آیا سامسونگ با استفاده از Wear OS یک بار دیگر گوگل را نجات می‌دهد؟

طی چند ماه گذشته شایعات زیادی در مورد تصمیم سامسونگ مبنی بر کنار گذاشتن سیستم‌عامل تایزن و استفاده از Wear OS برای ساعت‌های هوشمند این شرکت منتشر شد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران،طی چند ماه گذشته شایعات زیادی در مورد تصمیم سامسونگ مبنی بر کنار گذاشتن سیستم‌عامل تایزن و استفاده از Wear OS برای ساعت‌های هوشمند این شرکت منتشر شد. این یک تصمیم بسیار بزرگ و مهم برای سامسونگ محسوب می‌شود. باید خاطرنشان کنیم این شرکت سال‌ها قبل ساعت‌های هوشمند مبتنی بر پلتفرم اندروید را راهی بازار می‌کرد اما در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت به طور کامل به پلتفرم تایزن مهاجرت کند. حالا بعد از سال‌ها، این شرکت رویکرد خود را تغییر داده است.

سامسونگ دو هفته قبل اعلام کرد که برای ساعت‌های هوشمند جدید خود دیگر از سیستم‌عامل تایزن استفاده نمی‌کند. این تصمیم به معنای آغاز دوران جدیدی از همکاری سامسونگ و گوگل برای بهبود پلتفرم Wear OS است. پیام این تصمیم از همان ابتدا کاملا روشن بوده است. اگرچه در نگاه اول به نظر می‌رسد که سامسونگ در این حوزه شکست را پذیرفته، اما این تصمیم به معنای شکست سامسونگ نیست. سامسونگ طی سال‌های گذشته توانسته تایزن را به یک پلتفرم اختصاصی جذاب برای ساعت‌های خود تبدیل کند.

این شرکت به لطف کنترل کامل بر روی نرم‌افزار، ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی را ارائه کرد که در برابر ساعت‌های هوشمند مبتنی بر Wear OS حرف زیادی برای گفتن دارند. همچنین به لطف همین تسلط گسترده، کاربران این ساعت‌ها می‌توانند از سازگاری فوق‌العاده با گوشی‌های سامسونگ بهره ببرند.

تنها مشکل مهم تایزن به تنوع اپلیکیشن‌ها برمی‌گشت. با وجود اینکه سامسونگ سالانه میلیون‌ها ساعت هوشمند راهی بازار می‌کرد، اما هیچ‌وقت نتوانست توجه توسعه‌دهندگان زیادی را برای ایجاد اپلیکیشن‌های مختص تایزن جلب کند. طبق آمارهای منتشر شده در سال ۲۰۲۰، سامسونگ بعد از اپل و هواوی توانسته در رتبه‌ی سوم قرار بگیرد. اگر فروش بالای ساعت‌های هوشمند هواوی در چین را نادیده بگیریم، آمار فروش هیچ‌کدام از شرکت‌های سازنده‌ی ساعت‌های مبتنی بر Wear OS به آمار سامسونگ نزدیک هم نمی‌شوند.

یک همکاری برد-برد

مشکل اصلی گوگل این بود که برای Wear OS هیچ شریک سخت‌افزاری مهم و بسیار مشهوری نداشت. اگرچه چندین شرکت برای ساعت‌های هوشمند خود از پلتفرم Wear OS استفاده می‌کنند، اما هیچ‌کدام از آن‌ها در برابر سامسونگ به چشم نمی‌آیند. فقدان نوآوری سخت‌افزاری برای این پلتفرم به این معنا بود که گوگل به ناچار باید راه‌حلی پیدا می‌کرد.

اینجا محل تلاقی منافع سامسونگ و گوگل است. این دو به منظور ایجاد پلتفرمی یکپارچه برای ساعت‌های هوشمند متحد شده‌اند. گوگل از یک طرف می‌تواند پلتفرم خود را در تعدادی از بهترین ساعت‌های هوشمند بازار قرار دهد و سامسونگ هم به اکوسیستم نرم‌افزاری وسیع اندروید دسترسی خواهد داشت.

از طرف دیگر، سامسونگ توانسته امتیاز مهمی را از گوگل دریافت کند. اگرچه گوگل به طور معمول به شرکت‌های سازنده‌ی ساعت‌ها اجازه‌ی تغییر ظاهر و کارکرد Wear OS را نمی‌دهد، اما سامسونگ قصد دارد رابط کاربری One UI را بر روی این پلتفرم قرار دهد. نسل بعدی ساعت‌های هوشمند گلکسی واچ سامسونگ از این تغییر بهره‌مند خواهند شد.

گوگل به لطف همکاری با سامسونگ، می‌تواند بعد از چند سال انتظار هوای تازه‌ای برای Wear OS به ارمغان بیاورد. یکی از مهم‌ترین دلایل فروش بالاتر ساعت‌های سامسونگ نسبت به ساعت‌های مبتنی بر Wear OS به قدرت اکوسیستم گلکسی برمی‌گردد. اما حالا سامسونگ تصمیم گرفته در این زمینه با گوگل همکاری کند و این همکاری می‌تواند گوگل را از مهم‌ترین مشکلات مربوط به این پلتفرم رها کند.

این اولین باری نیست که سامسونگ نقش مهمی در موفقیت گوگل ایفا می‌کند. نقش مهم رابط کاربری One UI در بهبود اندروید را نمی‌توانیم کتمان کنیم. ویژگی‌هایی مانند حالت تاریک گسترده و تقسیم نمایشگر از جمله قابلیت‌هایی هستند که سامسونگ مدت‌ها قبل از گوگل آن‌ها را برای کاربران خود ارائه کرده است. حتی بخش‌های مختلف اندروید ۱۲ هم تا حدی یادآور رابط کاربری One UI است.

آیا این همکاری جدید منجر به موفقیت گسترده خواهد شد؟ زمانی که سامسونگ تصمیم گرفت برای گوشی‌های خود به طور کامل به استفاده از اندروید روی بیاورد، گوشی‌های مبتنی بر سیستم‌عامل بادا فروش خوبی در بازار داشتند. اما در هر صورت طی این سال‌ها سامسونگ به‌عنوان بزرگ‌ترین سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند نقش مهمی را در همه‌گیری اندروید ایفا کرده است.

در نهایت، این کاربران هستند که از چنین همکاری‌هایی بهره‌مند خواهند شد. همکاری نزدیک گوگل و سامسونگ در زمینه‌ی گوشی‌های تاشو هم نتایج مثبت و ثمربخشی داشته است. حالا همکاری این دو شرکت برای پلتفرم Wear OS، قطعا منجر به پیشرفت روزافزون ساعت‌های هوشمند خواهد شد.

شما در مورد این همکاری چه فکر می‌کنید؟ آیا با این کار ساعت‌های مبتنی بر Wear OS می‌توانند به رقیب قدری برای اپل واچ تبدیل شوند؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.