با خوردن این غذاها برای همیشه از چربی خون در امان بمانید
درباره بیماری چربی خون و کلسترول همه ما می دانیم که چه مواد غذایی مضر هستند و منجر به مبتلا شدن به این بیماری می شوند اما در این مطلب با غذاهایی آشنا خواهیم شد که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری موثر هستند.
غذاهای مختلف به روشهای متفاوت کلسترول را کاهش میدهند. برخی با افزایش فیبر محلول که با ترکیب شدن با کلسترول باعث دفع آن پیش از جذب شدن در بدن میشود. برخی دارای چربیهای اشباعنشده هستند که بهطور مستقیم LDL را کاهش میدهد. برخی دیگر دارای استرول هستند که مانع جذب کلسترول میشود.
برای کاهش چربی خون می توانید این موارد را بیشتر استفاده کنید:
۱.میوه و سبزی: بهدنبال میوه و سبزیجات رنگی مانند سیب، پرتقال، بروکلی، اسفناج و فلفل دلمهای باشید. این میوهها و سبزیجات سرشار از پکتین (نوعی فیبر محلول) هستند. بادمجان و بامیه بهطور ویژه سرشار از فیبر محلول هستند و کالری کمی هم دارند
۲.غلات کامل: بهدنبال نان، غلات صبحانه (کورنفلکس یا برشتوک) و ماکارونیای و جو دوسر باشید که از انواع متنوع غلات کامل تولید شدهاند.
۳.گوشت و حبوبات: مرغ، سینهی بوقلمون بدون پوست و گوشت قرمز راسته یا فیله گزینههای خوبی هستند حبوبات خصوصا سویا، لوبیا سیاه و لوبیا قرمز که دارای فیبر محلول و سرشار از پروتئین هستند.
۴.مغز ها و بذرها: انواع آجیل ساده و بونداده را انتخاب کنید.
۵.لبنیات و کلسیم: انواع ماهی کنسروی مانند ماهی تن، ساردین و ماهی سالمون را از مصرف کنید. ویتامین D که به جذب کلسیم کمک میکند، معمولا به لبنیات افزوده میشود، همچنین در ماهی و زردهی تخم مرغ نیز یافت میشود.
۶.غذاهای سرشار از امگا 3: این اسید چرب در ماهی یافت میشود و در انواع ماهی آب سرد مانند سالمون و ماهی تن، بیشتر است. امگا ۳ در گردو و گیاه کتان هم وجود دارد.
۷.روغن مفید: روغن زیتون به افزایش کلسترول خوب کمک میکند. بهدنبال روغنهای برپایهی سبزیجات مانند روغن کانولا، سویا یا آفتابگردان باشید.