میگرن چیست و چگونه به میگرن مبتلا می شویم؟
سردرد نوعی بیماری است که در موارد شدید باعث می شود شما از فعالیت های روزانه خود باز بمانید. تفاوت های زیادی بین سردرد و میگرن وجود دارد. هر دو دارای علت پزشکی هستند اما میگرن یک بیماری جدی به حساب می آید که نیاز به درمان دارد.
بسیاری از افراد تصور می كنند كه هیچ كاری برای كاهش شدت یا دفعات سردرد نمی توان انجام داد اما بیشتر سردرد ها توسط پزشک قابل تشخیص هستند و قابلیت درمان دارند. طبق اطلاعات داده شده بنیاد میگرن آمریکا، میگرن سومین بیماری شایع در جهان است که از هر 7 نفر 1 نفر در جهان به آن مبتلا است.
میگرن سردرد شدیدی است که اغلب با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به نور همراه است و امکان دارد بهبود آن ساعت ها یا روزها طول بکشد.سردردهای میگرنی یکی از علائم بیماری است که به عنوان میگرن شناخته می شود.
پزشکان علت دقیق سردردهای میگرنی را نمی دانند اگرچه به نظر می رسد این تغییرات مربوط به تغییرات مغز و ژن های شما باشد. شرایط محیطی نیز مانند خستگی، نور شدید یا تغییرات آب و هوایی می توانند باعث تحریک میگرن شوند.
برای سال های متمادی دانشمندان تصور می کردند میگرن به دلیل تغییر جریان خون در مغز اتفاق افتاده است. اکنون اکثر پزشکان فکر می کنند که این اتفاق می تواند درد را تشدید کند اما چیزی نیست که آن را شروع می کند.
در حال حاضر بدین گونه تصور می شود که میگرن بر اثر ارسال سیگنال هایی توسط سلول های عصبی بیش فعال و تحریک عصب سه قلو ایجاد می شود که بر سر و صورت شما اثر گزار است. با تحریک عصب سه قلو بدن شما انتقال دهنده های شیمیایی مانند سرتونین و کلسی تونین آزاد شده و در نتیجه تورم رگ های خونی در پوشش داخلی سر ایجاد می شود. توالی این اتفاقات باعث ایجاد درد و التهاب موسوم به میگرن می شود.
برای جلوگیری از تحریک و شروع میگرن باید در نظر داشته باشید که عطرها و ادکلن ها باعث تحریک و ایجاد میگرن مزمن می شوند، بنابراین میزان مصرف و میزان آن ها را کنترل کنید. همچنین استرس عامل اصلی در بروز میگرن است. اگر احساس میگرن دارید، از روش های تنفس عمیق استفاده کنید. در آخر نیز میزان استفاده از صفحه نمایشگر در میگرن نقش دارد. حتما فیلتر نور آبی را بر روی رایانه یا تلفن همراه خود فعال کنید.