رنگ های مختلف سبزیجات چه خاصیتی دارند؟
نیمی از بشقاب غذای روزانه شما باید از سبزیجات و میوه تشکیل شود و ضرورت دارد که شما از تمامی رنگ ای سبزیجات مصرف کنید تا مواد مغذی مختلف برای بدن شما تامین شود.
هریک از رنگ های مختلف سبزیجات دارای موادمغذی و مقدار متفاوتی است که این الزام را ایجاد می کند تا از تمامی این رنگ ها استفاده کنید.
از خواص سبزیجات مختلف می شود به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان اشاره کرد. سبزی ها دارای انواع ویتامین و مواد معدنی هستند که برای سلامتی بسیار مفیدند.
سبزیجات نارنجی مانند هویج و کدوتنبل بتاکاروتن دارند که از بدن در برابر سرطان جلوگیری می کنند.
سبزیجات برگ سبز مانند کرفس، اسفناج، بروکلی و جعفری دارای کاروتنوئیدها، ساپونین ها، لوتئین و فلاوونوئید ها هستند که فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن را فراهم کرده و به درمان بیماری ها کمک می کنند.
سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و کلم بنفش دارای فیتوکمیکال ها هستند که از پوست بدن در برابر اشعه خورشید محافظت کرده و همچنین باعث کارکرد بهتر غده پروستات می شوند. اکثر سبزیجات دارای ویتامین C هستند که به پیشگیری از سرطان کمک می کنند.
سبزیجات نیز مانند دیگر مواد غذایی دارای طبع های مختلفی هستند. سبزیجات دارای طبع سرد و تر شامل اسفناج، بامیه و خرفه است. سبزیجات دارای طبع سرد و خشک شامل ترشک، ریواس و گشنیز می شود. سبزیجات گرم و تر نیز شبدر، تربچه و ترب هستند.
طبع گرم و خشک در سبزیجات نیز وجود دارد که شامل برگ چغندر، پونه، نعنا، پیازچه، ترخون، مرزه، شاهی، جعفری، رازیانه، ریحان، شاهتره، شنبلیله، شوید، کرفس، انواع کلم، گزنه، مارچوبه، تره و تره فرنگی می شود.