سایت خبری طلا

چرا اندروید برای مایکروسافت اهمیت زیادی دارد؟

منبع: سایت طلا


یکی از ویژگی‌های قابل توجهی ویندوز ۱۱ این است که می‌تواند اپلیکیشن‌های اندروید را اجرا کند. مایکروسافت برای امکان‌پذیر کردن این قابلیت با آمازون همکاری کرده...


به گزارش موبوایران، یکی از ویژگی‌های قابل توجهی ویندوز ۱۱ این است که می‌تواند اپلیکیشن‌های اندروید را اجرا کند. مایکروسافت برای امکان‌پذیر کردن این قابلیت با آمازون همکاری کرده و از کامپایلر Intel Bridge هم بهره برده که به اپلیکیشن‌های اندروید مختص گجت‌های مبتنی بر معماری Arm اجازه می‌دهد در سیستم‌های دارای چیپست‌های x86 اجرا شوند.

در این میان، کاربران حتی می‌توانند فایل‌های APK اپلیکیشن‌های اندروید را به طور مستقیم نصب و اجرا کنند و برای این کار نیازی به استفاده از اپ استور ندارند. اگرچه مایکروسافت دیگر گوشی نمی‌فروشد-گوشی سرفیس Duo هم بیشتر قرار است توانایی فنی مایکروسافت را به رخ رقبا بکشد-اما اندروید برای مایکروسافت اهمیت بسیار زیادی دارد.

مایکروسافت در دوران رهبری ساتیا نادلا تا حد زیادی بر حوزه‌ی فضای ابری متمرکز شد و این شرکت تلاش کرد تمام سرویس‌های خود را در تمام پلتفرم‌ها ارائه کند. این شرکت همچنین قرارداد همکاری بلندمدت با سامسونگ امضا کرد تا اپلیکیشن‌های آفیس، وان‌درایو و لینکدین در تمام گوشی‌های سامسونگ نصب شوند و این رویکرد موفقیت‌آمیز بوده است. سامسونگ سالانه بیش از ۲۵۰ میلیون گوشی راهی بازار می‌کند و این یعنی سالانه میلیون‌ها نفر به سرویس‌ها و برنامه‌های مایکروسافت دسترسی پیدا می‌کنند.

مایکروسافت نتوانست ویندوز فون را به یک اکوسیستم موفق تبدیل کند اما موفق شد تجربه‌ی کاربری سرویس‌های خود در اندروید و iOS را به طور قابل توجهی بهبود ببخشد. به عنوان مثال با بهره‌گیری از وان‌درایو به جای گوگل درایو، SMS Organizer به جای Android Messages، مایکروسافت اج به جای کروم، Outlook به جای جیمیل و لانچر مایکروسافت می‌توانید عملا گوشی اندرویدی خود را به یک گوشی مایکروسافت تبدیل کنید.

یکی از محققین ارشد شرکت Counterpoint Research در همین رابطه می‌گوید که مایکروسافت قصد دارد با نزدیک‌تر کردن گوشی و کامپیوتر، تجربه‌ی کاربری بین آن‌ها را بیش از پیش یک‌دست کند. در این زمینه اپل تنها شرکت مهمی است که توانسته در این حوزه به موفقیت برسد.

روی هم رفته بین گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها شکاف بزرگی وجود دارد. اگرچه ویندوز محبوب‌ترین سیستم‌عامل کامپیوترها محسوب می‌شود و اندروید هم رتبه‌ی اول بازار موبایل را در اختیار دارد، اما با توجه به تعدد شرکت‌های فعال در این فضا، ایجاد یک تجربه کاربری یکپارچه بین آن‌ها کار بسیار سختی محسوب می‌شود.

همکاری مایکروسافت و سامسونگ برای دستیابی به این اهداف نقش اساسی ایفا می‌کند. در سال ۲۰۱۹ سامسونگ شروع به قرار دادن سرویس Your Phone در برخی گوشی‌های خود کرد که منجر به هموارتر شدن ارتباط بین گوشی اندرویدی و ویندوز شد. این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد تا تماس‌ها، نوتیفیکیشن‌ها و پیامک‌های گوشی را از طریق کامپیوتر ویندوزی مشاهده کنند و همچنین به راحتی قادر به کپی و پیست متن‌های مختلف بین این دو محیط هستند.

پشتیبانی از اپلیکیشن‌های اندروید در ویندوز ۱۱ هم ادامه‌ی همین رویکرد محسوب می‌شود. مایکروسافت بعد از تجربه‌ی موفق ارتباط گوشی‌های سامسونگ با ویندوز، به این نتیجه رسیده که یکپارچه‌سازی این دو پلتفرم را بیش از پیش افزایش دهد. مایکروسافت سال گذشته همکاری دستیارهای دیجیتالی کورتانا و الکسا آمازون را کلید زد و حالا برای پشتیبانی از اپلیکیشن‌های اندروید از اپ استور آمازون استفاده می‌کند.

احتمالا برای بسیاری از کاربران این سوال پیش آمده که چرا مایکروسافت برای ارائه‌ی این قابلیت به ویندوز ۱۱ از کمک گوگل استفاده نکرده است. در جواب باید به رقابت این دو شرکت در حوزه‌هایی مانند مرورگرها، پلتفرم‌های ابری و سیستم‌عامل اشاره کنیم. بنابراین در آینده‌ی نزدیک نباید انتظار همکاری گسترده بین این دو شرکت را داشته باشیم.

روی هم رفته روشن است که مایکروسافت علاقه‌ی زیادی به اندروید دارد. این شرکت در کنار ارائه‌ی خدمات خود برای گوشی‌های اندرویدی، در روند توسعه‌ی اندروید هم تا حدی مشارکت دارد. حالا با پشتیبانی ویندوز ۱۱ از اپلیکیشن‌های اندروید، سیستم‌عامل این شرکت به هزاران اپلیکیشن جدید دسترسی پیدا می‌کند و جذابیت ویندوز برای کاربران دوچندان می‌شود.

با وجود اینکه به نظر می‌رسد مایکروسافت و گوگل در حال آماده شدن برای نبرد همه‌جانبه هستند، ولی در نهایت مایکروسافت با توجه به شرایط موجود توانسته مشخصه‌ی مهمی را به ویندوز ۱۱ اضافه کند.