5 غذایی که می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند
اگر تا به حال مسمومیت غذایی را تجربه کرده اید دیگر لازم نیست بگوییم که این بیماری تا چه حد می تواند دردناک یا آزار دهنده باشد. ما در اینجا قصد داریم 5 غذایی که می توانند شما را دچار مسمومیت غذایی کنند معرفی کنیم.
5 غذایی که می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند
اگر تا به حال مسمومیت غذایی را تجربه کرده اید دیگر لازم نیست بگوییم که این بیماری تا چه حد می تواند دردناک یا آزار دهنده باشد. ما در اینجا قصد داریم 5 غذایی که می توانند شما را دچار مسمومیت غذایی کنند معرفی کنیم.
مانند هر بیماری دیگری، بهترین راه درمان مسمومیت غذایی نیز پیشگیری از ان است. بهترین راه این است که هنگام خوردن غذا هایی که می توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند مراقبت های لازم را انجام دهید.
1. تخم مرغ: سالمونلا مهم ترین عامل ایجاد مسمومیت غذایی است. این باکتری درون تخم مرغ نیز وجود داشته و به خصوص هنگامی که تخم مرغ را به شکل عسلی تهیه می کنید می تواند وارد بدنتان شود.
البته موارد پیش آمده تا به امروز نادر بوده است اما بهتر است هنگام آماده کردن تخم مرغ برای کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، توجه داشته باشید که تخم مرغ کاملا پخته شده باشد.
2. تن ماهی: ما عموما برای فهمیدن سالم بودن غذا آن را بو می کنیم اما انجام این کار برای مشخص کردن وضعیت سلامت تن ماهی مؤثر نمی باشد.
تن ماهی می تواند حاوی باکتری های زیادی بوده و مسمومیت غذایی ایجاد کند. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق قرار دادن تن ماهی در یخچال بلافاصله پس از خرید ان بوده و لازم است که آن را به خوبی بپزید.
3. کاهو و دیگر سبزیجاتی که برگ های آنها به صورت خام مصرف می شود: سبزیجاتی که برگ آنها به صورت خام مصرف می شود ممکن است به موارد متعددی آلوده بوده و شما را دچار مسمومیت غذایی کند.
بهترین راه جلوگیری از این اتفاق شستن بسیار خوب این سبزیجات است. برخی از متخصصان ضد باکتری های طبیعی مانند سرکه را برای شست و شو پیشنهاد می کنند.
4. جوانه ماش و دیگر حبوبات: حبوبات و بذر های مختلف برای جوانه زدن در یک محیط مرطوب قرار می گیرند که شرایط بسیار خوبی برای رشد باکتری ها نیز فراهم می کند.
باکتری ها به طور معمول در دانه قرار گرفته و حتی می توانند وارد جوانه شوند. با وجود این که احتمال ایجاد مسمومیت غذایی از این روش چندان بالا نیست اما بهتر است جوانه ها را قبل از مصرف به خوبی بپزید.
5. کنسرو لوبیا قرمز: لوبیا قرمز حاوی نوعی پروتئین به نام لکتین است که مصرف میزان زیادی از ان می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند اسهال و استفراغ شود. بهترین راه برای از بین بردن این پروتئین حرارت دادن کنسرو یا لوبیایی که قصد خوردن آن را دارید است.