سایت خبری طلا

لینوکس ۵.۱۳ با پشتیبانی از مک‌های M1 اپل منتشر شد

منبع: سایت طلا


لینوکس بالاخره با پشتیبانی از مک‌های M1 اپل به‌روز شد. هسته لینوکس ۵.۱۳ پس از طی مراحل چند ماهه آزمایشی حالا به انتشار رسمی رسیده و به کاربران کامپیوترهای مک M1 اجازه می‌دهد بتوانند این سیستم عامل را روی دستگاه خود نصب کنند.


به گزارش موبوایران، لینوکس بالاخره با پشتیبانی از مک‌های M1 اپل به‌روز شد. هسته لینوکس ۵.۱۳ پس از طی مراحل چند ماهه آزمایشی حالا به انتشار رسمی رسیده و به کاربران کامپیوترهای مک M1 اجازه می‌دهد بتوانند این سیستم عامل را روی دستگاه خود نصب کنند.

 کاربران از امروز می‌توانند لینوکس ۵.۱۳ را روی مک‌بوک ایر، مک‌بوک پرو، مک مینی و آی‌مک ۲۴ اینچی M1 نصب کنند. تراشه M1 اپل مبتنی بر معماری آرم ساخته شده و قرار است در تمام کامپیوترهای اپل جانشین پردازنده‌های اینتل شود.

کاربران پیش‌تر از طریق ماشین مجازی می‌توانستند لینوکس ۵.۱۳ را روی مک‌های M1 اجرا کنند و حتی پورتی از این سیستم عامل از طریق Corelium برای این کامپیوترها عرضه شده بود، ولی از حالا امکان اجرای بومی خود لینوکس روی کامپیوترهای M1 فراهم شده است.

البته پشتیبانی لینوکس ۵.۱۳ از M1 هنوز ابتدایی است و این هسته هنوز نمی‌تواند از گرافیک‌های شتاب‌دار استفاده کند. نسخه جدید لینوکس احتمالا طی هفته‌ها و ماه‌ها آتی باید بهینه‌سازی‌های شود تا سازگاری بهتری با مک‌های M1 داشته باشد.

لینوکس ۵.۱۳ همچنین از چند ویژگی امنیتی از جمله Landlocked LSM و Clang CFI بهره می‌برد و می‌تواند آفست پشته کرنل را در هر فراخوان سیستم تصادفی کند. افزون بر این، نسخه جدید کرنل لینوکس از FreeSync HDMI پشتیبانی می‌کند.

«لینوس توروالدز»، خالق لینوکس در یادداشتی درباره انتشار لینوکس ۵.۱۳ نوشت:

«از زمان rc7 هفته آرامی داشتیم و دلیلی برای به تاخیر انداختن نسخه ۵.۱۳ نمی‌بینم...البته اگرچه انتشار هفته پیش کوچک و بی‌سروصدا بود، ولی ۵.۱۳ آپدیت نسبتا بزرگی است. این نسخه از بزرگ‌ترین نسخه‌های لینوکس ۵ محسوب می‌شود که از بیش از ۲ هزار توسعه‌دهنده بیش از ۱۶ هزار اصلاح دریافت کرده (اگر تعداد کدهای ادغامی را حساب کنید این رقم به بیش از ۱۷ هزار می‌رسد)...و با انتشار ۵.۱۳ پنجره ادغام ۵.۱۴ از فردا آغاز می‌شود. من از همین حالا چند درخواست جدید دریافت کرده‌ام، اما مثل همیشه از مردم می‌خواهم کمی نسخه نهایی ۵.۱۳ را آزمایش کنند و بعد به سراغ درخواست‌های نسخه بعدی بروند.»