به گزارش سایت طلا،قله این ردهبندی را سال گذشته هنگکنگ در اختیار داشت، اما حالا پایتخت ترکمنستان که تنها حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد، حتی توکیو را هم کنار زده و گرانترین شهر جهان برای کسانی شده که به قصد کسب و کار عازم عشقآباد شدهاند.
گروه مشاوران مرسر که هر ساله این ردهبندی را انجام میدهد چهار شهر گران جهان برای کارگران خارجی در سال ۲۰۲۱ را به ترتیب عشق آباد، هنگ کنگ، بیروت و توکیو اعلام کرده است.
این ردهبندی بر اساس هزینههای مسکن، حمل و نقل و غذا در ۲۰۹ شهر جهان استخراج شده است.
گروه مشاوران مرسر میگوید برای استخراج این فهرست بهای بیش از ۲۰۰ قلم کالا و خدمات را بررسی کرده تا نتیجه تحقیقاتش به شرکتها و دولتهای سراسر جهان کمک کند درباره مخارج کارمندان خود که به این شهرها اعزام شدهاند، تصمیمگیری واقعبینانهتری بگیرند.
این ردهبندی ویژه مخارج زندگی برای کسانی است که برای ماموریت به شهرها یا کشورهایی خارج از محل سکونت اصلی خود اعزام شدهاند.
۱۰ شهر نخست فهرست مرسر همگی شهرهایی هستند که اکنون مرکزی برای رشد اقتصادی شدهاند و به همین علت بهای مسکن و هزینههای زندگی در آنها رشد صعودی داشته است.
با این حال، گزاف شدن هزینههای زندگی در عشقآباد بیشتر از آن که مدیون رشد و توسعه این شهر باشد، ناشی از مشکلات عدیده اقتصادی در آن است و به این لحاظ در میان ۱۰ شهر دیگر نخست در فهرست مرسر، عشقآباد جدا افتاده به نظر میرسد.
ژان فیلیپه سیرا از گروه مشاورهای مرسر به خبرگزاری فرانسه گفته «تورم بالای محلی» در عشقآباد علت صعود این شهر از رتبه دوم در سال گذشته به رتبه نخست امسال را توضیح میدهد.
ترکمنستان که به داشتن دولتی اقتدارگرا و همچنین سرشار از منابع گازی شهرت دارد، سالهاست اقتصادش با مشکلات بنیادی روبروست و این وضعیت بسیاری از شهرهای این کشور آسیای میانه را به فقر و رکود کشانده است.
سال گذشته گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر به کرونا به عنوان عاملی اشاره کرد که «بحران قدیمی دسترسی به اقلام خوراکی در ترکمنستان را به شدت افزایش» داده است.
در برابر عشقآباد، بیشکک، پایتخت قرقیزستان در آخر فهرست مرسر قرار گرفته و این به آن معنی است که این شهر ارزانترین نقطه جهان برای کارگران خارجی است.