افراد دیابتی باید افت قند خون را جدی بگیرند
افت قند خون یا هیپوگلیسمی به یکی از عوارض شایع دیابت شناخته می شود. افراد دیابتی بر خلاف تصور گاهی نیز دچار افت شدید قندخون می شوند و این می تواند برای آن ها خطرناک باشد در نتیجه بهتر با علائم آن آشنایی داشته باشید.
هیپوگلیسمی در واقع به حالتی گفته می شود که در آن سطح قند خون (گلوکز) پایینتر از حد طبیعی است. گلوکز منبع اصلی انرژی بدن است. هیپوگلیسمی به طور معمول با بیماری دیابت در ارتباط است اما سایر داروها و شرایط مختلف نیز میتواند باعث افت قند خون در افرادغیر دیابتی شود.
گلوکز منبع اصلی انرژی بدن است که با کمک انسولین وارد سلولهای بافت بدن میشود. انسولین کمک می کند تا گلوکز علاوه بر وارد شدن به سلول بافت ها انرژی مورد نیاز آن ها را نیز فراهم می کند.
در صورتی که شما تا چند ساعت غذا به بدن خود نرسانید و قند خون شما کاهش یابد، هورمونهای موجود در پانکراس به کبد اطلاع می دهند تا گلیکوژن ذخیره شده را به گلوکز تجزیه و در جریان خون آزاد کند. این اتفاق باعث میشود تا دوباره غذا بخورید و قند خون در حد طبیعی باقی بماند.
درمان شامل بازگشت سریع قند خون به حالت عادی با غذاهای پر قند، نوشیدنی یا با داروها است. درمان طولانی مدت مستلزم شناسایی و معالجه علت هیپوگلیسمی است.
علائم افت قند خون به شرح زیر می باشد:
1. ضربان قلب نامنظم یا سریع
2. خستگی
3. رنگ پریدگی پوست
4. لرز و ضعف
5. اضطراب
6. تعریق زیاد یا عرق سرد
7. گرسنگی
8. تحریک پذیری
9. سوزن سوزن شدن یا بیحسی لب، زبان یا گونه
هرچه هیپوگلیسمی بدتر شود، علائم زیر ظاهر میشود:
10. گیجی، رفتار غیرطبیعی یا هر دو، مانند عدم توانایی در انجام کارهای روزمره
11. اختلالات بینایی ، مانند تاری دید
12. تشنج
13. از دست دادن هوشیاری