به گزارش موبوایران، مدتی قبل شرکت اینفینیکس که در برخی کشورها به دلیل عرضهی گوشیهای میانرده و پایینرده برند شناختهای محسوب میشود، از اولین گوشی مفهومی خود رونمایی کرد. این گوشی مفهومی به لطف پشتیبانی از شارژ ۱۶۰ واتی میتواند در عرض حدود ۱۰ دقیقه شارژ شود. اگرچه این گوشی قرار نیست راهی بازار شود، اما این برند هنگکنگی اعلام کرده که از تکنولوژی موردنظر برای دیگر گوشیهای خود استفاده خواهد کرد.
اینفینیکس برای این گوشی از شارژر ۱۶۰ واتی مبتنی بر تکنولوژی GaN استفاده کرده که کارآمدتر از بیشتر شارژرها محسوب میشود و در فرایند شارژ گرمای کمتری را تولید میکند. باتری موردنظر هم از نوع ۸ سلولی است که نسبت به باتریهای ۶ سلولی رایج در بین گوشیهای هوشمند، گرمای کمتری را ایجاد میکند. همچنین اینفینیکس برای اطمینان بابت پایین بودن دمای این گوشی، چندین سنسور در بدنهی آن تعبیه کرده است.
گوشی مفهومی اینفینیکس
همین حالا هم تعداد قابل توجهی از گوشیهای اندرویدی به لطف سرعت شارژ بسیار بالا، در این زمینه حرف زیادی برای گفتن دارند. به عنوان مثال میتوانیم به وانپلاس ۹ پرو اشاره کنیم که از شارژ ۶۵ واتی پشتیبانی میکند. روی هم رفته مزایای افزایش سرعت شارژ گوشی کاملا روشن است. مثلا وقتی در عرض ۵ دقیقه میتوانید شارژ باتری را از صفر به ۱۰۰ برسانید، در شرایط مختلف دیگر نگران اتمام شارژ باتری نخواهید بود.
تلاش برای تحول فناوری شارژ
در این زمینه شرکت اینفینیکس تنها نیست و شیائومی مدتی قبل از فناوری شارژ ۲۰۰ واتی رونمایی کرد که قرار است شارژ کامل باتری گوشی در عرض کمتر از ۸ دقیقه را عملی کند. اگرچه شیائومی هنوز مشغول بهینهسازی این تکنولوژی است و آن را برای کاربران ارائه نکرده، اما هرچقدر سرعت شارژ بالاتر برود نگرانیهای مربوط به فرسایش باتری هم بیشتر میشود.
همانطور که احتمالا میدانید، باتریهای لیتیوم یونی به مرور زمان فرسوده میشوند و هرچقدر سرعت شارژ بالاتر باشد، باتری موردنظر در معرض گرمای بیشتری قرار میگیرد و این موضوع منجر به تسریع فرسایش باتری میشود. علاوه بر این، استانداردهای شارژ بسیار سریع نسبت به استانداردهای مرسوم تورم بیشتری در باتری ایجاد میکنند و این یعنی شرکت موردنظر باید در بدنه فضای خالی بیشتری به باتری اختصاصی دهد. این در حالی است که اگر سرعت شارژ کمتر باشد، شرکت سازنده میتواند با بهرهگیری از این فضا از باتری بزرگتر استفاده کند.
عوارض جانبی
روی هم رفته اگر پیشرفت قابل توجهی در تکنولوژی باتری موبایل به دست نیاید، شرکتها بین باتریهای بزرگتر یا سرعت شارژ بیشتر باید دست به انتخاب بزنند و از طرف دیگر افزایش سرعت شارژ هم اثرات جانبی زیادی به همراه دارد. به همین خاطر شرکتها برای آزمایش فناوری شارژ بسیار سریع خود از باتریهای کوچکتری نسبت به استانداردهای پرچمداران استفاده میکنند.
مثلا شیائومی برای شارژ ۲۰۰ واتی و اوپو برای شارژ ۱۲۵ واتی از باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده کردهاند و حتی گوشی مفهومی اینفینیکس هم از باتری مبتنی بر ظرفیت مشابه بهره میبرد. اگرچه ظرفیت ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی برای گوشیهای پرچمدار چندان ایدئال نیست، اما وقتی که میتوانید در عرض فقط چند دقیقه آن را به طور کامل شارژ کنید، این ظرفیت کمتر اصلا به چشم نمیآید.
شرکتهای فعال در این حوزه در تلاش هستند که عمر باتریهای سازگار با شارژهای بسیار سریع را افزایش بدهند. به عنوان مثال شیائومی گفته که باتری مورد آزمایش برای فناوری شارژ ۲۰۰ واتی، بعد از حدود ۸۰۰ چرخهی شارژ-که تقریبا معادل دو سال استفاده است-به حدود ۸۰ درصد ظرفیت اولیهی خود میرسد. اوپو هم برای شارژ ۱۲۵ واتی خود چنین موضوعی را مطرح کرده ولی هیچکدام از این دو شرکت هنوز فناوری خود را راهی بازار نکردهاند.
اگرچه اینفینیکس در این زمینه آمار و ارقام دقیقی اعلام نکرده، اما برای بهبود شرایط باتری تغییرات مختلفی را لحاظ کرده است. به عنوان مثال میتوانیم به باتری ۸ سلولی و شارژر مبتنی بر فناوری GaN اشاره کنیم و همچنین گوشی موردنظر از ۴ چیپ برای کنترل فرایند شارژ بهره میبرد.
اگرچه در حال حاضر محققان کشورهای مختلف مشغول توسعهی فناوریهای باتری پیشرفتهتری هستند که میتوانند باتریهای لیتیوم-یوتی را منقرض کنند، اما حداقل تا آیندهی نزدیک نباید چشمانتظار ارائهی این فناوریها باشیم. به همین خاطر تا اطلاع ثانوی شرکتها بین عمر باتری و سرعت شارژ باید تعادل مناسبی ایجاد کنند.
در هر صورت باید ببینیم فناوریهای شارژ توسعه پیدا کرده توسط شرکتهایی مانند اوپو، شیائومی و اینفینیکس چه زمانی به دست کاربران میرسند. شما در این مورد چه فکر میکنید؟ حتی اگر شارژ بسیار سریع عمر باتری گوشی شما را کاهش دهید، حاضر به استفاده از چنین قابلیتی هستید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.