سایت خبری طلا

به‌روزرسانی جدید گوگل مپ میزان شلوغی محله‌ها را نشان خواهد داد

منبع: سایت طلا


گوگل از چندین به‌روزرسانی از جمله ویژگی شلوغی محله‌ها برای گوگل مپ خبر داده که به عنوان بخشی از ۱۰۰ آپدیت مبتنی بر هوش مصنوعی در محصولات این شرکت، تا پایان سال ۲۰۲۱ ارائه می‌شوند.


به گزارش موبوایران، گوگل از چندین به‌روزرسانی از جمله ویژگی شلوغی محله‌ها برای گوگل مپ خبر داده که به عنوان بخشی از ۱۰۰ آپدیت مبتنی بر هوش مصنوعی در محصولات این شرکت، تا پایان سال ۲۰۲۱ ارائه می‌شوند.

گوگل مپ به عنوان یکی از نرم‌افزارهای اصلی گوگل، از بخش‌هایی است که همیشه در کنفراس I/O به‌روزرسانی‌های تازه‌ای برای آن معرفی می‌شود. در کنفرانس I/O 2021 هم گوگل به بهبود بخش‌هایی از گوگل مپ مانند مسیریابی، نمای زنده، نقشه‌ی خیابان‌ها و همچنین ویژگی جدید شلوغی منطقه و تجربه‌ی شخصی‌سازی‌شده هنگام مرور نقشه اشاره کرد.

جلوگیری از ترمز ناگهانی

به‌روزرسانی جدید مسیریابی شامل استفاده از یادگیری ماشینی و داده‌های ناوبری برای کمک به کاهش ترمزهای شدید است یعنی هنگامی که ترافیک به‌طور ناگهانی کند می‌شود و راننده باید به سرعت ترمز کند.

هم‌اکنون گوگل مپ هنگام مسیریابی چندین گزینه‌ی مسیر را طبق فاکتورهای گوناگون مانند تعداد خطوط خیابان یا سرراست بودن مسیر محاسبه می‌کند. با به‌روزرسانی جدید یک پارامتر دیگر یعنی مسیرهایی که باعث ترمز ناگهانی می‌شوند هم درنظر گرفته خواهد شد.

بدین ترتیب اگر برآورد زمان رسیدن (ETA) از چند مسیر بسیار نزدیک باشد، گوگل مسیری را که کم‌ترین نوع چنین لحظه‌هایی را دارد پیشنهاد خواهد کرد. گوگل امیدوار است با این تغییر بتواند سالانه از ۱۰۰ میلیون ترمز ناگهانی در مسیرهایی که با گوگل مپ هدایت می‌شوند، پیشگیری کند.

دسترسی آسان به واقعیت افزوده

ویژگی واقعیت افزوده‌ی گوگل مپ، یعنی نمای زنده (Live View) هم که در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد، به‌زودی مستقیما از طریق یک دکمه در رابط کاربری اصلی اپلیکیشن نقشه دردسترس قرار می‌گیرد تا کاربران بتوانند به سرعت در محله‌ای که هستند، کاوش کنند و جزئیات مربوط به فروشگاه‌ها و رستوران‌های اطراف، از جمله میزان شلوغی، نظرات و عکس‌های تازه را ببینند.

دسترسی آسان‌تر و جزئیات بیشتر برای نمای زنده در گوگل مپ

Credit: Google

این به‌روزرسانی هم‌چنین شامل تابلوهای خیابانی تقاطع‌های پیچیده هم می‌شود و بیان می‌کند که نسبت به یک مکان مشخص، برای نمونه هتلی که کاربر در آن اقامت دارد، فاصله چقدر است و از چه راهی باید به آن رسید.

نقشه‌های واقعی‌تر

جزئیات بیش‌تر در طراحی خیابان‌ها

Credit: Google

گوگل همچنین نقشه‌های دقیقی را که سال گذشته برای نخستین بار به صورت جزئی‌تر از نمونه‌ی اولیه در ژاپن، در نیویورک، سان‌فرانسیسکو و لندن ارائه کرد، به شهرها و مناطق بیشتری گسترش خواهد داد. این نقشه‌ها به شکل جهان واقعی نزدیک‌تر هستند و داده‌های بیشتری را ارائه می‌کنند که شامل شکل واقعی ویژگی‌های طبیعی و خیابان‌ها، مانند موقعیت پیاده‌روها و خط‌کشی عابر پیاده می‌شود و مسیریابی دقیق‌تری هم به‌دنبال خواهد داشت.

این اطلاعات می‌تواند به‌ویژه برای کسانی که به‌صورت پیاده یا با دوچرخه و اسکوتر یا صندلی چرخ‌دار در شهر رفت‌وآمد دارند، سودمند باشد. نقشه‌های دقیق‌تر تا پایان سال ۲۰۲۱ در بیش از ۵۰ شهر دیگر از جمله برلین، سائو پائولو، سیاتل و سنگاپور دردسترس خواهد بود.

وضعیت شلوغی منطقه

علاوه بر این گوگل از ویژگی جدید «شلوغی منطقه» (Area Busyness) هم رونمایی کرده است که داده‌های آن از سرجمع کردن اطلاعات ناشناس کاربران به‌دست می‌آید. ویژگی میزان شلوغی، پیش از این برای مکان‌ها دردسترس بود و به‌ویژه در هنگام همه‌گیری کرونا، این ویژگی راهی مناسب برای جلوگیری از ازدحام در فروشگاه‌ها، محله‌ها و محدوده‌های گوناگون به‌شمار می‌رود.

ویژگی جدید شلوغی محدوده در گوگل مپ

Credit: Google

نقشه‌ی کاربردی‌تر

در نهایت بر اساس تغییرات جدید، گوگل مپ قرار است بیش از گذشته برای کاربران شخصی‌سازی شود و فعالیت‌های قابل انجام دلخواه در ساعت‌های مشخص را برجسته‌تر کند. برای نمونه اگر کاربر نقشه را ساعت ۸ صبح باز کند، کافه‌هایی را که برای صبحانه مناسب هستند برجسته‌تر می‌بیند اما اگر شب نقشه را مرور کند، مکان‌های مناسب برای شام، شاخص‌تر خواهند بود. اگر کاربر به بیرون شهر سفر کرده باشد، جاهای دیدنی و گردشگری به او نشان داده می‌شود و یا برای دیدن مکان‌های مشابه می‌تواند روی هر ویژگی ضربه بزند.

نقشه‌ی شخصی‌سازی شده برای کاربرد بهتر در ساعات گوناگون

Credit: Google

به گفته‌ی گوگل این به‌روزرسانی‌ها به‌تدریج در ماه‌های آینده هم برای iOS و هم برای اندروید فعال خواهد شد، هرچند با توجه به کامل نبودن داده‌های گوگل مپ از کشورهایی مانند ایران، انتظار می‌رود که برخی تغییرات جدید مانند نقشه‌های دقیق‌تر، با تأخیر بیشتری دردسترس کاربران این کشورها قرار بگیرد.