امارات توافق با عربستان در اوپک پلاس را تکذیب کرد/نفت یک درصد ارزان شد

ساعاتی پس از آنکه خبرگزاری رویترز از توافق عربستان و امارات درباره اختلاف نفتی خود در اوپک‌پلاس خبر داد، امارات با انتشار بیانیه‌ای حصول توافق را رد کرد و گفت، مذاکرات ادامه دارد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،وزارت انرژی و زیرساخت‌های امارات در بیانیه‌ای که خبرگزاری این کشور (وام) منتشر کرد، اخبار درباره توافق نفتی ابوظبی با ریاض در اوپک‌پلاس را تکذیب کرد.

تکذیب امارات ساعاتی پس از آن منتشر شد که خبرگزاری رویترز گزارش کرده بود که امارات و عربستان درباره اختلاف بر سر سهم ابوظبی برای تولید نفت تا سال ۲۰۲۲ به توافق میانه رسیده‌اند.

در چند روز اخیر اختلاف ریاض و ابوظبی درباره سهم اعضای اوپک‌پلاس برای افزایش تدریجی تولید روزانه به سرتیتر خبرها تبدیل شده بود.

وزارت انرژی امارات عربی متحده در این بیانیه گفت: مذاکرات سازنده هنوز بین طرف‌های مسئول در جریان است و توافق با سازمان [اوپک پلاس] تا الان حاصل نشده است.

اواخر وقت چهارشنبه (دیروز) خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در ائتلاف اوپک پلاس از توافق امارات و عربستان خبر داده بود. طبق آن خبر امارات سهم تولید روزانه خود برای آوریل ۲۰۲۲ را تا ۳.۶۵ میلیون بشکه در روز افزایش داده بود. آن منبع گفته بود توافق جدید ریاض و ابوظبی به معنای ادامه یافتن توافق کاهش تولید اوپک پلاس تا پایان سال ۲۰۲۲ است.

چهارم جولای جاری وزارت انرژی امارات اعلام کرده بود که ابوظبی خواستار تعویق تصمیم تمدید تصمیم سال گذشته اوپک و متحدانش برای کاهش تولید نفت شده است. این امر با مخالفت ریاض روبه‌رو شد و اختلاف دو کشور به سرتیتر اخبار چند روز گذشته تبدیل شد.

پیشتر وزیر انرژی امارات گفته بود دیگر «ظلم و قربانی شدن را تحمل نمی‌کند زیرا بیش از آنچه باید تحمل کرده» و امارات خواستار افزایش سهم فروش روزانه‌اش در سال ۲۰۲۲ است.

با شروع همه گیری ویروس کرونا در جهان و کاهش تقاضا برای نفت، اعضای اوپک پلاس سال گذشته (۲۰۲۰) به منظور تقویت قیمت توافق کردند تا از ماه می ۲۰۲۰ روزانه ۹.۷ میلیون بشکه از تولید خود را کاهش دهند که رقمی بی سابقه و رکورد محسوب می‌شد و در فاز نخست تصمیم گرفتند تا این قرارداد تا آوریل ۲۰۲۲ ادامه یابد. با شروع واکسیناسیون در برخی کشورها و با بهبود تقاضا، این گروه بتدریج بر میزان تولید افزود و اکنون (جولای ۲۰۲۱) کاهش تولید به ۵.۸ میلیون بشکه در روز رسیده است.

در پی اجرای این توافق، در نشست اخیر، تقریبا تمامی اعضای اوپک‌پلاس به غیر از امارات از طرح افزایش تدریجی روزانه ۴۰۰ هراز بشکه در روز از ماه آگوست تا پایان سال ۲۰۲۱ و تمدید همین توافق تا پایان سال ۲۰۲۲ حمایت کردند. امارات خواستار آن است که از آوریل ۲۰۲۲ سهم این کشور برای تولید به رقم ۳.۸ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

نفت یک درصد ارزان شد

قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه بازار جهانی تحت تاثیر چشم انداز عرضه بیشتر با توافق میان تولیدکنندگان اوپک و افزایش ذخایر سوخت آمریکا، به روند نزولی روز گذشته ادامه داد و حدود یک درصد سقوط کرد.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در سپتامبر ۵۹ سنت معادل ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۷۴ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در اوت ۶۲ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش یافت و به ۷۲ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه رسید.

هر دو شاخص روز چهارشنبه پس از انتشار خبری مبنی بر این که عربستان سعودی و امارات متحده عربی به توافقی دست یافته اند که راه را برای افزایش عرضه به بازار هموار می کند و روند رشد قیمتها را محدود خواهد کرد، بیش از دو درصد ریزش کردند.

آوتار ساندو، معامله گر ارشد کالا در شرکت فیلیپ فیوچرز در سنگاپور گفت: بازار هیچ گونه ریسک خطرناکی نمی کند. قیمتها بیش از حد بالا رفته اند بنابراین معامله گران ممکن است بخواهند پیش از نهایی شدن توافق مذکور، پولشان را خارج کنند.

مذاکرات میان اوپک و متحدانش اوایل ماه میلادی جاری بدنبال مخالفت امارات متحده عربی با پیشنهاد تمدید مدت محدودیت عرضه تا پایان سال ۲۰۲۲ بی نتیجه ماند.

ادوارد مویا، تحلیلگر شرکت OANDA در یادداشتی نوشت: این توافق زمان خواهد برد تا نهایی شود اما به نظر می رسد امارات متحده عربی اجازه خواهد یافت سال آینده نفت بیشتری تولید کند. به نظر می رسد اوپک پلاس برنامه ای برای افزایش تولید دارد و با افزایش تقاضا در بازاری که دچار کمبود عرضه است، این خبر خوشایندی محسوب می شود.

عامل دیگری که در کاهش قیمتهای نفت موثر بود، آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا بود که نشان داد ذخایر نفت برای هشتمین هفته متوالی کاهش پیدا کرده اما با وجود کاهش نرخ استفاده پالایشگاهی، ذخایر بنزین و سوختهای تقطیری رشد کرده است.

به گفته مویا، کاهش چشمگیر ذخایر نفت تاثیری در تقویت قیمتها نداشت زیرا معامله گران به رشد کلی ذخایر فرآورده های نفتی از اوایل ژوئن به این طرف متمرکز شده اند.

با این حال چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، اعلام کرد حجم پالایش نفت در پالایشگاههای این کشور در ژوئن رکورد جدیدی ثبت کرده است و این خبر از فشار نزولی بر قیمتهای نفت کاست.

بر اساس گزارش رویترز، چشم انداز بازگشت سریع نفت ایران به بازار جهان هم با تعویق مذاکرات هسته ای که تا اواسط اوت ازسرگرفته نمی شوند، ضعیف شده است.