سایت خبری طلا

5 تکنیک که میتواند شما را از کمال گرایی مفرط نجات دهد

منبع: lifehack


در مورد تعریف کمال گرایی در واقع تردید های زیادی وجود دارد ، ممکن است به معنی تلاش برای کامل بودن و بهترین بودن باشد و حتی ممکن است یک وسواس باشد و به عنوان مریضی و یا یک اختلال روانی به آن نگاه شود.


5 تکنیک که میتواند شما را از کمال گرایی مفرط نجات دهد


در مورد تعریف کمال گرایی در واقع تردید های زیادی وجود دارد ، ممکن است به معنی تلاش برای کامل بودن و بهترین بودن باشد و حتی ممکن است یک وسواس باشد و به عنوان مریضی و یا یک اختلال روانی به آن نگاه شود. 

شاید فکر کنید که کمال گرایی این باشد که بهترین و کامل ترین چیزی را داشته باشیم یا حتی کامل ترین انسان و بدون نقص ترین آن ها باشیم. خب باید بگوییم که کمال گرایی در جنبه های مختلف بروز میکند.

اینکه پشت سر هم یک کاری را که انجام داده اید چک کنید و یا کاری را شروع نکنید ، چون فکر میکنید که زمان مناسب آن فرا نرسیده است در واقع یکی از نشانه های وجود کمالگرایی در شماست. به عبارتی کمال گرایی به دلیل ناراحتی ، نگرانی و تردید به وجود می آید نه اینکه بخواهیم یک کار ساده را انجام دهیم.

روانشناسی پشت کمال گرایی
چرا برخی افراد چنین کمال گرا هستند؟ دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود این ویژگی شخصیتی در برخی از دیگران قویتر باشد و به یک ذهنیت روانشناختی خاص برمی گردد.

در حالی که برخی از افراد اشتباهات را به عنوان یک درس و تجربه نگاه میکنند، کمال گرایان آنها را نقص شخصی می دانند. آنها ذهنی خود را شلاق می زنند و احساس ناکامی می کنند. همان ترس از شکست که کمال گرایی از آن ناشی می شود. منبع دیگر کمال گرایی مسئله نفسانیات است. بسیاری از مردم دوست دارند همه چیز کامل باشد زیرا آنها در فکر این هستند که دیگران درباره آنها چه فکر می کنند. این که اگر چیزی در حد استانداردی و کاملی نباشد قضاوت منفی می شود.

اما چگونه میتوانیم یک ذهنیت کمال گرا را تغییر دهیم ؟ در پایین 5 تکنیک برای تغییر ذهن کمالگرای شما آورده شده است:

اگر احساس می کنید کمال گرایی مانع انجام درست کار های شما می شود و به شما اجازه رشد نمیدهد ، پس زمان آن رسیده است که عادت ها و طرز فکر خود را تغییر دهید. چندین استراتژی وجود دارد که می توانید برای تغییر ذهنیت کمال گرایانه و بهبود موفقیت در زندگی اتخاذ کنید.

1. طرز فکر "همه یا هیچ چیز" را کنار بگذارید
یک ذهنیت رایج در مورد کمال گرایی این است که یا می خواهید کاری را به خوبی انجام دهید یا اینکه اصلاً انجام ندهید. اما مشکل این امر در انکار اهمیت فرآیند است. دستیابی به موفقیت از تجربیات و بینش های به دست آمده از این فرآیند ناشی می شود ، به شما این امکان را می دهد که این موارد را برای موفقیت در آینده تنظیم و به کار بگیرید. این امر علی رغم آنچه ذهن کمال گرایانه سعی در انکار آن دارد ، به طور ناخواسته احتمال شکست را به طور کلی کاهش می دهد.

2. قانون 80/20 را به خاطر بسپارید
وقتی صحبت از کمال گرایی می شود ، گاهی اوقات راحت می توان ماهیت چیزی را نادیده گرفت، اما باید بدانید که برای به دست آوردن یک هدف شما نیاز است فقط کافی است 20 درصد از آن را درست انجام دهید. اینکه بخواهید 100 درصد آن را انجام دهید در واقع در همان دام کمال گرایی گیر افتاده اید. قانون 80/20 یک قانون خوب برای یادآوری است، فقط 20٪ از تلاش شما می تواند 80٪ از نتایج باشد. بیش از این تغییر بزرگی ایجاد نخواهد کرد.

3. مرتب سازی بر اساس "باید" تا " خوب است که باشد"
بسیاری از ایده ها می توانند عالی باشند ، مگر اینکه کمال گرایی عامل سقوط شما باشد. اولویت بندی در اینجا مهم است اما یک کمال گرا به سختی می تواند ایده هایی را که فکر می کنند باید در آن گنجانده شود کنار بگذارد. با این حال ، این به کیفیت کار یا پروژه شما آسیب می رساند

قبل از شروع هر پروژه ، اطمینان حاصل کنید که لیستی از "باید داشته باشید" و "خوب است که داشته باشید" را برای خود تهیه کرده اید. موارد ضروری را یک اولویت مطلق قرار دهید و فقط در صورت داشتن زمان کافی ، موارد خوب را داشته باشید.

4.پیروزی های کوچک را جشن بگیرید
ذهنیت یک فرد کمال گرایانه تمایل به سمت منفی دارد بنابراین نوشتن 3 دستاورد روزانه می تواند به تغییر این ذهنیت به سمت مثبت شدن کمک کند. هر چیز کوچکی از "من امروز زودتر از دیروز بیدار شدم" تا " امروز 5 دقیقه بیشتر مطالعه داشتم" می تواند ذهن را به جنبه های مثبت یک کار جلب کند و از جنبه های منفی آن کم کند.

5. اهداف واقع بینانه تعیین کنید
تعیین اهداف غیرواقعی یک ویژگی مشخص از یک فرد کمال گراست و در نهایت باعث ایجاد احساس عدم کفایت و ناتوانی می شود زیرا دستیابی به آنها دشوار است.

پداشتن اهداف چیز شگفت انگیزی است و خب باید در زندگی هدف داشته باشید اما بالا بردن سطح هدف شما می تواند احساس بی انگیزگی و فقدان ایجاد کند. بنابراین سعی کنید اهداف خود را مشخص و معین و بر اساس یک دوره زمانی مشخص تعیین کنید. اینکه اهداف بلند پروازانه داشته باشید لزوما به معنی توانایی رسیدن به آن ها نیست.