به گزارش سایت طلا، طرفین شرکتکننده در نشست بینالافغانی صلح که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۶ و ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد، بیانیهای شامل ۶ بند صادر کردند.
محورهای ششگانه این بیانیه به شرح زیر است:
۱- هیئتهای طرفین، از مساعی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در مورد تأمین صلح در افغانستان و مهماننوازیهای به عملآمده ابراز امتنان مینمایند.
۲- هر دو طرف با درک مشترک از خطرات ناشی از ادامه جنگ و صدمهای که از آن متوجه سلامت کشور افغانستان میشود به توافق رسیدند که جنگ، راهحل مسأله افغانستان نبوده و باید همه تلاشها در جهت رسیدن به راهحل سیاسی و صلحآمیز جهتگیری شوند.
۳- گفتوگوها در فضای صمیمانه صورت گرفت و همه مسائل بهصورت مفصل و با صراحت مطرح گردید.
۴- هر دو طرف تصمیم گرفتند مواردی را که ضرورت به مشورت و توضیح بیشتر دارد مانند سازوکار گذار از جنگ به صلح دائمی، نظام اسلامی مورد توافق و نحوه دستیابی به آن، طی نشست بعدی که در نزدیکترین فرصت ممکن برگزار خواهد شد، مورد بحث قرار داده و به نتیجه برسند.
۵- طرفها، نشست تهران را فرصت و زمینه جدیدی برای تقویت راهحل سیاسی معضل افغانستان میدانند.
۶- هر دو طرف، حملات به خانههای مردم، ادارات، مساجد، بیمارستانهایی را که به قربانیشدن مردم میانجامد و نیز تخریب مؤسسات عمومی را بهشدت تقبیح کرده و خواستار مجازات عاملان آن میشوند.
نشست گفتوگوهای بینالافغانی با حضور نمایندگان دولت افغانستان، شخصیتهای عالی جمهوریت و هیئت عالی سیاسی طالبان صبح دیروز (چهارشنبه) ۱۶ تیرماه، به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و با سخنرانی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در تهران افتتاح شد.
ظریف طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این نشست، ضمن اعلام آمادگی ایران برای کمک به روند گفتوگوها بین جناحهای افغانستان بهمنظور حلوفصل بحرانهای جاری در این کشور، بر تعهد جمهوری اسلامی برای کمک به توسعه همهجانبه افغانستان پس از برقراری صلح تأکید کرد.
رهبری هیئت جمهوری اسلامی افغانستان در این دور از مذاکرات را «یونس قانونی» وزیر امور داخله پیشین افغانستان و رهبری هیئت مذاکراتی گروه طالبان را «عباس استانکزی» معاون دفتر این گروه بر عهده داشتند.
«کریم خرم»، «ارشاد احمدی»، «محمدالله بتاش»، «ظاهر وحدت» و «سلام رحیمی» اعضای هیئت سیاسی بودند که به رهبری «یونس قانونی» برای حضور در این نشست، از کابل به تهران آمده بودند.