عینک هوشمند با قابلیت خواندن متون فارسی برای نابینایان ساخته شد

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بينش يارتين، از تولید عینک هوشمند مخصوص نابینایان با قابلیت خواندن متون فارسی خبر داد و گفت: افراد نابینا می‌توانند نوشته روی قوطی‌ها، کتاب و روزنامه و مجلات و نوشته تابلوها و اسامی خیابان‌ها را بخوانند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بينش يارتين، از تولید عینک هوشمند مخصوص نابینایان با قابلیت خواندن متون فارسی خبر داد و گفت: افراد نابینا می‌توانند نوشته روی قوطی‌ها، کتاب و روزنامه و مجلات و نوشته تابلوها و اسامی خیابان‌ها را بخوانند.

محمدعشقی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بینش یارتین، از تولید عینک هوشمند مخصوص نابینایان با قابلیت خواندن متون فارسی خبر داد و گفت: هدف نهایی ما این است که با تولید محصول افراد معلول را خودکفا کنیم تا این افراد از طریق کارآفرینی بتوانند کسب درآمد کنند ما چندین سال است که در این عرصه فعالیت‌هایی را انجام می‌دهیم.

عشقی این طرح را انقلابی در زمینه تحول در زندگی نابینایان برای تعامل با محیط اطراف و بدست آوردن اعتماد به نفس عنوان کرد و افزود: قدرت بینایی را می‌توان یکی از بزرگترین موهبت‌ها برشمرد. چشمان انسان از مجموعه‌ای از سلول‌های استوانه‌ای و مخروطی تشکیل شده است که توانایی بینایی را برای انسان فراهم می‌کند. اما هستند افرادی که به دلیل مشکلات مادرزادی و یا بروز بیماری، دچار اختلالات بینایی شده اند و برای گذراندن زندگی روزمره با مشکلات عدیده‌ای روبه رو هستند. در این راستا موفق به ساخت نوعی ابزار هوشمند شدیم که امکان مطالعه را برای نابینایان فراهم کرده تا این افراد نوشته روی قوطی‌ها، کتاب و روزنامه و مجلات و نوشته تابلو‌ها و اسامی خیابان‌ها را بخوانند. لازم به ذکر است عینک هوشمند قابلیت خواندن تمام متون را دارد.

مدیرعامل شرکت بینش یارتین یادآورشد: این دستگاه در واقع یک عینک هوشمند است که با استفاده از هوش مصنوعی به فریم هر عینکی متصل می‌شود و امکان مطالعه را برای افرادی که دارای اختلالات بینایی هستند فراهم می‌کند. علاوه بر آن با استفاده از این ابزار، کاربرانی که دچار مشکل بینایی هستند می‌توانند اقدام به خواندن کتاب و روزنامه کنند.

وی تأکید کرد: رقیب ما یک استادی بنام در دانشگاه اورشلیم بیت المقدس است منتها وی حروف فارسی و عربی روی این عینک هوشمند اعمال نکرده است و این عینک هوشمند به عنوان بهترین اختراع در سال ۲۰۱۷ توسط مجله تایمز انتخاب شده است.

عشقی افزود: هزینه این هینک بسیار گران بوده به طوری که قیمت آن حدود ۳.۵ تا ۴ هزار دلار است. در همین راستا لیونل مسی در تلاش است تا از طریق جمع آوری کمک‌های خیرین و تهیه قطعه قابل نصب این عینک را برای نابینایان تهیه کند.

وی ادامه داد: ما این پروژه را در سال ۷۸ شروع کردیم این پروژه ایده نو و بکری بود، ولی متاسفانه در داخل کشور از ایده‌های خوب پشتیبانی نمی‌شود. حدود ۴ ماه منتظر هستیم که دوربین این عینک را وارد کنیم تا این عینک را روانه بازار کنیم. نمونه خارجی اسرائیلی این عینک هم اکنون در بازار است.

عشقی، اختراع دستگاه گویا برای تشخیص اسکناس برای نابینایان و هوشمند سازی دستگاه مایع نما برای اندازه‌گیری آب لیوان و بطری و ساخت دستگاه هوشمند سازی عصا را از دیگر اختراعات این شرکت عنوان کرد و گفت: کمک راهنمای نابینایان با قابلیت تشخیص اسکناس می‌تواند پول‌های رایج را برای نابینایان تشخیص داده و مقدار پول را برای آن‌ها به صورت گویا اعلام کند؛ با این دستگاه فرد نابینا همیشه از مقدار پول همراه خود مطلع می‌شود.

گفتنی است این شرکت دانش بنیان هم اکنون در مرکز رشد دانشگاه شهیدبهشتی مستقر هستیم.