از سامسونگ گلکسی S22 چه انتظاراتی داریم؟
همانطور که احتمالا میدانید، گوشیهای سری گلکسی S20 فروش بالایی نداشتند. اما خوشبختانه گوشیهای S21 با استقبال کاربران مواجه شدند و از نظر کیفیت هم سروصدای زیادی ایجاد کردند.
به گزارش موبوایران، همانطور که احتمالا میدانید، گوشیهای سری گلکسی S20 فروش بالایی نداشتند. اما خوشبختانه گوشیهای S21 با استقبال کاربران مواجه شدند و از نظر کیفیت هم سروصدای زیادی ایجاد کردند. حالا با توجه به عبور از نیمهی ۲۰۲۱، روزبهروز به حجم خبرهای گوشیهای سری گلکسی S22 افزوده میشود و در این میان شاهد مطرح شدن گمانهزنیهای مختلفی در مورد این گوشیها هستیم.
گوشیهای سری گلکسی S21 در کل ضعف محسوسی نداشتند و حتی اگر سامسونگ برای نسل جدید این گوشیها تغییرات قابل توجهی را عملی نکند، احتمالا آنها هم با استقبال کاربران روبرو میشوند. با این حال، امیدواریم سامسونگ برای این گوشیهای جدید به برخی تغییرات توجه نشان دهد. در ادامه به ویژگیهای مورد انتظار از سری گلکسی S22 میپردازیم که تمام این انتظارات کاملا واقعبینانه هستند و این یعنی سامسونگ برای عملی کردن آن مشکل خاصی نخواهد داشت.
بالا رفتن سرعت شارژ
سامسونگ در زمینهی سرعت شارژ گوشیهای خود تا حد زیادی از رقبا عقب افتاده است. سرعت شارژ گوشیهای S21 فقط ۲۵ وات بود که این کمتر از نصف سرعت شارژ سری وانپلاس ۹ محسوب میشود. در حقیقت حتی گوشیهای وانپلاس ۸ که در سال ۲۰۲۰ عرضه شدند نیز سرعت شارژ بالاتری داشتند.
با توجه به اینکه شرکتهای مختلف روزبهروز سرعت شارژ گوشیها را افزایش میدهند، سامسونگ دیگر نمیتواند این روند را نادیده بگیرد. بنابراین تمام گوشیهای سری گلکسی S22 باید حداقل سرعت شارژ ۴۵ وات را امکانپذیر کنند. از طرف دیگر، مدل اولترا که گرانترین عضو این خانواده محسوب میشود، باید حداقل سرعت شارژ ۶۵ وات را عملی کند تا نسبت به دیگر اعضای این خانواده بیشتر به چشم بیاید.
باید خاطرنشان کنیم ما خواستار پشتیبانی از سرعت شارژ بیش از ۱۰۰ وات نیستیم. همانطور که احتمالا میدانید، سرعت شارژ بسیار بالا منجر به افزایش سرعت روند استهلاک باتری میشود. اما سرعت ۴۵ وات حد میانی خوبی به حساب میآید و با این سرعت فشار زیادی به باتری وارد نمیشود و از طرف دیگر به کاربران این فرصت را میدهد که گوشی خود را با سرعت مناسبی شارژ کنند.
متاسفانه این گوشیها حتی اگر از سرعت شارژ ۴۵ وات هم پشتیبانی کنند، بدون شارژر راهی بازار خواهند شد. اما حداقل با پشتیبانی از سرعت شارژ بالاتر، کاربران میتوانند شارژر بهتری را خریداری کنند و روی هم رفته حفظ سرعت شارژ ۲۵ وات اقدامی اشتباه خواهد بود.
افزایش قابلیتهای گلکسی S22 پلاس
روزی روزگاری تفاوتهای بین مدل استاندارد و مدل پلاس سری گلکسی S قابل توجه بود. به عنوان مثال معمولا مدل پلاس از تعداد بیشتری دوربین، نمایشگر مبتنی بر رزولوشن بالاتر، رم بیشتر و دیگر موارد اینچنینی بهره میبرد.
با این حال در سری گلکسی S21 شاهد تکرار این رویکرد نبودیم. به غیر از پنل پشتی شیشهای، بدنه و نمایشگر بزرگتر و ظرفیت نسبتا بیشتر باتری، گلکسی S21 و S21 پلاس تقریبا تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. این موضوع به خودی خود مشکل بزرگی نیست، اما وقتی که قیمت مدل پلاس ۲۰۰ دلار بیشتر از مدل استاندارد باشد، تبدیل به یک موضوع مهم میشود.
روی هم رفته اگر سامسونگ همچنان میخواهد مدل پلاس را هم عرضه کند، یا باید ویژگیهای آن را افزایش دهد یا اینکه قیمت آن را پایین بیاورد. سامسونگ با ارائهی ویژگیهایی مانند افزایش سرعت شارژ، نمایشگر مبتنی بر رزولوشن بیشتر، بهبود کیفیت دوربین و البته استفاده از باتری بزرگتر میتواند جذابیت این گوشی را بیشتر کند.
اما اگر سامسونگ نمیخواهد چنین کارهایی را انجام دهد، باید قیمت آن را حداقل ۱۰۰ دلار پایین بیاورد. روی هم رفته هزینه کردن ۲۰۰ دلار بیشتر برای گوشی هوشمندی که نسبت به مدل استاندارد فقط اندازهی نسبتا بزرگتری دارد، اصلا منطقی نیست.
افزایش حافظهی داخلی یا بازگشت درگاه microSD
تمام گوشیهای سری S21 از فیلمبرداری ۸K پشتیبانی میکنند اما حین ضبط فیلم با این رزولوشن، در هر ثانیه حدود ۱۰ مگابایت از حافظه داخلی پر میشود. حتی اگر علاقهای به ضبط فیلمهای ۸K نداشته باشید و به رزولوشن ۴K بسنده کنید، باز هم حجم فیلمهای ضبط شده بسیار زیاد خواهد بود. با این حال، در کمال تعجب گوشیهای سری S21 از حداقل حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره میبرند و کاربران هیچ گزینهای برای افزایش حافظهی آنها ندارند.
حذف درگاه microSD از گوشیهای گلکسی S21 چندان عجیب و غیرمنتظره نبود. این ویژگی بین کاربران معمولی چندان محبوب نیست و بهرهگیری از آن منجر به پیچیدهتر شدن طراحی بدنهی گوشی و افزایش هزینهی ساخت میشود. با این حال سامسونگ نباید پشتیبانی از افزایش حافظهی ذخیرهسازی را بدون افزایش حداقل حافظهی داخلی کنار میگذاشت.
به همین خاطر برای گوشیهای سری گلکسی S22 امیدواریم که سامسونگ این مشکل را برطرف کند. اگرچه بازگشت درگاه microSD نیز میتواند این مشکل را حل کند، اما چنین انتظاری چندان واقعبینانه نیست ولی در عوض سامسونگ به راحتی میتواند حداقل حافظهی داخلی این گوشیها را به ۲۵۶ گیگابایت برساند. با این کار، کاربران با خیال راحت میتوانند حداقل ۵ ساعت فیلم ۸K را در گوشی خود ضبط کنند.
افزایش تنوع رنگ
همین ابتدا باید بگوییم که این مورد چندان مهم نیست. اگرچه گوشیهای گلکسی S21 هم در رنگهای متنوعی راهی بازار شدهاند، اما برخی از این رنگها چندان جذاب نیستند. به عنوان مثال گلکسی S21 در چهار رنگ خاکستری، سفید، صورتی و بنفش راهی بازار شده است. اما باید بگوییم که بخش قابل توجهی از مردان علاقهی زیادی به رنگهای صورتی و بنفش ندارند و این یعنی باید بین رنگهای سفید و خاکستری که خستهکننده هستند، دست به انتخاب بزنند.
تنوع رنگ S21 اولترا که بسیار بدتر است و کاربران فقط باید بین رنگهای مشکی یا خاکستری گزینهی موردنظر را انتخاب کنند. بنابراین امیدواریم سامسونگ در کنار افزایش تنوع رنگ گوشیهای گلکسی S22، به طیف وسیعتری از رنگها توجه نشان بدهد.
آپدیت بیدردسر
این یکی بزرگترین شکایات کاربران از نهتنها گوشیهای گلکسی S بلکه کل گوشیها و تبلتهای سامسونگ است. زمانی که گوشی و تبلت سامسونگ یک آپدیت سیستمی را دریافت میکند، باید ریستارت شود و بعد از اتمام فرایند مربوط به آپدیت، بار دیگر ریستارت میشود و بعد از این مرحله باید برای بهینهسازی اپلیکیشنها مدتی منتظر بمانید. تمام این فرایند بین ۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد که زمان زیادی است.
در این میان، روند آپدیت گوشیهای پیکسل بسیار بهتر است. به زبان ساده، بیشتر فرایند آپدیت در پسزمینهی گوشی انجام میشود و حین این فرایند میتوانید مانند همیشه از گوشی خود استفاده کنید. بعد از تمام روند نصب آپدیت، گوشی فقط یک بار ریستارت میشود. روی هم رفته فرایند آپدیت در گوشیهای پیکسل به اصطلاح کاربرپسندتر است.
آپدیت سامسونگ
در کل امیدواریم سامسونگ برای گوشیهای گلکسی S22 این فرایند آپدیت طولانی را کنار بگذارد. با این کار نهتنها آپدیت این گوشیها راحتتر میشود، بلکه باعث میشود کاربران بیشتری گوشیهای خود را بهروزرسانی کنند. با توجه به اینکه گوگل تمام ابزارهای موردنظر برای آپدیت بیدردسر را ارائه داده، سامسونگ دیگر بهانهای برای تکرار روند همیشگی ندارد.
قیمت مشابه با سری گلکسی S21
سامسونگ برای قیمتگذاری گوشیهای سری گلکسی S21 استراتژی خیلی خوبی را در پیش گرفت. ارزانترین گوشی این خانواده با قیمت ۷۹۹ دلار قیمت مناسبی دارد و از طرف دیگر گوشی گلکسی S21 اولترا با قیمت ۱۱۹۹ دلار به طور قابل توجهی از نسل قبلی خود ارزانتر است.
همانطور که پیشتر گفتیم، قیمت گلکسی S21 پلاس با توجه به ویژگیهایی که دارد، اصلا منطقی نیست و بنابراین امیدواریم نسل بعدی آن با قیمت ۹۹۹ دلار عرضه شود. در همین زمینه میتوانیم به استراتژی قیمتگذاری اپل برای آیفون اشاره کنیم. آیفون ۱۲ با قیمت پایهی ۷۹۹ دلار عرضه شده و کاربران برای خرید گوشیهای آیفون ۱۲ پرو و ۱۲ پرو مکس باید حداقل ۹۹۹ و ۱۰۹۹ دلار بپردازند. البته در این زمینه باید آیفون ۱۲ مینی را کنار بگذاریم زیرا سامسونگ گوشی مشابه با این گوشی را راهی بازار نکرده است.
طبق گزارشهای منتشر شده، گوشیهای سری S21 فروش خوبی داشتهاند که بدون شک بخش مهمی از این موضوع به قیمت این گوشیها برمیگردد. بنابراین امیدواریم سامسونگ برای گوشیهای سری گلکسی S22 هم استراتژی قیمتگذاری نسل قبلی را تکرار کند.