کارگر در سال چند روز میتواند مرخصی خود را ذخیره کند؟
دبیر کل عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور درباره میزان ذخیره مرخصی کارگران در طول سال توضیحاتی داد.
به گزارش سایت طلا،هادی ابوی دبیر کل عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور، درباره میزان ذخیره مرخصی کارگران در سال، اظهار کرد: باتوجه به ماده ۶۶ قانون کار، کارگر فقط ۹ روز از مرخصی سالانه خود را میتواند ذخیره کند و باقی آن را استفاده یا باز خرید میکند یعنی آخر سال کارگر حق دارد.
دبیر کل عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: برخی از مراکز خدماتی، داروخانههای شبانه روزی، درمانگاهها، کارگاهها و... اجازه مرخصی نمیدهند و در پایان سال ۹ روز از مرخصی را ذخیره و باقی آن را باز خرید میکنند که این باز خرید بر اساس هر ماه دو و نیم روز بوده و مبلغ آن آخرین دستمزدی میباشد که دریافت کرده است.
پرداخت حقوق و بیمه کارگران در ماههای ۳۱ روزه چگونه است؟
یک کارشناس حوزه روابط کار و کارگری درباره پرداخت حقوق و بیمه کارگران در ماههای ۳۱ روزه توضیحاتی داد.
علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران، درباره پرداخت حقوق و بیمه کارگران در ماههای ۳۱ روزه، اظهار کرد: در قانون کار تامین اجتماعی کمک هزینههای عائلهمندی، مسکن، بن و حقوق به صورت ماهانه قید و پرداخت میشود، لذا در همه ماههای سال اعم از (۳۰،۲۹ و ۳۱) روزه، همان ۳۰ روز محاسبه میشود.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران گفت: البته کارگران نیز به این امر معترض هستند که چرا ۳۱ روز را ۳۰ روز محاسبه میکنند و خواستار بررسی این موضوع هستند و این مسئله صراحت قانونی در قانون کار ندارد و تامین اجتماعی همان ۳۰ روز را محاسبه میکند.
دهقان کیا تصریح کرد: در کارخانهها ۳۱ روز را محاسبه میکنند، به دلیل اینکه حقوق و کار آنها روزانه محاسبه میشود.
آیا کارفرمایان وظیفهای برای تأمین وسیله یا هزینه ایاب و ذهاب کارگران دارند؟
علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران درباره پرداخت هزینه ایاب و ذهاب یا تامین وسیله رفت و برگشت کارگران اظهار کرد: تامین وسیله ایاب و ذهاب کارگرانی که محل سکونت آنها از کارگاه دور است یا تعداد وسیله نقلیه عمومی در محل کارگاه به تعداد کافی نیست، باید توسط کارفرما انجام شود.
وی افزود: پرداخت هزینه ایاب و ذهاب در عوض پرداخت هزینه وسیله ایاب و ذهاب با توافق کارگر و کارفرما صورت میگیرد.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران گفت: در شرکتهای بزرگ برای کارگران حتما سرویس رفت و آمد به محل کار در نظر گرفته میشود، اما در قانون کار تلکیفی برای پرداخت هزینه یا وسیله ایاب و ذهاب به غیر از شرایط گفته شده بر عهده کارفرما نیست.