رکوردشکنی شاخص بورس با ورود به کانال ۱.۳ میلیون واحدی
شاخص کل بورس تهران تا نیمه معاملات موفق شد تا ۲۲ هزار واحد رشد کند و آخر سر با جهش ۱۹ هزار و ۷۵ واحدی به کار خود پایان داد و با فتح کانال ۱.۳ میلیونی بعد از سه ماه و ۲۰ روز به رقم یک میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید
به گزارش سایت طلا ،در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با ۱۹ هزار و ۷۵ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۳۰۴ هزار واحد را ثبت کرد.
شاخص کل با معیار هم وزن هم ۳۰۴۹ واحد افزایش یافت و به رقم ۴۰۰ هزار و ۶۴۹ واحد رسید.
معامله گران این بازار ۹۱۷ هزار معامله به ارزش ۵۸ هزار و ۷۹۶ میلیارد ریال انجام دادند.
فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر، گسترش نفت و گاز پارسیان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری غدیر و پتروشیمی پردیس نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز حدود ۲۶۲ افزایش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۸۸۱ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۴۸۰ میلیون برگه سهم به ارزش ۲۷۶ هزار و ۲۳۵ میلیارد ریال دادوستد شد.
امروز نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، اعتباری ملل (وملل)،پتروشیمی شیراز (شراز)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، صنعتی مینو (غصینو)، بیمه تجارت نو (بنو)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، بیمه کوثر (کوثر)، پتروشیمی تندگویان (شگویا) و بیمه سامان (بساما) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.
همچنین شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، نروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان) و توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان) با تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.
چهارشنبه هفته جاری عرضه اولیه 15 درصد از سهام شرکت سپید ماکیان در نماد سپید در بازار دوم بورس عرضه میشود که به هر نفر حداکثر 150 سهم با قیمت حداکثر 2 هزار و 100 تومان میرسد که برای مشارکت در این عرضه اولیه حداکثر 315 هزار تومان لازم است.
تغییر سرنوشت دامنه نوسان روی میز سازمان بورس
دامنه فراز و نشیب بازار سرمایه طی یک سال گذشته به دامنه نوسان هم کشیده و تغییراتی زیادی در این حوزه اعمال شد. البته به نظر میرسد پرونده تغییرات دامنه نوسان همچنان بسته نشده است و رئیس سازمان بورس و اراق بهادار از طرح مطالعاتی در این مورد خبر داده است.
دامنه نوسان همواره یکی از مهم ترین سرفصل های بازار سرمایه، مخصوصا طی یک سال گذشته بوده است. اینکه میزان دامنه نوسان چقدر باشد و اینکه اصلا باید در بازار سرمایه دامنه نوسان وجود داشته باشد یا خیر همواره محل بحث کارشناسان بوده است و بسیاری از صاحب نظران بازار سرمایه نیز بر این باورند که برای بهبود روند معاملات بورس باید به سمت افزایش دامنه نوسان و در نهایت حذف کامل آن حرکت کرد، زیرا روندهای هیجانی مثبت و منفی با وجود دامنه نوسان، باعث انحراف بیشتر معاملات بورس میشود.
دامنه نوسان در بازار سرمایه از ۲۵ بهمن سال گذشته از مثبت و منفی پنج به مثبت شش و منفی دو تغییر کرد؛ تصمیمی که توسط شورای عالی بورس و با هدف تعادلبخشی به این بازار گرفته شد.
البته عمر این تصمیم حدود سه ماه بود و دامنه نوسان از ابتدای اردیبهشت به مثبت شش و منفی سه افزایش یافت و در نهایت از ۲۵ اردیبهشت دوباره دامنه نوسان قیمت همه شرکت های حاضر در بورس و فرابورس ، متقارن و در محدوده مثبت و منفی پنج درصدی داد و ستد شد.
در این راستا، محمدعلی دهقان دهنوی در ۲۷ فروردین ماه سال جاری اعلام کرده بود که "از نظر من بازار خوب بازاری است که یا دامنه نوسان نداشته باشد یا دامنه آن گسترده باشد." صحبتی که انتظار حذف دامنه نوسان را بین اهالی بازار ایجاد کرد.
بر این اساس، دهقان درمورد آخرین وضعیت حذف دامنه نوسان توضیح داد: یک طرح مطالعاتی درمورد دامنه نوسان ایجاد شده است و سعی کردیم مدل کانلی داشته باشیم. البته نتیجه آن هنوز مشخص نیست و زمانی که مدل کامل شود، اعلام خواهیم کرد.
دهقان درمورد زمان به نتیجه رسیدن طرح مذکور توضیحی ارائه نکرد و باید دید آیا این طرح در دولت فعلی به سرانجام میرسد یا موضوع دامنه نوسان به دولت بعد کشیده خواهد شد.