10 نکته جالب درباره لنز چشم که باید بدانید
لنز چشمی توسط میلیونها نفر در سراسر جهان برای درمان عیوب انکساری چشم و یا زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد. کاری که این قطعه کوچک پلاستیکی انجام میدهد برای بسیاری از افراد در حد معجزه است و زندگی آنها را به کلی دگرگون میکند.
اگر دوست دارید در مورد لنزهای چشمی بیشتر بدانید، در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا مروری بر چند نکته جالب و خواندنی در مورد این ابزار پزشکی و زیبایی کارآمد داشته باشیم.
1- اولین لنز تماسی توسط لئوناردو داوینچی در سال 1508 طراحی شد! البته، ایده او برای پوشاندن چشم با یک نیمکره شیشهای پر از آب کاملاً غیر عملی بود. در سال 1636، رنه دكارت، فیلسوف فرانسوی با طرح دوباره این ایده، یك تیوب شیشهای را برای قرار دادن مستقیم روی قرنیه پیشنهاد كرد.
اما از آنجا که چنین چیزی مانع از چشمک زدن میشد، هرگز به مرحله تولید نرسید! در نهایت، تولید اولین لنز تماسی (ساخته شده از شیشه دمیده) که توسط آدولف فیک، چشم پزشک آلمانی ساخته شد، در سال 1888 اتفاق افتاد.
2- اولین لنز تماسی قرنیهای که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت، در سال 1949 تولید شد.
3- حدود 125 میلیون نفر در سراسر جهان از لنزهای چشمی استفاده میکنند و لنزهای نرم طرفداران بیشتری دارند.
4- دو سوم استفاده کنندگان لنزهای چشمی زن هستند و میانگین سنی افراد دارای لنز در سراسر دنیا 31 سال است.
5- بنا به آمارهای ارائه شده از سوی کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، 40 تا 90 درصد از تمام افرادی که لنز چشمی دارند، از دستورالعملهای ارائه شده توسط بیناییسنج خود پیروی نمیکنند!
6- لنزهای چشمی ایمنی بسیار بالایی دارند و از هر 500 نفر تنها 1 نفر به عفونت جدی چشم مبتلا میشود!
7- لنزهای چشمی به هیچ وجه نمیتوانند به پشت کره چشم رفته و در آنجا گیر کنند. در واقع، ساختار چشم انسان چنین اجازهای را نمیدهد.
8- اعتماد به نفس افرادی که از لنز چشمی استفاده میکنند، بیشتر از کسانی است که برای اصلاح بینایی از عینک استفاده میکنند. این موضوع به خصوص در مورد نوجوانان مصداق بیشتری دارد.
9- لنزهای تماسی انواع مختلفی دارند؛ از لنزهای روزانه گرفته تا لنزهای سخت، لنزهای نرم و لنزهای رنگی.
10- لنزهای چشمی جدید به شکلی طراحی میشوند که به هیچ وجه امکان افتادن آنها از چشم و گم شدنشان وجود ندارد. افتادن لنز از چشم یکی از دلایلی بود که در ایام گذشته باعث میشد مردم کمتر به سراغ آن بروند، اما این روزها با مدرن شدن طراحی لنزها، حتی افراد پرتحرک و ورزشکارها هم میتوانند از این وسیله به راحتی و با اطمینان خاطر استفاده کنند.