وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آخرین رنگبندی شهرستانها که محدودیت های کرونایی از شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۰ بر این اساس اعمال میشود را در اپلیکیشن ماسک منتشر کرد.
بر این اساس ۱۴۳ شهرستان قرمز، ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان زرد هستند و تعداد شهرهای آبی همچنان صفر است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، شیوع سویههای جدید ویروس و کاهش سطح مراقبتهای بهداشتی باعث آغاز خیز پنجم کرونا در کشور شده است.
علاوه بر شهرهای قرمز قبلی، از ۱۹ تیر فهرست شهرستانهایی که در وضعیت قرمز قرار میگیرند بدین شرح است:
شهرستانهای خوی: آذربایجان غربی
اردبیل: استان اردبیل
آران و بیدگل و خمینیشهر: اصفهان
درهشهر: ایلام
بروجن: چهارمحال و بختیاری
قوچان: خراسان رضوی
هندیجان : خوزستان
گرمسار: سمنان
ممسنی: فارس
آققلا، کردکوی، گالیکش و گرگان: گلستان
بندر انزلی، رودبار و رودسر : گیلان
دلفان و سلسله : لرستان
بهشهر، جویبار، رامسر و فریدونکنار : مازندران
دلیجان و محلات: مرکزی
حضور در مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستورانها و تالارهای سرپوشیده و سفر با وسایل نقلیه عمومی که تعویض هوای مناسبی ندارد از جدیترین عوامل انتقال بیماری است.
رنگبندی رسمی شهرستانهای کشور از ۱۹ تیر ۱۴۰۰
وضعیت زرد: خطر متوسط. در این وضعیت فقط سطح شغلی ۴ تعطیل خواهد بود.
وضعیت نارنجی: پرخطر. در این وضعیت سطح شغلی ۳ و ۴ تعطیل خواهند بود.
وضعیت قرمز: خیلی پرخطر. در این وضعیت همهی مشاغل (به جز موارد ضروری سطح ۱) تعطیل خواهند بود.
همچنین خروج خودروهای بومی از شهرستانهای نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به شهرستانهای نارنجی و قرمز ممنوع خواهد بود.
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با عنوان این مطلب که پیک پنجم کرونا در تهران شکل گرفته است اظهار کرد: شواهد گواه این موضوع است که خیز پنجم کرونا با سویه دلتای هندی در حال شکلگیری است.
وی با بیان اینکه تعداد مراجعان سرپایی با علامتهای مشکوک و یا قطعی ابتلاء به کرونا در سه هفته اخیر 24 درصد رشد داشته است، نسبت به افزایش موارد بستری و پر شدن تختهای اختصاصیافته به مبتلایان به کرونا در تهران هشدار داد و افزود: اصول درمانی دلتا با ویروسهای قبلی تفاوت چندانی ندارد و فقط بهدلیل اینکه برخی از بیماران نیازمند بخشهای مراقبتی ویژه باشند ممکن است تمهیدات بخشهای مراقبتی ویژه بیشتر در نظر گرفته شود.
زالی ادامه داد: در این شرایط مردم حتماً اصول بهداشتی از جمله فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دستها را بهطور کامل رعایت و همچنان از دورهمیها پرهیز کنند، زیرا، تجمعات درون خانوادگی میتواند عامل مؤثری در انتشار بیماری باشد.
وی با عنوان این مطلب که تعداد زیادی از مراجعان اخیر به بیمارستانها از افراد یک خانواده با درجات متفاوت بیماری هستند، گفت: اگر فردی دچار علائم است باید بهسرعت خود را ایزوله کند تا سبب انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده نشود.