دلایل شایع تلخ شدن دهان
افراد به دلیل عوامل زیر اغلب طعم تلخی در دهان خود احساس می کنند:
بیماری ریفلاکس معده
این مشکل به دلیل ریفلاکس آب میوه های اسیدی تولید شده توسط معده به داخل مری، که لوله عضلانی حلق و معده است، ایجاد می شود. این کاهش مجدد محتوای اسیدی معده می تواند طعم تلخ یا ترش را در دهان شما ایجاد کند.
داروها
بسیاری از داروها از جمله آنتی بیوتیک ها، داروهای فشار خون و داروهای قلبی، داروهای تیروئیدی، داروهای روانپزشکی، داروهای ضد سرطان باعث تغییر طعم دهان و تلخ شدن دهان می شوند.
مشکلات دهان و دندان
تلخی دهان می تواند نتیجه بهداشت ضعیف دهان، بیماری های لثه، زخم های دهان، حفره ها، پروتزهای بد دندان یا عفونت های قارچی مانند برفک دهان باشد.
پرتودرمانی
این روش درمانی می تواند به جوانه های چشایی، اعصاب مرتبط و یا غدد بزاقی آسیب برساند و می تواند حس چشایی را تغییر داده و موجب تلخ شدن دهان شود.
بیماری های مزمن
دیابت، بیماری کلیه، بیماری تیروئید و عفونت های دستگاه تنفس فوقانی مانند سرماخوردگی، سینوزیت و آنفولانزا ممکن است گاهی اوقات بر احساس چشایی تأثیر بگذارد
کمبود مواد مغذی
کمبود روی ، ویتامین A و ویتامین B12 می تواند باعث اختلالات چشایی شود.
یائسگی
احساس چشایی غیرطبیعی (شور، تلخ یا ترش) در دوران یائسگی در برخی از زنان همراه با سندرم سوزش دهان دیده می شود.
خشکی دهان
خشکی دهان هنگامی رخ میدهد که تولید بزاق توسط غدد بزاقی کاهش یابد که ممکن است به دلیل مصرف برخی داروها، شیمی درمانی یا رادیوتراپی، افزایش مصرف دخانیات، پیری و غیره باشد. این وضعیت باعث تغییر در حس چشایی میشود