سایت خبری طلا

غذای کم قند یا کم چرب، کدام بهترین گزینه برای سلامتی است؟

منبع: gundersenhealth


انتخاب غذای سالم کاری سخت است. بعضی از رژیم های غذایی مصرف چربی را محدود می کنند، در حالی که برخی دیگر موافق کاهش قند هستند. اما بهترین روش برای دستیابی به عادات غذایی سالم چیست؟


غذای کم قند یا کم چرب، کدام بهترین گزینه برای سلامتی است؟


انتخاب غذای سالم کاری سخت است. بعضی از رژیم های غذایی مصرف چربی را محدود می کنند، در حالی که برخی دیگر موافق کاهش قند هستند. اما بهترین روش برای دستیابی به عادات غذایی سالم چیست؟

رژیم های غذایی کم چربی

امروزه دستورالعمل های رژیم غذایی استفاده بیشتر از چربی های اشباع نشده مانند چربی های موجود در روغن ها، مغزها، دانه ها و ماهی های چرب را توصیه می کنند و در عین حال استفاده کمتر از چربی های اشباع و ترانس موجود در غذاهای حیوانی را  پیشنهاد می کنند.

به غیر از داشتن فواید برای سلامتی، چربی به غذاها طعم داده و سیری ما را افزایش می دهد. نبود چربی در یک محصول غذایی اغلب به این معنی است که تولید کننده از قند یا نمک بیشتر برای حفظ خوش طعم بودن غذا استفاده می کند.بنابراین به جای خوردن یک کاسه بزرگ ماست یخ زده بدون چربی که مزه خوبی ندارد ممکن است با خوردن یک پیاله بستنی پرچرب و خوش طعم بیشتر راضی باشید.

رژیم های غذایی کم قند

دستورالعمل های رژیم غذایی فعلی توصیه می کنند که قندهای اضافه شده باید به کمتر از 10 درصد کالری روزانه محدود شود. قندهای اضافه شده را می توان در غذاهایی مانند نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای تصفیه شده یا فرآوری شده مانند تنقلات، دسرها، غلات و حتی کنسروها یافت.

قندهای اضافه شده شامل قندهایی که به طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و محصولات لبنی یافت می شوند، نیست. نوشیدن کمتر نوشیدنی های شیرین و افزایش مصرف غذاهای کامل به اکثر افراد کمک می کند تا میزان قند مصرفی خود را کاهش دهند.

چربی و شکر در حد متوسط  در یک رژیم غذایی سالم مهم هستند. در نتیجه به جای حذف کامل این مواد مغذی مصرف آن ها را به تعادل برسانید و غذاهای کامل مانند سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، منابع پروتئین بدون چربی و لبنیات را در اولویت قرار دهید و غذاهای فرآوری شده را به حداقل برسانید.