برترین و پرطرفدارترین شبکههای اجتماعی جهان در سال ۲۰۲۱ کدامند؟
امروزه شبکه های اجتماعی به یکی از بزرگترین بسترهای ارتباطی در جهان تبدیل شدهاند، در این گزارش سعی میشود که شبکههای اجتماعی کاربردی معروف و برتر را معرفی کنیم.
به گزارش موبوایران، امروزه شبکه های اجتماعی به یکی از بزرگترین بسترهای ارتباطی در جهان تبدیل شدهاند، در این گزارش سعی میشود که شبکههای اجتماعی کاربردی معروف و برتر را معرفی کنیم.
انسان به عنوان موجودی اجتماعی، همواره به دنبال استفاده از فناوریهایی است که به وسیله آن، بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند و شبکههای اجتماعی بهترین بستر برای این کار است. اگر نگاهی به وضعیت و تغییرات سبک زندگی انسانها در طول دهه اخیر توجه کنیم، متوجه خواهیم شد که شبکههای اجتماعی تبدیل به عضو جدانشدنی انسانها شدهاند و تاثیرات شگرفی در زندگی ما داشتهاند. حتی بعضا شاهد هستیم که افراد زیادی روی به فعالیتهای اقتصادی در این بستر آوردهاند و به افراد بسیار موفقی در این زمینه تبدیل شدهاند.
اپلیکیشنها و سایتهای بسیار زیادی تا به امروز تولید و در اختیار مردم قرار گرفتهاند که خیلی از آنها با شکست روبهرو شدهاند و در آنسوی ماجرا، بسیاری از این شبکههای اجتماعی به موفقیت بینظیری دست یافتهاند و به قدری محبوب شدهاند که اکثر مردم جهان، حداقل برای یکبار هم که شده اسمشان را شنیدهاند.
در این گزارش سعی میشود که شبکههای اجتماعی کاربردی معروف و برتر را معرفی کنیم.
Twitter توییتر
Twitter یکی دیگر از وبسایتهای محبوب در جهان است که بسیاری از کاربران ایرانی در آن به صورت جدی فعالیت دارند. Twitter برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ در دسترس مردم قرار گرفت و با گذشت زمان کوتاهی به محبوبیت بسیار زیادی دست یافت. محبوبیتی که به دلیل سبک خاص این شبکه اجتماعی بهوجود آمد.
تمرکز اصلی Twitter بر روی پیامهای متنی است که اصطلاحا به آنها twitt گفته میشود. در واقع به خاطر اینکه امکان ایجاد سرگرمی در آن وجود ندارد، افرادی که در آن فعالیت دارند صرفا جهت فعالیتهای مهم شرکت دارند.
شما با هربار twitt زدن، نظرات و ایدههای خودتان را در معرض دید دیگران قرار میدهید و مخاطبین شما نیز میتوانند پیام شما را retwitt کنند. بحثهای مختلفی که در این شبکه اجتماعی رخ میدهد همیشه جذاب بوده و شما میتوانید تا ساعتها به بحث و تبادل نظر با دیگران بپردازید.
متاسفانه در دسترسی به وبسایت Twitter محدودیتهایی وجود دارد و برای استفاده از این شبکهاجتماعی باید از اپلیکیشنهای تغییردهنده آیپی استفاده کنید یا به پروکسیهای مختلف متصل شوید. اما جالب است بدانید که با توجه به همین مشکل، همچنان تعداد زیادی از کاربران ایرانی از Twitter به صورت جدی استفاده میکنند و شما به راحتی میتوانید جوامع ایرانی را در این وبسایت پیدا کنید. همچنین توییتر سکویی است که به کاربران امکان میدهد در بالای مباحث پرطرفدار بمانند و در مکالمات روزمره و مرتبط شرکت کنند.
لینکداین (LinkedIn)
لینکداین یک سایت رسانه اجتماعی برای متخصصان است و در بین مخاطبان B۲B بسیار محبوب است. این پلت فرم با گذشت سالها به سرعت رشد کرده است. اعضای آن میتوانند ارتباطات حرفهای خود را بر روی سکو گسترش دهند، نمونه کارهای خود را به نمایش بگذارند، جستجو کنند و برای شغل درخواست کنند.LinkedIn همچنین یک بستر عالی برای به اشتراک گذاشتن تخصص حرفهای شماست، زیرا به اعضا امکان میدهد تا پستهایی را راجع به کار و فعالیت خود منتشر کنند. اپلیکیشن LinkedIn یکی از بهترین گزینههای موجود خواهد بود. سرویسی با سابقه بسیار زیاد که در سال ۲۰۰۳، به صورت وبسایت راهاندازی شد و بعد از گذشت ۳ سال و در سال ۲۰۰۶ به آمار ۲۰ میلیون بازدید دست یافت.
اما این اتمام کار نبود و با گذشت سالهای بسیار زیاد از شروع فعالیت این شبکه اجتماعی، LinkedIn همچنان یکی از محبوبترین بسترهای اقتصادی محسوب میشود و مخاطبین بسیار زیادی دارد. شما میتوانید در این اپلیکیشن به جدیدترین خبرهای شغلی و اقتصادی دست پیدا کنید و با معرفی شغل خود به دیگران، به کار خودتان رونق بدهید یا میتوانید به عنوان یک مشتری بهدنبال مشاغل و فعالیتهای مختلف مدنظر خودتان بروید.
اگر نگاه جدی به LinkedIn دارید، به شما پیشنهاد میکنم که صفحه شخصی خودتان را هر روز آپدیت کنید و سعی داشته باشید همیشه مخاطبین را در اطلاع فعالیتهای خود قرار دهید. همیشه با افرادی که در حوزه شغلی شما فعالیت دارند در ارتباط باشید و کمی حوصله بهخرج دهید تا ثمره استفاده از این شبکه اجتماعی را در کسبوکار خودتان ببینید.
واتساپ (Whatsapp)
یک برنامه پیام رسانی است که به کاربران اجازه میدهد پیامهای متنی، تصاویر، یادداشتهای صوتی، فایلهای صوتی، اسناد و فیلمها را به اشتراک بگذارند. این پلتفرم در طول سالها به صورت تصاعدی. رشد کرده و از ماه مارس سال ۲۰۲۰ حدود ۲ میلیارد کاربر ماهانه داشته است. علاوه بر پایگاه کاربر در حال رشد، این پلت فرم همچنین بسیاری از ویژگیهای جدید را برای آسانتر کردن تعامل بین کاربران معرفی کرده است. در حالی که کاربران فقط میتوانستند قبلاً تماسهای یک به یک برقرار کنند، اما اکنون ویژگی تماس تلفنی دارد. آنها همچنین یک ویژگی WhatsApp Status را معرفی کردند که به کاربران امکان میداد وضعیت (استوری) عکس، فیلم و متن را که پس از ۲۴ ساعت ناپدید میشوند، به روز کنند. در سال ۲۰۱۹ تعداد کاربران فعال واس اپ به حدود ۵۰۰ میلیون کاربر روزانه و فعال رسید.
با تغییر سیاستهای امنیتی WhatsApp، بسیاری از مخاطبین این پیامرسان به اپلیکیشنهای دیگری کوچ کردهاند و مثال بارز آن اپلیکیشن signal است. با توجه به کاهش امنیت و بهخطر افتادن حریم خصوصی در WhatsApp، بسیاری از مردم جهان استفاده از این پیامرسان را کاملا قطع کردهاند. ولی باید این نکته را درنظر بگیرید که با وجود چنین مشکلاتی، همچنان WhatsApp از محبوبترین شبکههای اجتماعی در جهان محسوب میشود و وجودش در این لیست خالی از لطف نیست.
شما در WhatsApp میتوانید همانند دیگر پیامرسانها با دوستان خود چت کنید و با ساخت گروه، با افراد زیادی در ارتباط باشید. از ایموجیها و استیکرهای مختلف استفاده کنید و با دوستان خود تماس تصویری یا ویدیویی بگیرید. سرعت WhatsApp بسیار راضی کننده بوده و شما در هنگام تماسهای تصویری شاهد مشکلاتی مانند کندی یا قطع شدن تصویر نخواهید بود که با توجه به سرعت اینترنت ایران، مزیت بزرگی برای این پیامرسان محسوب میشود.
خوشبختانه WhatsApp برخلاف بسیاری از پیامرسانهای خارجی با آیپی ایران در دسترس بوده که شاید همین موضوع، یکی از بزرگترین دلایل محبوبیت این پیامرسان باشد. اگر به امنیت و حریم خصوصی توجه ویژهای دارید، این پیامرسان بهدرد شما نمیخورد، اما اگر بهدنبال یک اپلیکیشن سریع با محیطکاربری ساده میگردید، WhatsApp یکی از بهترین گزینهها برای شما محسوب میشود.
فیس بوک (Facebook)
در حال حاضر فیس بوک بزرگترین سایت رسانههای اجتماعی در جهان است. با داشتن ۲٫۶ میلیارد کاربر فعال ماهانه تا سال ۲۰۲۰، به جرات میتوان گفت تقریباً هر کاربر رسانه اجتماعی در فیس بوک قرار دارد؛ بنابراین این یک بستر عالی برای برندها و فروشگاهها و مارکها است تا محصولات خود را در معرض مخاطبان عظیمی قرار دهند. کاربران میتوانند پستهای متنی، پیوندها، تصاویر و فیلمها را با دوستان فیسبوک خود به اشتراک بگذارند. آنها میتوانند افراد و صفحات معروف را دنبال کنند و نسبت به پستهای افراد داخل این شبکهی اجتماعی واکنش نشان دهند. برندها همچنین میتوانند محصولات خود را با استفاده از تبلیغات پولی در فیس بوک تبلیغ کنند.
متاسفانه با توجه به محدودیتهای مختلف و مسدود بودن سایت Facebook در ایران، شاید کمی در استفاده از این شبکه اجتماعی، دچار مشکلات مختلف شوید. اما نمیتوان منکر امکانات عالی و بستر بسیار جذاب Facebook شد و به شما پیشنهاد میکنم که حتی برای ایجاد تنوع هم که شده از Facebook استفاده کنید تا بیشتر با بخشهای مختلف آن آشنا شوید.
اینستاگرام (Instagram)
Instagram یکی دیگر از شبکههای مجازی است که با امکانات مختلف و قابلیتهای فراوانش شما را شگفتزده خواهد کرد. در جهان و بهخصوص کشور خودمان، Instagram یکی از اصلیترین شبکههای اجتماعی در میان مردم محسوب شده و افراد زیادی به آن اعتیاد دارند و ساعتهای زیادی را صرف گشت وگذار در آن میکنند.
هسته اصلی این اپلیکیشن، اشتراکگذاری تصاویر و ویدیو بوده و شما میتوانید از این طریق با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید. امکانات دیگری مانند strory یا IGTV نیز در Instagram وجود دارد که هر کدام جذابیتهای خاص خودش را دارد و شما میتوانید از هرکدام از آنها و بدون محدودیت استفاده کنید. از فیلترهای عکس متنوع موجود در این اپلیکیشن استفاده کنید و عکسهای زیبایی از خودتان به ثبت برسانید. با دوستان خود چت کنید و با تماس ویدیویی با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. حتی میتوانید با قابلیت LIVE به صورت زنده از خودتان ویدیو تهیه کنید و با فالوئرهای خود صحبت کنید.
همچنین اینستاگرام یکی از سریعترین سیستم عاملهای شبکههای اجتماعی است. این شبکه در حالی که بیشتر مبتنی بر برنامه است، اما کاربران همچنین میتوانند از طریق نسخه وب سایت به صفحهی خود دسترسی پیدا کنند. در ژوئن سال ۲۰۱۸، سرانجام به ۱ میلیارد کاربر فعال ماهانه رسید. اینستاگرام یک پلتفرم بسیار بصری است، که در آن کاربران فیلمها و تصاویر را به اشتراک میگذارند. همچنین میتوانید از ویژگیهای استوری و ویژگیهای لایو استفاده کنید. در بین نسلهای جوان بسیار محبوب است. طبق آمار Statista، حدود ۳۲ درصد از کاربران بین ۱۸ تا ۲۴ سال سن دارند و ۳۳ درصد در سنین ۲۵ تا ۳۴ سال کاربر فعال اینستاگرام هستند.
Signal
بعد از خبرساز شدن مشکلات امنیتی در اپلیکیشن whatsapp، افراد زیادی بهدنبال جایگزینی برای این اپلیکیشن بودند که یکی از بزرگترین آنها، اپلیکیشن Signal Private Messenger بود. حتی ایلان ماسک استفاده از این اپلیکیشن را به مردم توصیه کرده است که همین موضوع، یکی از بزرگترین دلایل محبوبیت اپلیکیشن Signal Private Messenger بهشمار میرود.
این اپلیکیشن دارای سیستم امنیتی بسیار قوی بوده و بهترین گزینه برای افرادی است که برای امنیت شبکه اجتماعی اهمیت زیادی قائل هستند. سیستم رمزگذاری در اپلیکیشن Signal Private Messenger به صورت دو طرفه طرحی شده که تا حد زیادی امنیت حساب کاربری شما را تضمین میکند.
شما میتوانید در این اپلیکیشن به چت کردن با دوستان خود بپردازید و با ساخت گروههای مختلف ساعتهای زیادی سرگرم حرف زدن با دوستان خود شوید. تماسهای صوتی و تصویری رایگان و باکیفیتی نیز در این اپلیکیشن قرار داده شده که با توجه به سرعت بالای آن، تجربه بیدردسری را برای شما به ارمغان خواهد آورد. پس اگر بهدنبال شبکهاجتماعی با سرعت عالی و امنیت بسیار بالایی هستید، Signal Private Messenger همان چیزی است که نیاز دارید.
Snapchat
اسنپ چت یکی دیگر از بسترهای دیداری در رسانههای اجتماعی است که در بین نسل جوان محبوب است. کاربران میتوانند اسنپ را به یکدیگر ارسال کنند و Statuses ۲۴ ساعته را درست مانند واتس اپ و اینستاگرام به روز کنند. تا سال ۲۰۲۰، اسنپ چت روزانه ۲۲۹ میلیون کاربر روزانهی فعال دارد.
قابلیتهای مختلفی مانند stories، Discover و Memories در اختیار شما قرار دارد که استفاده از هرکدام از آنها میتواند سرگرمکننده و جذاب باشد. برای مثال بخش stories که با آن در اپلیکیشن Instagram نیز آشنا هستید، به شما این امکان را میدهد تا تصاویر یا ویدیوهای خودتان را به مدت ۲۴ ساعت در معرض دید دیگران قرار دهید.
قابلیت Discover تا حدود زیادی مانند stories عمل میکند، البته این قابلیت تنها در اختیار حسابهای محدودی مانند شرکتهای بزرگ قرار میگیرد که جدیدترین خبرها را در اختیار مخاطبین قرار دهند. در بخش Memories میتوانید پستهای بلند مدت و بدون محدودیت زمانی قرار دهید.
اپلیکیشن Snapchat با در اختیار قرار دادن بخشهای مختلف و فیلترهای بسیار متنوع، قادر است محیط بسیار سرگرمکنندهای برای شما داشته باشد و میتوانید ساعتهای زیادی را صرف استفاده از این شبکه اجتماعی کنید. این شبکه با کاربرانی که ۸۲ درصد زیر ۳۴ سال هستند، میتواند مکانی خوب برای بازاریابانی باشد که جمعیت هدفشان این گروه سنی هستند.
در سال ۲۰۰۴ بود که برای اولین بار وبسایت Reddit راهاندازی شد و هدف اصلی آن ایجاد بستری مناسب برای به اشتراک گذاشتن لینکها و اخبار بود. بعدها با اضافه شدن قابلیتهای فراوان دیگر به این شبکه اجتماعی، Reddit با جذب مخاطب فوقالعادهای روبهرو شد و در بین مخاطبین به محبوبیت زیادی دست یافت.
یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت Reddit، تالارهای گفتوگوی این شبکه اجتماعی است. تالارهای گفتگو به شما این امکان را میدهد تا با تعداد زیادی از افراد چت کنید و به تبادل نظر بپردازید. هیچ محدودیتی در گفتگوها و آپلود کردن عکس و فیلمهای مختلف در Reddit وجود ندارد و شما با قشرهای مختلف جهان آشنا خواهید شد.
Telegram
با مسدود شدن پیامرسان Telegram در ایران، کمتر کسی فکر میکرد که این اپلیکیشن همچنان از نظر تعداد مخاطبین ایرانی، در صدر جدول قرار بگیرد. پیامرسانی که از نظر امکانات و قابلیتها از بسیاری از رقبای خود بهتر و کاملتر عمل کرده و به معنای واقعی هیچ چیزی کم ندارد. کمتر کسی را میتوانید در ایران پیدا کنید که با Telegram آشنا نباشد. البته این محبوبیت تنها به کشور خودمان مربوط نمیشود و یک موضوع جهانی است. در بسیاری از کشورها Telegram اولین و اصلیترین پیامرسان محسوب میشود.
چت کردن با دوستان، ایجاد تماس تصویری و ویدیویی، ساخت کانال، استفاده از کانالها برای سرگرمی یا اطلاعرسانیهای مختلف و استفاده از ربات تنها گوشه کوچکی از قابلیتهای Telegram است و کمتر پیامرسانی همچین حجمی از امکانات و قابلیتهای مختلف را در اختیار شما قرار میدهد.
خوشبختانه کانالهای فراوانی در زمینه پروکسی در Telegram موجود است که شما میتوانید به سادگی به پروکسی متصل شوید و دیگر از شر اپلیکیشنهای تغییردهنده آیپی خلاص شوید. سرعت این پروکسیها بسیار عالی بوده و شما بدون کندی یا قطعی ارتباط، میتوانید به گشت وگذار در Telegram بپردازید.
YouTube
کمتر کسی است که با نام YouTube آشنا نباشد. اگر نگاهی به آمارهای منتشر شده بیندازید، با ارقام سرسامآوری روبهرو میشوید که نشاندهنده محبوبیت بینظیر این شبکه مجازی است. YouTube بیش از ۲ میلیارد بیننده در روز دارد و به صورت میانگین حدود ۵ میلیارد ویدیو در روز دیده میشود که اصلا ارقام کوچکی محسوب نمیشوند.
شما در YouTube میتوانید به هر ویدیویی که خواستید دسترسی پیدا کنید. اصلا نترسید و عجیبترین سوالات و اتفاقاتی که در ذهنتان وجود دارد را جستوجو کنید و میبینید که قبلا صدها ویدیو مرتبط با آن موضوع در YouTube آپلود شده است. تمرکز اصلی این وبسایت بر روی انتشار ویدیو میباشد، اما با توجه به پیشرفت باقی شبکههای مجازی، YouTube نیز تغییرات گستردهای کرده است. بزرگترین آنها قابلیت stream میباشد که امروزه در بین مردم و بهخصوص گیمرها بسیار محبوب گشته است.
بسیاری از افراد، که به اصطلاح به آنها youtuber میگویند، توانستهاند به چهرههای سرشناسی تبدیل شوند و درآمد خوبی از طریق فعالیت در وبسایت YouTube بهدست آورند. شما میتوانید با ایدههای جذاب و ساخت ویدیوهای با کیفیت، به سادگی در بین مردم شناخته شوید و YouTube برای افراد خلاق، بهترین بستر محسوب میشود.
متاسفانه YouTube همانند facebook دارای محدودیتهایی در ایران است و استفاده از آن بدون تغییر آیپی غیرممکن میباشد. با توجه به تمام محدودیتها، وبسایت YouTube در بین مردم ایران بسیار محبوب بوده و خوشبختانه هر روز مخاطبین ایرانی بیشتری در این وبسایت شروع به فعالیت میکنند. شبکهای بر پایه فیلم که طرفداران زیادی دارد. سرگرم کردن طرفداران بهانهای خوب برای حضور کسب و کارها و شرکت آنها برای تبلیغ است.
Google Plus
این شبکه اجتماعی که تحت مدیریت گوگل خدمات خود را ارایه میدهد، به طور میانگین در هر ماه ۵۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و در بیشتر مواقع برای بازاریابی و فعالیتهای آنلاین تخصصی مورد استفاده قرار میگیرد. در فصل دوم سال ۲۰۱۷ میلادی میزان ارتباط مثبت میان مشترکان Google+ و برندهای بزرگ جهان ۵۳ درصد بیشتر شده است.
در حال حاضر یک میلیارد حساب کاربری فعال در Google+ موجود است و گفته میشود هر سال تعداد کاربران آن ۳۳ درصد افزایش مییابد. بزرگترین گروه مخاطبان این شبکه اجتماعی را افراد ۴۵ تا ۵۴ سال تشکیل میدهند و تعداد آنها از سال ۲۰۱۲ به بعد ۵۶ درصد افزایش یافته است.
اسکایپ (Skype)
اسکایپ یک پلت فرم شبکههای اجتماعی مبتنی بر ارتباطات است که بیشترین استفاده را برای برقراری تماسهای ویدیویی با کنفرانس دارد. همچنین قابلیت پیام رسانی فوری را فراهم میکند و میتوانید از آن برای به اشتراک گذاشتن متن، تصاویر، فیلمها و فایلهای صوتی استفاده کنید.
از معروفترین شبکههای اجتماعی و جدیدترین آنها در سال ۲۰۲۱ که سر و صدای زیادی راه انداختهاند میتوان به تیکتاک و کلاب هاوس اشاره کرد.
تیکتاک TIK TOK با طرفداران نوجوان ۱۲ تا ۱۹ ساله محیطی برای اشتراک موزیک ویدئوهای بسیار کوتاه ۳ الی ۱۵ ثانیهای ایجاد کرده است. این ویدئوها توسط کاربران ایجاد میشود و محیطی سرگرمکننده فراهم میکند.
کلاب هاوس CLUBHOUSE
کلاب هاوس CLUBHOUSE شبکهای اجتماعی بر پایه صدا است. در واقع رادیویی که افراد با استفاده از کانالهای مختلف آن و صحبت با یکدیگر تبادل نظر میکنند. این شبکه در حال حاضر فقط برای سیستم عامل iOS است، ولی قرار است در آینده برای اندروید هم قابل عرضه شود.
بر خلاف تصور عموم که علت پیشرفت شبکههای اجتماعی را فقط محبوبیت آنها میدانند، علت اصلی، ایجاد فضای مناسب برای بازاریابی است. افراد از رسانههای اجتماعی برای بیان خود، بحث در مورد علایق خود و برقراری ارتباط با دوستان استفاده میکنند. در این بین بازاریابها معمولاً از رسانههای اجتماعی برای افزایش آگاهی از برند خودشان و تبلیغات سود میبرند.