محاسبه هزینه اینترنت بر اساس سرعت به چه معناست؟

شرکت‌های دارنده پروانه ارائه خدمات اتصال به اینترنت باید تعرفه تمامی سرویس‌های خود را بر مبنای قانون ابلاغ شده محاسبه کنند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، شرکت‌های دارنده پروانه ارائه خدمات اتصال به اینترنت باید تعرفه تمامی سرویس‌های خود را بر مبنای قانون ابلاغ شده محاسبه کنند.

در ایران بیش از ۸۷ میلیون مشترک اینترنت وجود دارد و هر کدام از این مشترکان هر روز با دستگاه‌های مختلفی نظیر تلفن همراه، تبلت و رایانه به اینترنت متصل شده و فعالیت‌های روزانه خود را به صورت برخط انجام می‌دهد. وجود این تعداد کاربر فعال اینترنت در کشور و نیاز به توسعه مداوم سرویس‌های برخط اهمیت نظارت بر کیفیت خدمات قابل ارائه از سوی دارندگان پروانه ارتباطی و نوع قیمت‌گذاری توسط همین شرکت‌ها را ضرورری ساخته است. هم اکنون اغلب شرکت‌های ارائه دهنده سرویس‌های اتصال به اینترنت تعرفه خدمات را بر اساس سرعت محاسبه می‌کنند.

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در جلسه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات طرح «مقررات حاکم بر تدوین و اجرایی شدن تعرفه در بخش فناوری اطلاعات» را تصویب و در ۲۱ آبان ۱۳۹۶ به دستگاه‌های مختلف دولتی و غیردولتی ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه دارنده پروانه ملزم است در اعمال سیاست استفاده منصفانه جزئیات دقیق را به مشترکان اعلام کند و اپراتور‌های مسلط در هریک از بازار‌های سه‌گانه صوت ثابت، داده ثابت و همراه پس از تنظیم طرح تعرفه‌های مورد نظر خود (اعم از عادی و تشویقی) با توجه به کف و سقف تعرفه‌های مصوب، ملزم به اخذ تأییدیه از سازمان تنظیم مقررات هستند. در همین مصوبه تعرفه سرویس‌های مختلف اینترنت بر اساس سرعت تعیین شده و هیچ کدام از اپراتور‌ها مجاز به ارائه سرویس‌هایی گران‌تر از تعرفه مصوب نیستند.

محاسـبه تعرفـه اینترنـت بر اسـاس سـرعت یـا همان تعرفه‌گـذاری اینترنـت غیرحجمـی، بـه ایـن معناسـت کـه در آن فـروش بـر پایـه سـرعت انجـام می‌گیـرد. اما ایـن بـدان معنا نیسـت کـه اسـتفاده از بسـتر اینترنت از نظـر حجـم بینهایـت اسـت و موضوع حجـم مطرح نیست. در ایـن روش محاسـبه، مشـترک بـر اسـاس سـرعت کـه کـف آن ۵۱۲ کیلوبیـت بـر ثانیـه اسـت، بسـته اینترنـت خریـداری می‌کنـد. امـا پـس از اتمـام حجـم بسـته اصلـی سـرویس قطـع نمـی‌شـود بلکـه بـه سـرعتی پایین‌تـر (۱۲۸ کیلوبیـت‌بـرثانیـه) به‌صـورت نامحـدود تغییـر میکند و تـا زمان پایان قـرارداد و در صورتـی کـه حجـم اضافـی خریداری نشـود، سـرویس بـه همیـن صـورت باقـی مانـده و بـه محـض خریـد حجـم اضافـی، سـرعت سـرویس بـه حالـت اولیـه بازمی‌گـردد.

بـر اسـاس ایـن تعاریـف، وقتـی اینترنـت ثابـت از حالـت حجمـی خـارج شـود، دیگر بحـث رقابـت میان اینترنـت همـراه و اینترنـت ثابـت مطـرح نیسـت. بـا توجـه بـه تغییـر فرهنـگ مصرفـی مـردم، کاربـران بـرای کاربردهایـی کـه نیـاز بـه حجـم بـالا دارنـد بـه سـمت اینترنـت ثابـت و در مـورد فعالیت‌هایـی کـه حجـم بـالا نیاز نـدارد و غالبا فـوری هسـتند از اینترنت همـراه اسـتفاده می‌کننـد و این دو بـازار از هم تفکیک می‌شـوند.