دور بعدی مذاکرات دور پایانی است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هیچگاه برجام جدیدی گفتوگو و مذاکره نخواهد شد، هیچ بعید نیست که دور بعد دور پایانی مذاکرات وین باشد.
به گزارش سایت طلا،سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز دوشنبه (۳۱ خرداد ماه) با اصحاب رسانه که به صورت حضوری برگزار شد، اظهار کرد: به هموطنانى که به رغم فشارها در خارج از کشور هم در تعیین سرنوشت خود نقش داشتند تشکر مىکنم و از مردم ایران هم سپاسگزارم، همچنین به آقاى رئیسی رئیس جمهور منتخب هم تبریک مىگویم.
وى افزود: ٤٥ کشور به مناسبت برگزارى انتخابات ریاست جمهورى به ما تبریک گفتند.
خطیب زاده درباره مذاکرات وین که احیاى برجام به رئیس جمهور منتخب ایران منوط شده بود، اظهار کرد: این گزارشها تأیید نمیشود و حتی نزدیک به واقعیت گفتوگوها نیست، تمامی طرفها در وین درباره جزییات گفتوگو کردند.
وی افزود: هیچ کدام از طرفها این احساس را نداشته که وقت اضافی را در وین گذاشته است. هیچگاه سیاست ایران این نبوده که اگر امکان رفع تحریمها باشد آن را به تاخیر بیندازد؛ هیچ بعید نیست که دور بعد دور پایانی باشد باید ببینیم همه طرف ها تصمیماتشان را میگیرند یا خیر.
برجام جدیدى مذاکره نخواهد شد
خطیب زاده تصریح کرد: اکنون متن برجام فاقد ابهام است و در تمامى کارگروههاى برجامى به متن شفافى رسیدیم، نیازمند تصمیم سیاسى هستیم و این موضوع در روزهاى آینده بررسى مىشود، هیچگاه برجام جدیدى مذاکره نخواهد شد، ایالات متحده تضمین هاى لازم براى بازگشت به برجام و عدم نقض قطعنامه ٢٢٣١ است.
سخنگوى وزارت خارجه درباره نشست شوراى ایکائو گفت: در این شورا موضوعات فنی را مطرح میکنند و ایران گزارش فنی خود را قبلا ارائه داده و به ابهامات پاسخ داده است.
خطیب زاده درباره اینکه ایران از آمریکا نامه تضمین کتبى خواهد گرفت تصریح کرد: اصل موضوع کاملا درس است و تضمین باید مشخص شود و با توجه به سابقه ایالات متحده لازم است.
وى درباره اینکه شنیده شده کمیته تطبیق برای بررسی میزان انطباق نتیجه مذاکرات وین با سیاستهای اعلامی رهبری تشکیل شده است، گفت: این موضوع تایید مىشود و قبل از سفر آقای عراقچى اولین جلسه آن برگزار شده، موضوع فوق العادهاى نیست و شوراى عالى امنیت این کمیته را تشکیل داده است. اعضا این کمیته از مجلس، دولت و شورای عالی امنیت ملی هستند، این تطبیق با دقت انجام مى شود.
تا حصول نتیجه درباره حمله به یک خانم ایرانى در لندن ادامه خواهیم داد
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان درباره بازداشت سه نفر در جریان حمله به یک خانم ایرانى در جریان انتخابات ایران در لندن اظهار کرد: واقعا جاى تاسف دارد که در برخى کشورهاى اروپایى در برخى از صندوقها کم و کاستى هایى به واسطه آنها داشتیم. ما پیگیرى حقوقى خود را تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد، در جریان این اتفاق سفیر انگلیس را احضار کردیم.
وی ادامه داد: صحنههایی که برخی ورشکستهها و عناصر اجارهای این تصویر سازیها را خواستند از ملت ایران نشان دهند، هیچ شباهتی به ملت پر غرور ایران ندارد.
خطیب زاده درباره اینکه کار روی متن توافق احتمالی یا «نقشه راه بازگشت به برجام» آغاز شده و این توافق متشکل از ۵ سند است اظهار کرد: در مورد توافقاتی که در وین صورت میگیرد، به گمانه زنیهای رسانهای پاسخ نمیدهم، اجازه دهید تا در پایان این دور مذاکرات بدانیم در کجا قرار داریم و دور بعد میتوانیم از همه تصمیمات سیاسی ببینیم یا خیر.
سخنگوى وزارت خارجه درباره دسترسى آژانس به تاسیسات هسته اى ایران کفت: تمام دسترسى هاى فرا پادمانى متوقف شده است، اما دسترسىهای پادمانى و معمول برقرار است که اگر به توافقى برسیم، فیلمها در اختیار آژانس قرار مى گیرد.
اجازه نخواهیم داد مذاکرات فرسایشی شود
خطیب زاده درباره فرسایشى شدن مذاکرات وین، تصریح کرد: اجازه نخواهیم داد مذاکرات فرسایشی شود و اجازه نخواهیم داد جزییات بدون توافق باقی بماند. هیچ توافقی حاصل نمیشود مگر با وجود حصول توافق درباره همه چیز. میتوانید نزدیک به چیزی باشید، ولی هیچگاه از آن دور نشوید، اکنون در نقطهای هستیم که اگر تصمیمات سیاسی گرفته شود نزدیک به توافق هستیم. متن کاملا روشن است و به نقطههای تصمیم سیاسی رسیده است، آمریکا و ما در برخی موضوعات اختلاف نظر داریم.
وى درباره اظهارات ظریف برای آمادگی اعزام سفیر به عربستان سعودى تصریح کرد: اظهارات ظریف چیز جدیدی نیست. همواره دستمان برای بازگشت عربستان سعودی به دامان منطقه دراز بوده و نسبت به گفتوگوها با عربستان نظرمان مثبت بوده است.
خطیب زاده درباره اینکه آیا ایران برای حل بحران لبنان و بحران اقتصادی این کشور برنامهای برای کمک دارد؟ گفت: موضوع لبنان موضوع داخلی است و ضمن احترام به تمامی طرفهای لبنانی از آنها خواستیم به توافق درونی برسند و تشکیل دولت دهند که انشاءالله مردم لبنان بهرهمند شوند. امیدواریم بحران لبنان هر چه زودتر پایان بپذیرد.
وى درباره خارج شدن نیروگاه بوشهر از شبکه برق سراسری اظهار کرد: پرتال نیروگاه بوشهر از قبل اعلام کرد به دلیل بر طرف کردن نقص فنى چنر روزى از مدار خارج مى شود که البته موضوع معمولى است.
سخنگوى وزارت خارجه درباره دیدار ظریف با رئیس جمهور منتخب گفت: امروز صبح به دعوت آقای رئیسی، آقای ظریف یک ساعت و نیم آنجا بود و گفتوگوهاى خوبی درباره موضوعات برجامی و سیاست خارجی انجام شد و در ادامه وزارت خارجه به عنوان نهاد حاکمیتی تلاش خود را انجام میدهد.
خطیب زاده درباره واردات واکسن کرونا توضیح داد: وزارت خارجه در موضوع واکسن با سابقه بسیار درخشانی به یاری وزارت بهداشت شتافت و سعی کرد تا جایی که ممکن بود نیازهای مردم را تامین کند.
سخنگوى وزارت خارجه ادامه داد: وزیر امور خارجه، معاونان و مدیران این وزارتخانه در این موضوع کنشگرانه عمل کرده و هفته گذشته محمولهای از چین وارد شد و این هفته هم در دستورکار است.
وى افزود: خوشحالیم که واکسن ایرانی و واکسن مشترک ایران و کوبا وارد چرخه سلامت در ایران شده است، همچنین فکر نمیکنم واکسنها تولید داخل تمامی نیازهای داخلی را تامین کند.
خطیب زاده درباره آخرین تحولات افغانستان، خاطرنشان کرد: با نگرانی اوضاع وخیم افغانستان را پیگیری میکنیم، همه را به کاهش خشونت، پایبندی به گفتوگوهاى بین الافغانی و تعهد به آینده صلحآمیز و رعایت حقوق اقلیتها دعوت میکنیم.
خطیب زاده ادامه داد: جزییات تحولات افغانستان را پیگیری میکنیم، در این زمینه سفرهایی انجام شده و انجام خواهد شد. یکی از موضوعات رایزنی ظریف در ترکیه هم همین مسائل و سرریز این مسائل در مرزها بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره سیاستهای دولت جدید درباره برجام و رویکرد رسانههای صهیونیستی در این زمینه تصریح کرد: رویه رسانههای صهیونیستی شناخته شده است. آنها جز تخریب منتخبان ملت کار دیگری ندارند و رویه آنها یکسان است.
دیدار ظریف با رئیس جمهور منتخب
خطیب زاده درباره تغییر سیاستهای ایران با رئیس جمهور شدن آقاى رئیسی گفت: آقاى رئیسی ساعت دو امروز، گفتوگویى با رسانهها دارند و پاسخ هایتان را از زبان رئیس جمهور منتخب خواهید شنید. سیاستهای ایران در حوزههای مختلف در سطوح عالیه تصمیم گیری میشود که نشان دهنده استمرار سیاست هاست.
سخنگوى وزارت خارجه درباره رزمایش عقاب آناتولی در ترکیه تصریح کرد: این سوال را باید از ستاد کل پرسید. چیزی که مهم است امنیت در این منطقه، درونی و دسته جمعی است. روابط ما با ترکیه در ابعاد مختلف خوب است و نمونه و مثالی از روابط ممتاز در منطقه است.
وى درباره استثناء قائل شدن در برداشتن تحریمهای ایران در حوزه واکسن و ماسک، توضیح داد: این استثنایی که قائل شده اند یک بار دیگر به همگان نشان داد که ایران تحت چه فشار و ظلم و ستم آشکاری از سوی ایالات متحده در میانهی این فراگیری جهانی قرار داشت.
خطیب زاده تاکید کرد: مادامى که تمامی تحریمهای ظالمانه، فراسرزمینی و یکجانبه ایالات متحده برداشته نشود، این اقدامات موردی رفع کننده مسئولیت ایالات متحده نیست.