظریه معاونت حقوقی ریاست جمهوری تاکید شده است که «وزارت کشور مکلف است وظایف اجرایی خود در زمینه انتخابات ریاستجمهوری را بر اساس قوانین موجود و آئیننامهها و مقررات مربوط به آنها انجام دهد.
براساس ابلاغیه شورای نگهبان از این پس داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برای ثبت نام باید در بازه سنی ۴۰ تا ۷۵ سال باشند، حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن باشند و سابقه تصدی حداقل ۴ ساله در سمتهای مدیریتی کشور را که به طور کامل مصادیق آن ذکر شده را داشته باشد.
وزرا، استانداران، شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر میتوانند کاندیدا شوند. این در حالیست که تمام نامزدها باید عدم سوء پیشینه ارایه دهند و سابقه محکومیت کیفری نداشته باشند
دولت و منتقدان این مصوبه می گویند شورای نگهبان حق قانون گذاری ندارد و این مصوبه خلاف قانون اساسی است.