سایت خبری طلا

رونمایی گوگل از LaMDA با هدف مکالمه طبیعی بین انسان و کامپیوتر

منبع: سایت طلا


گوگل امشب و در جریان رویداد I/O خود از فناوری LaMDA رونمایی کرد. این یک هوش مصنوعی فوق‌العاده قدرتمند است که به کاربران اجازه می‌دهد یک گفت‌و‌گوی کاملا طبیعی با ماشین داشته باشند.


گوگل امشب و در جریان رویداد I/O خود از فناوری LaMDA رونمایی کرد. این یک هوش مصنوعی فوق‌العاده قدرتمند است که به کاربران اجازه می‌دهد یک گفت‌و‌گوی کاملا طبیعی با ماشین داشته باشند.

اگر دقت کنید، بین دستیارهای صوتی هوشمند، گوگل اسیستنت بسیار قدرتمند بوده و در واقع می‌توان گفت به نوعی بهتر از سایرین است. این نشان می‌دهد عملکرد گوگل در توسعه‌ی یک دستیار صوتی بهتر از رقبا بوده و حالا می‌بینیم این عملکرد خوب با ورود فناوری جدیدی تحت عنوان LaMDA بسیار بهتر هم شده.

مکالمه‌ی طبیعی، به آن شکلی که بین انسان‌ها صورت می‌گیرد اگرچه یک طرح کلی دارد اما کاملا غیرقابل پیش‌بینی است و سرانجام نامشخصی دارد. به همین خاطر اگر به همان شکلی که با انسان‌ها گفت‌و‌گو می‌کنیم، با کامپیوتر حرف بزنیم، پاسخ منطقی دریافت نخواهیم کرد.

در واقع آنچه که باعث می‌شود هوش‌های مصنوعی امروزی نتوانند خیلی با انسان‌ها مکالمه‌ی طبیعی داشته باشند همین تغییر ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی موضوعات است. اما LaMDA با هدف بهبود گفت‌و‌گوی طبیعی بین انسان و ماشین طراحی شده. به این صورت که شاید شما موضوع مورد بحث مکالمه را کاملا تغییر دهید اما خب مشکلی پیش نخواهد آمد، چرا که ماشین پا به پای شما پیش می‌آید؛ بدون اینکه وقفه یا اختلالی در فرایند گفت‌و‌گو بوجود بیاید.

نکته‌ی جالب اما اینجاست که گوگل برای نمایش توانایی LaMDA از آن در قالب سیاره‌ی پلوتو و حتی یک موشک کاغذی استفاده کرد. اما خب بدیهی است آنچه که اهمیت بالایی داشت، اشیا نبودند، بلکه درک بالا و عجیب این هوش مصنوعی بود که به بهترین شکل ممکن سوالات و موضوعات گفت‌و‌گو را درک می‌کرد و بهترین پاسخ ممکن را ارائه می‌داد.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، پرسشی که از پلوتو پرسیده شده بود این بود که «اگر به آن‌جا سفر می‌کردم (به سیاره‌ی پلوتو) چه می‌دیدم؟» که پلوتو هم در پاسخ گفت «دره‌های بزرگ، کوه‌های یخی، چشمه‌های آب گرم و تعدادی هم دهانه‌ی آتش‌فشان».

طبق گفته‌های گوگل، LaMDA به این صورت طراحی و آموزش داده شده که می‌تواند گفت‌و‌گوی آزاد را با سایر شکل‌های زبانی (سایر متون) تشخیص دهد. به همین خاطر می‌تواند همیشه پاسخی منطقی برای پرسش‌های پیش‌بینی نشده‌ی کاربران داشته باشد.

اینطور که به نظر می‌رسد، گوگل قصد دارد به‌زودی از LaMDA در محصول یا سرویس‌های مختلف استفاده کند که فعلا از حضور آن در Workspace، جست‌و‌جوی گوگل و اسیستنت باخبریم. اسیستنت، دستیار صوتی گوگل است که حتی بدون این فناوری هم از سایر دستیارهای صوتی هوشمند عملکرد بهتری دارد و قطعا با حضور آن می‌تواند جهش بزرگی در زمینه‌ی گفت‌و‌گو با کاربران داشته باشد.