به گزارش موبوایران، گوگل ادعا کرده است که دستیار صوتیاش گاهی اوقات صدای محیط را مخفیانه و بدون فعالسازی کاربر ضبط میکند.
طبق گزارشها، گوگل گفته است که دستیار صوتیاش صدای کاربران را ضبط میکند؛ حتی اگر با عبارت کلیدی «Ok Google» فعال نشده باشد. طبق گزارش androidauthority، ظاهرا نمایندگان گوگل به یکی از اعضای هیئتدولت هند گفتهاند کارمندان این شرکت به مکالمات ضبطشده بین کاربران و دستیار صوتی گوش میدهند. این واقعیتی است که گوگل پیشتر آن را پذیرفته بود؛ اما منابع جدید مطلب دیگری نیز فاش کردهاند که امنیت کاربران را بیشتر از همیشه تهدید میکند.
گفته میشود اهالی مانتینویو اعتراف کردهاند دستیار هوش مصنوعیشان حتی در مواقعی که کاربر آن را فعال نمیکند، ازطریق گوشی یا اسپیکر هوشمند صدای اطراف را ضبط میکند. پیشتر، گوگل ادعا کرده بود کارمندانش برای بهبود فناوری تشخیص گفتار زبانهای مختلف، به مکالمه ضبطشده میان کاربران و دستیار صوتی هوشمندشان گوش میدهند. بهگفته این شرکت، تنها بخشی از صدای ضبطشده برای کارمندان دردسترس بود و آنها به مکالمات حساس گوش نمیدهند.
بااینحال، هیچ اطلاعاتی درباره چگونگی تمایز بین مکالمات حساس و عمومی وجود ندارد و مشخص نیست گوگل چگونه این کار را انجام میدهد. همچنین، سال ۲۰۱۹ یکی از بازرسان گوگل که وظیفه بررسی فایلها را برعهده داشت، اطلاعات صوتی محرمانهای را به یکی از رسانههای خبری بلژیکی ارسال کرده بود.
علاوهبراین، هنوز گوگل درباره این موضوع توضیح نداده است که چرا دستیار صوتی حتی زمانی که کاربر فعالش نکرده، ضبط صدا را شروع میکند. میدانیم دستیاران دیجیتال مانند الکسای آمازون، همیشه در حال گوشدادن هستند تا زمانی فعال شوند که کاربر عبارت مشخصشده را بر زبان میآورد؛ اما هنوز دلیل این مشخص نیست که چرا باید صدای محیط ضبط شوند. امیدواریم گوگل بهزودی درباره این مسئله توضیحات کافی ارائه دهد.
در سیاست حفظ حریم خصوصی گوگل آمده است:گاهی اوقات، حتی اگر کاربر قصد نداشته باشد از آن استفاده کند، دستیار صوتی فعال میشود؛ زیرا بهاشتباه عبارتی را شنیده که به دستور صوتی فعالسازی شبیه بوده (مانند صدایی که شبیه عبارت Hey Google بهنظر میرسد) و گمان کرده است به کمک نیاز دارید. اگر چنین اتفاقی برایتان رخ داد، کافی است دستیار صوتیتان را مطلع کنید که با آن صحبت نکردهاید. این کار باعث میشود آخرین چیزی ارسالشده به گوگل حذف شود.
در سیاست حفظ حریم خصوصی گوگل، چیزی درباره این موضوع ذکر نشده است که دستیار صوتی بدون هیچ خطایی شروع به ضبط میکند. هنوز مشخص نیست گوگل به ضبطهای تصادفی اشاره کرده یا دستیار صوتیاش حتی هنگام فعالنشدن تصادفی صدا ضبط میکند. اگر گزینه دوم درست باشد، مشکلات امنیتی زیادی سر راه کاربران این شرکت قرار دارد.
یکی از اعضای هیئتدولت هند درباره این موضوع گفت:گوگل در بخش «شرایط و ضوابط» خود بهوضوح اظهار میکند که مکالمات صوتی میان کاربران و اسپیکرهای هوشمند و دستگاههایی ضبط و ذخیره میشود که از دستیار صوتی استفاده میکنند. بااینحال، این اصطلاحات به این موضوع اشارهای نمیکنند که کارمندان آن میتوانند قسمتی از این مکالمات را گوش دهند. همچنین، گوگل در سیاست حفظ حریم خصوصیاش میگوید اطلاعات شخصی را فقط درصورت رضایت کاربران در خارج از شرکتش به اشتراک میگذارد. این مسئله نقض جدی حریم خصوصی کاربران محسوب میشود.
یکی دیگر از مقامهای ارشد وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات هند گفت:دولت در حال بررسی موضوع مربوط به شركتهایی مانند گوگل است که دادههای ذخیرهشده را حذف نمیكنند و نسخهها را تا زمانی نگه میدارند كه کاربری بهصورت دستی آنها را از بین نبرد.
این نکته را بهیاد بسپارید که مکالمات خود با دستیار صوتی گوگل را در زمان دلخواه میتوانید حذف کنید. باوجوداین، مشخص نیست دادههایی که بهراحتی کاربر میتواند حذف کند، شامل دادههایی هستند که دستیار صوتی مخفیانه آنها را ضبط کرده است یا خیر.