مشخصات فنی کامل گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو به بیرون درز کرد
روز گذشته افشاگر معروف حوزهی فناوری یعنی جان پراسر طبق گفتههای یک منبع بسیار قابل اعتماد، مشخصات فنی کامل گوشیهای سری پیکسل ۶ را با کاربران به اشتراک گذاشت.
به گزارش موبوایران، روز گذشته افشاگر معروف حوزهی فناوری یعنی جان پراسر طبق گفتههای یک منبع بسیار قابل اعتماد، مشخصات فنی کامل گوشیهای سری پیکسل ۶ را با کاربران به اشتراک گذاشت.
مدت زمان زیادی است که شایعات پیرامون گوشیهای جدید گوگل شنیده میشوند. گوگل سالهاست که گوشی هوشمند تولید میکند اما در تعداد بسیار کم، به گونهای که هر سال شاهد یک یا نهایتا دو پرچمدار از این شرکت هستیم و در بهترین حالت یک میانرده هم بعد از آنها در دسترس قرار میگیرد. طبیعتا این چیزی نیست که باعث شهرت گوگل در بین کاربران شود. البته اگر عملکرد گوگل در این زمینه بینقص بود، میشد تا حدودی عرضه در تعداد کم و بازارهای محدود را نادیده گرفت، مشکل اینجاست که عملکرد گوگل تا اینجای کار نسبتا بد بوده و گوشیهایش با قیمت بالا و عملکرد نه چندان خوب به نسبت سایر گوشیهای موجود از برندهای مطرح بازار نظیر سامسونگ و اپل عرضه میشوند.
اما خب اینطور که به نظر میرسد، شرکت آمریکایی که عمدهی تمرکز خود را روی اندروید، سیستمعامل محبوب و مشهورش منعطف کرده، در نظر دارد بعد از سالها عملکرد نهچندان خوب، بازار را با عرضهی گوشیهای سری پیکسل ۶ غافلگیر کند. گوشیهایی که به احتمال بسیار فراوان در دو مدل استاندارد و پرو راهی بازار میشوند و با توجه به رندرها، طراحی فوقالعاده خاص و زیبایی هم دارند.
تا به این لحظه در رابطه با گوشیهای سری پیکسل ۶ شایعات و خبرهای زیادی منتشر شده که از جمله این موارد میتوان به استفاده از پردازندهی سفارشی، طراحی زیبا و چشمنواز، رنگبندی و مواردی از این دست اشاره کرد. اما روز گذشته یکی از معروفترین افشاگران حوزهی فناوری یعنی جان پراسر از طریق یک منبع که پراسر او را «بسیار قابل اعتماد» خطاب میکند، توانست به اطلاعات کامل گوشیهای جدید گوگل دسترسی داشته باشد و آن را با کاربران به اشتراک بگذارد. البته هیچ مدرک یا سندی در اختیار نداریم که ثابت کند گفتههای این منبع قابل اعتماد هستند اما خب وقتی افشاگری با این سابقهی درخشان پشت آنها حضور دارد، میتوان تا حد زیادی به این خبر اعتماد کرد.
تفاوتهای سختافزاری گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو
همانطور که اشاره شد، گوگل اینبار قصد دارد پرچمدارهای خود را با پسوند جدیدی راهی بازار کند. پیش از این مدل استاندارد به همین شکل و مدل بزرگتر با پسوند XL به فروش میرسیدند اما اینبار گوگل تصمیم گرفت کمی مشابه برندهای مشهور بازار عمل کرده و گوشی بزرگتر خود را پیکسل ۶ پرو نامگذاری کند. بدین ترتیب باید انتظار داشت مدل بزرگتر علاوه بر نمایشگر بزرگتر، در سایر بخشها نیز به نسبت مدل استاندارد عملکرد بهتری داشته باشد.
با توجه به گفتهی جان پراسر، نمایشگر پیکسل ۶ پرو ۶٫۷۱ اینچی خواهد بود که به نسبت نمایشگر ۶٫۴ اینچی پیکسل ۶ به شکل محسوسی بزرگتر است. از طرفی مدل پرو در سایر بخشها نیز با اختلاف عملکرد بهتری دارد که از جمله این موارد میتوان به لنز ۴۸ مگاپیکسلی تلهفوتو، ۴ گیگابایت حافظهی رم بیشتر (احتمالا ۸ در مقابل ۱۲)، باتری پرظرفیتتر، دوربین سلفی باکیفیتتر (اندکی) و به احتمال بسیار زیاد، حافظهی داخلی ۵۱۲ گیگابایتی در گرانترین مدل اشاره کرد. بدین ترتیب پیکسل ۶ پرو همرده با بهترینهای بازار قرار میگیرد اما خب اینکه بخواهیم بگوییم از آنها بهتر هم خواهد بود یا خیر باید در بخشهای دیگر هم این گوشی را بررسی کنیم.
پیکسل ۶ اما به نظر میرسد به نسبت پرچمدار سال ۲۰۲۰ گوگل یعنی پیکسل ۵ که در واقع یک میانردهی قدرتمند و باکیفیت به حساب میآمد، پیشرفت بسیار خوبی خواهد داشت و در بخشهای زیادی ارتقا را شاهد خواهیم بود. از جمله این موارد میتوان به سنسور ۵۰ مگاپیکسلی اصلی و ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض، باتری ۴۶۱۴ میلیآمپر ساعتی، ۸ گیگابایت حافظهی رم (مشابه با پیکسل ۵) و ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی اشاره کرد. همچنین سیستمعامل پیشفرضی که در هر دو مدل نصب خواهد بود اندروید ۱۲ است.
اینطور که به نظر میرسد، در بخش دوربین، احتمالا پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو از یک مجموعه دوربین اصلی و فوق عریض بهره میبرند با این تفاوت که در مدل پرو، یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی تلهفوتو را نیز شاهد خواهیم بود که گفته میشود امکان بزرگنمایی ۵ برابری اپتیکال را به نمایندهی گوگل میدهد. علاوه بر اینها، سنسور دوربین سلفی هم از ۸ مگاپیکسل در پیکسل ۶ به ۱۲ مگاپیکسل در مدل پرو ارتقا خواهد یافت.
باتری بکار رفته در مدل پیکسل ۶ پرو اما ۵۰۰۰ مگاپیکسلی خواهد بود که تفاوت چشمگیری با نمونهی بکار رفته در مدل استاندارد ندارد اما خب به نظر میرسد آنقدری کافی باشد که بتواند از پس این گوشی با نمایشگر OLED و اندازهی ۶٫۷۱ اینچ بر بیاید. البته اگر وضوح تصویر و رفرشریت اعلام شده در رابطه با این گوشیها درست باشد. لازم به ذکر است باتری با چنین ظرفیتی در گوشی گلکسی S21 اولترا هم دیده میشود که عملکرد بسیار خوبی هم دارد.
طبق خبرهای منتشر شده، به نظر میرسد نمایشگر مدل پرو مانند بسیاری از پرچمدارهای قدرتمند بازار از رفرشریت ۱۲۰ هرتز برخوردار خواهد بود در حالی که این میزان در مدل استاندارد به ۹۰ هرتز کاهش خواهد داشت؛ یعنی درست مانند آنچه که در پیکسل ۵ شاهد بودیم. اما خب اطلاعی از این بابت که کیفیت نمایشگر این گوشیها چگونه خواهد بود نداریم ولی به نظر میرسد در هر دوی آنها وضوح نمایشگر به +FHD برسد و نه بیشتر. لازم به ذکر است نمایشگر مدل پرو اندکی به طرف گوشهها خمیده است در حالی که مدل استاندارد از لبههای تخت بهره میبرد که خب هر یک طرفدار و منتقد خاص خود را دارد.
پردازندهی مرکزی
پردازنده تنها چیزی است که باعث میشود بتوانیم تصمیم بگیریم آیا پیکسلها را میتوان با سایر گوشیهای قدرتمند بازار مقایسه کرد یا خیر. همانطور که در خبرهای قبل هم آمده بود، پردازندهای که گوگل قصد دارد برای دو محصول جدید خود در نظر بگیرد سفارشی است و با نام رمز Whitechapel شناخته میشود.
طبق آنچه که میدانیم، توان پردازشی این پردازنده آنقدری زیاد نیست که بخواهیم آن را رقیبی برای اسنپدراگون ۸۸۸ یا اگزینوس ۲۱۰۰ و A14 در نظر بگیریم، اما گفته میشود میتواند پیکسلها را همرده با محصولات مجهز به اسنپدراگون ۸۷۰ قرار دهد و این یعنی گوشیهای مورد انتظار گوگل را باید رقیبی جدی برای پرچمداران سال گذشته یا پرچمداران مقرون به صرفهی امسال بدانیم.
با انتظاری که از گوگل در ساخت یک پردازندهی اختصاصی داشتیم و با در نظر گرفتن این موضوع که این روزها، جهان با مشکل کمبود تراشهی قدرتمند مواجه شده است و این مشکل قرار نیست حتی طی یک سال آینده هم حل شود، بنابراین بهرهمندی از پردازندهای که همرده با اسنپدراگون ۸۷۰ باشد میتواند به صورت کلی نکتهی قابل قبولی باشد. چون حتی پرچمدارهای مجهز به اسنپدراگون ۸۷۰ هم توان سختافزاری بسیار بالایی دارند و در اجرای اپلیکیشنها یا بازیهای پلیاستور در بالاترین سرعت و کیفیت ممکن با مشکل مواجه نمیشوند.
البته به نظر میرسد گوگل با این گوشیهای خود قصد دارد نمایندههای جدید سامسونگ یعنی سری گلکسی S21 را هدف قرار دهد که توانستند حسابی در بازار خوش بدرخشند. به همین خاطر بعید به نظر میرسد گوگل بتواند رقیبی جدی برای شرکت کرهای محسوب شود. حداقل در این سری این اتفاق نخواهد افتاد؛ چرا که سامسونگ حدودا ۲۰۰ دلار از قیمت محصولات خود کاهش داد و در عوض یک سری ویژگیها نظیر نمایشگر با کیفیت +QHD و لبههای خمیده را از آنها حذف کرد تا بدین ترتیب دو مدل استاندارد و پلاس از این سری بسیار ارزش خرید بالایی داشته باشند.
گوگل شاید بتواند از لحاظ قدرت پردازشی خام، با اعمال یک سری بهینهسازی نرمافزاری (چون هم سازندهی نرمافزار و هم سازندهی سختافزار خود گوگل است)، نمایندههای سامسونگ را به چالش بکشد اما چیزی که گوگل باید ابتدا با آن کنار بیاید، عرضهی این گوشیها با قیمت نسبتا پایین است. چون یکبار سیاست قیمتگذاری عجیب و غریب این شرکت را هنگام عرضهی گوشیهای سری پیکسل ۴ شاهد بودیم و نتیجه هم چیزی جز شکست گوگل نبود.
هیچ ایدهای نداریم از این بابت که یک گوشی ساخت گوگل با ۱۲ گیگابایت حافظهی رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی داخلی تا چه اندازه میتواند گرانقیمت باشد. اما خب شاید از آن سو پشتیبانی نرمافزاری گوگل از پرچمدارهایش بتواند تا حدودی قیمت بالای گوشیهایش را توجیه کند که البته این روزها سامسونگ و وانپلاس هم پرچمدارهای خود را به مدت سهسال بهروزرسانی میکنند. بنابراین گوگل باید گوشیهایش را حدودا ۵ سال به سیستمعامل جدید بهروزرسانی کند که البته در این رابطه خبری هم منتشر شده و به نظر میرسد چنین تصمیمی در برنامههای این شرکت وجود دارد. حال باید دید آیا گوگل واقعا چنین کاری را انجام خواهد داد یا خیر چون پیش از این گوشیهای سری پیکسل فقط سهسال به سیستمعامل جدید بهروزرسانی میشدند.
با این حال اگر ۵ سال، مدت زمان آپدیت امنیتی هم باشد باز هم مناسب و رضایتبخش محسوب میشود؛ آن هم برای شرکتی که پیش از این بسیار تلاش کرده بود در این بخش در حد و اندازههای اپلی ظاهر شود که آخرین بار، محصولی با عمر بیشتر از ۵ سال را در لیست پشتیبانی از سیستمعامل iOS قرار داد. اما خب نهتنها این اتفاق رخ نداد بلکه گوگل از شرکتی نظیر سامسونگ نیز عقب ماند. به هر حال امیدواریم گوگل متوجه این موضوع باشد که برای جلب رضایت کاربران، تلفیقی از عملکرد خوب در بخش نرمافزار و سختافزار و قیمت میتواند موثر واقع شود و ضعف حتی در یکی از این بخشها میتواند در بازار پررقابت این روزها باعث شکست شود.
متاسفانه نمیدانیم گوگل دقیقا در چه تاریخی از پرچمداران سری پیکسل ۶ رونمایی میکند اما خب گفته میشود یک روزی از ماه اکتبر امسال (مهر – آبان ۱۴۰۰) باید شاهد رونمایی از این گوشیها باشیم. البته این تاریخ هم ممکن است طی روزها، هفتهها یا ماههای آینده با تغییر مواجه شود، بنابراین فعلا تمام خبرهای پیرامون این موضوع را در حد یک شایعه بدانید.