به گزارش موبوایران، ماسک اصرار داشت کنترل تسلا در دست هیئت مدیره است، ولی اگر خودش مدیرعامل نباشد، این شرکت نابود میشود. او همچین گفت که در خرید سولارسیتی نقشی نداشته و تصمیم با خود هیئت مدیره بوده است.
ماسک که دیروز با یک کت و شلوار تیره به دادگاه رفته بود، گفت خیلی تلاش کرده که مدیرعامل تسلا نباشد، ولی چارهای جز پذیرش این مسئولیت ندارد، چون اگر او نباشد، تسلا از بین میرود. شاکیان پرونده مدعیاند که ایلان ماسک هیئت مدیره را به معامله ۲.۶ میلیارد دلاری برای خرید سولارسیتی وادار کرده است. ماسک در آن زمان ۲۲ درصد از سهام تسلا و سولارسیتی را که توسط خویشاوندانش تاسیس شده بود، در اختیار داشت.
ماسک به دادگاه گفت معامله سولارسیتی توسط هیئت مدیره تسلا انجام شده و او در مذاکرات این قرارداد نقشی نداشته و حتی از اتفاقات بیخبر بوده است. در بخشی از دادگاه وکیل مدافع سهامداران درباره عنوان «تکنوکینگ» یا «پادشاه فناوری» که ماسک آن را برای خودش انتخاب کرده، پرسید.
او درباره نقش هیئت مدیره درباره انتخاب این عنوان سوال کرد. ماسک گفت: «این عنوان تبلیغات رایگان زیادی برای ما ایجاد کرد و از آنجایی که تسلا تبلیغات ندارد، چنین اقداماتی به افزایش فروش ما کمک میکنند.»
مدیرعامل تسلا در توصیف رابطهاش با هیئت مدیره گفت: «فکر میکنم رابطه خوبی داشته باشیم. آنها صلاحیت بالایی دارند و بسیار سختکوشند.. هیئت مدیره مشاورههای خوبی ارائه میکند و در دفاع از سهامداران کم نمیگذارد.» ماسک توضیح داد که امکان اخراج یا استخدام اعضای هیئت مدیره را ندارد. او مدعی شد که چون درصد سهامش در تسلا و سولارسیتی به یک اندازه بوده و پول نقدی در کار نبوده، شخصا نفعی از این معامله نبرده است.
ماسک گفت خرید سولارسیتی با هدف ترکیب کسب و کار باتریهای تسلا و فناوریهای انرژی پایدار سولارسیتی انجام شده است. با این حال، کارشناسان انتظار دارند که قاضی به دنبال شواهدی مبنی بر اعمال فشار مدیرعامل تسلا بر هیئت مدیره باشد.