رئیس اتحاديه طلا وجواهرکشور : همکنون نهضتي در کشور براي احياي صنعت طلا و جواهر به راه افتاده است
رييس اتحاديه طلا و جواهر کشور گفت : حذف چهار درصدي عوارض گمرکي طلا موجب کاهش ورود شمش طلاي قاچاق و کم کيفيت به کشور و رشد 58 درصدي واردات شمش طلا شده است.
به گزاش سایت طلا به نقل از ایرنا، محمدکشتي آراي سه شنبه شب در نشست خبري در حاشيه سومين نمايشگاه صنعت طلا و جواهرمشهد با اشاره به ميزان گردش مالي يک هزار ميليارد دلاري صنعت طلا و جواهر دنيا افزود: متاسفانه با وجود اينکه ايران پنجمين مصرف کننده طلا و جواهر دنياست از اين تجارت پرسود سهمي ندارد.
وي ميزان مصرف سالانه طلا در کشور را300 تن اعلام کرد و گفت : از اين مقدار يک تن شمش طلاست و 80 درصدمابقي از بازيافت طلاهاي مستعمل است.
وي با بيان اينکه تجارت خارجي صنعت طلا و جواهر سودآوري فراواني دارد و بايد کيفيت و کميت کار در کشور و حمايت ها از اين صنعت ارتقا يابد،ابراز اميدواري کرد: با تلاش متخصصان داخلي و حمايت هاي دولت بار ديگر شاهد توسعه اين صنعت باشيم.
رييس اتحاديه کشوري طلا و جواهر کشور در ادامه با طولاني دانستن سابقه ايران در صنعت طلا و جواهر گفت : بعد از انقلاب و شروع جنگ تحميلي به علت شرايط خاص کشور اين صنعت دچار آسيب جدي شد ولي اکنون نگاه مسوولان عوض شده است و تلاشهاي خوبي براي احياي اين صنعت صورت گرفته است.
کشتي آراي افزود : اکنون نهضتي در کشور براي احياي صنعت طلا و جواهر به راه افتاده است که واردات دستگاهها و ماشين آلات جديد، تجهيز کارگاه هاي طلا سازي و برگزاري نمايشگاههاي طلا و جواهر نمونه هاي بارز آن است.
وي برگزاري نمايشگاه هاي طلا و جواهر و سنگ هاي قيمتي ونيمه قيمتي را فرصتي مغتنم براي نشان دادن ظرفيت ها و همچنين مشکلات اين بخش به مسوولان دانست و موانع گمرکي براي واردات دستگاه هاي پيشرفته و نداشتن مواد اوليه استاندارد را از مهمترين مشکلات اين صنعت برشمرد.
وي با بيان اينکه براي افزايش کمي و کيفي محصولات و تربيت نيروي متخصص براي تاسيس برخي رشته هاي مرتبط با طلا و جواهرسازي با چند دانشگاه توافق هايي شده، افزود : نخستين هنرستان طلا و جواهر هم اخيرا در تهران راه اندازي شد.
کشتي آراي ادامه داد : همچنين در دانشگاه هاي علمي کاربردي ، آزاد اسلامي و شهيد بهشتي نيز اقداماتي براي راه اندازي رشته هاي کارداني ،کارشناسي و کارشناسي ارشد اين صنعت صورت گرفته است.
وي با ابراز ناخرسندي از اينکه هنوز در کشور کاري جدي براي برند سازي طلا و جواهر نشده ، گفت: اين موضوع مهم يکي از موضوعات در دست پيگيري اتحاديه است و براي جلو گيري از هر گونه سوء استفاده بزودي اجرايي مي شود.
رييس اتحاديه طلا و جواهر کشور همچنين اجرايي کردن کد رهگيري يا همان ايران کد را از ديگر اولويت هاي اتحاديه طلا و جواهر در ارتقا وضعيت اين صنعت خواند.
وي در ادامه با بيان اينکه برگزاري نمايشگاه هاي طلا و تجهيز تکنولوژيکي کارگاه هاي طلا سازي نهضت بزرگ توسعه صنعت طلاي ايران است،گفت : موانع گمرکي عمده ترين مشکل شرکت هاي خارجي براي حضور در نمايشگاه هاي داخلي است.
وي ادامه داد : در بسياري از کشورهاي جهان گمرک به طور اختصاصي در نمايشگاه مستقر مي شود ولي در ايران اين شرايط را نداريم و اين مساله باعث حضور کمرنگ اين شرکت ها در نمايشگاه هاي ايران شده است که حل اين مشکل نگاه ويژه مسوولان را مي طلبد.
وي با ابراز خرسندي از برگزاري اين نمايشگاه در مشهد گفت : در بازديد از نمايشگاه به خوبي با ظرفيت هاي بالاي آن و شهر مشهد در صنعت طلا و جواهر آشنا شدم و از اين پس وقت بيشتري را براي اين صنعت در مشهد خواهيم گذاشت.
وي با اشاره به رابطه صميمي و عميق مسوولان استان از جمله استاندار با توليد کنندگان و مردم در نمايشگاه و حمايت آنها از صنعتگران افزود:همه اين مسائل باعث شد تا عزم خود را براي تبديل مشهد به قطب صنعت طلا و جواهر جزم کنيم.
کشتي آراي با بيان اينکه ضرورتي ندارد که تهران قطب توليد طلا و جواهر کشور باشد، گفت: در بسياري از کشورهاي دنيا شهرهاي کوچک قطب اين صنعت هستند و اين امر در کشور ما نيز شدني است.
وي در ادامه با بيان اينکه 30 درصد طلا جواهر و سنگ هاي قيمتي کشور درخراسان مصرف مي شود ، افزود : خراسان رضوي و مشهد بهترين بازار طلاي کشور است و اين استان سرشار از منابع غني فيروزه ، کوارتز و ساير سنگ هاي قيمتي است که مي تواند جايگاه هنر صنعت طلا و جواهر و تراش سنگهاي قيمتي را در اين استان ارتقاء دهد.
وي با اشاره به قدمت اين صنعت در مشهد ادامه داد :در همه دنيا از مشهد به عنوان رکن فيروزه تراشي دنيا ياد مي شود آنگونه که در بسياري از موارد فيروزه از ساير کشورها به مشهد ارسال مي شود و پس از تراش بدست هنرمندان مشهدي دوباره به آن کشورها بازگردانده مي شود.
اين کارشناس صنعت طلا و جواهر ايجاد کارگاه هاي آموزشي سنگ تراشي و سنگ شناسي ، واردات دستگاه هاي تراش خانگي و آموزش زنان خانه دار را از ديگر برنامه هاي اتحاديه دانست و گفت: براي واردات دستگاه با يک شرکت آلماني در حال مذاکره هستيم که اميدواريم به نتيجه برسد.
سومين نمايشگاه طلا و جواهر از ششم تا 10 ارديبهشت در محل دائمي نمايشگاه بين المللي مشهد برگزار مي شود و دومين همايش سنگ هاي قيمتي نيز در روزهاي 9 و 10 ارديبهشت در همين مکان برگزار خواهد شد.