آذری جهرمی کارت زرد گرفت

محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات امروز نتوانست نماینگان مجلس را قانع کند و از آنها کارت زرد گرفت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران،در نشست علنی امروز (دوشنبه) پارلمان سوال عباس مقتدایی نماینده اصفهان درباره علت عدم تشریح و شفاف سازی در خصوص مفاد قرارداد با تلگرام و چرایی محاسبه ترافیک بین‌الملل برای کاربران این شبکه اجتماعی (قبل از فیلتر شدن این پیام رسان) با وجود استقرار cdn های تلگرام در کشور را مورد بررسی قرار دادند.

نهایتا وکلای ملت با استماع سخنان وزیر ارتباطات و عباس مقتدایی، با ۶۳ رای موافق و ۱۳۵ رای مخالف از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در جلسه، توضیحات وزیر ارتباطات را قانع کننده ندانستند و به وی کارت زرد دادند.

سوال نماینده اصفهان ​

عباس مقدایی نماینده اصفهان در جریان سوال خود از وزیر ارتباطات درباره علت عدم تشریح و شفاف سازی در خصوص مفاد قرارداد با تلگرام و چرایی محاسبه ترافیک بین الملل برای کاربران این شبکه اجتماعی (قبل از فیلتر شدن این پیام رسان) با وجود استقرار cdn های تلگرام در کشور، به حمایت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تلگرام گفت: «مردم به شما و وزارتخانه شما اعتماد کردند و توقع این بود که شما به جای حمایت از تلگرام از مردم حمایت کنید.»

او افزود: "وزیر و دستگاه مربوطه لاپوشانی کردند تا اطلاعات میلیون‌ها نفر در اختیار دیگران قرار بگیرد. همچنین پول‌های اضافه بر سازمان نیز گرفتید و نحوه مدیریت در مسوولیت‌ها شما سبب شد تا صدها و هزاران میلیارد تومان دارایی‌ها مردم از جیب آنها خارج شود."

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: «هنوز فرصت وزارت برای شما باقی است و شما می‌توانید در پیشگاه ملت عذرخواهی کنید و اموالی که از مردم گرفتید به آنها برگردانید و حتما ما نسبت به شما با رافت برخورد خواهیم کرد.»

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سخنان وزیر ارتباطات، اظهارات وی درباره سرورها را اشتباه عنوان کرد و گفت: " در کشور سرور ۲ هزار دلاری وجود ندارد و آمار و ارقامی که وزیر ارتباطات بیان کردند اشتباه است."

لو با بیان اینکه تمایل ندارد بگوید مدیران ناسالم داریم، اظهار کرد: «اما اگر جایی مسئول یا وزیری کوتاهی کند، مجلس یازدهم پای کار می‌ایستد و تخلف را پیگیری خواهد کرد. موضوع تلگرام بحث امروز نیست، حدود یک سال پیش بنده تذکر کتبی به وزیر ارتباطات دادم ؛ پس از آن تماس تلفنی گرفتم و حتی با مرکز پژوهش‌ها نامه‌نگاری کردم اما وزارتخانه‌ پاسخگو نبود.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود 80 تا 100 میلیارد تومان پول از جیب مردم برای استفاده از تلگرام دریافت شده است.

مقتدایی ادامه داد: "انتظار می‌رود از مردم عذرخواهی کنید، از پول اضافه‌ای که از مردم گرفته‌اید، عذرخواهی کنید، از کمبود آب عذرخواهی کنید. آقای رئیس جمهور، وزیر شما در مجلس خلاف می‌گوید و شما حتی یک روز هم برای پاسخگویی به مجلس نیامدید."

پاسخ وزیر ارتباطات

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در نشست علنی امروز (دوشنبه) پارلمان در جریان سوال عباس مقتدایی نماینده اصفهان گفت: «هزینه اضافی در این زمینه از مردم دریافت نشده است.»

او افزود: "در مواردی مثل ارزش افزوده و ستاره مربع ما محکم ایستادیم و تا آنجا که به ما مربوط بود تا ریال آخر پولش را به مردم بازگرداندیم."

وزیر ارتباطات گفت: « اصل سوال این است که سرورهای تلگرام به ایران آمده و مستقر شده پس چرا ترافیک را برای مردم نیم بها حساب نکردید؟ من می‌خواهم یک روند قانونی را به مجلس شورای اسلامی یادآوری کنم. ۲۰ مردادماه ۹۵ در دولت یازدهم سند تدوین الزامات شبکه ملی اطلاعات در شورای عالی مجازی به تصویب رسید.»

آذری جهرمی افزود: "در مورد تعریف مدل اقتصادی شبکه ملی آمده که تعرفه‌گذاری به گونه‌ای باشد که خدمات داخلی شبکه ملی اطلاعات بر خدمات خارجی مزیت رقابتی داشته باشد."

آذری جهرمی همچنین یادآور شد: «براساس سیاست‌گذاری شورای عالی فضای مجازی کمیسیون تنظیم مقررات در دولت یازدهم مصوب کرد که اپراتورهای مخابراتی موظف هستند اقداماتشان را برای این‌که محاسبات ترافیکی داخلی و بیرونی مجزا انجام شود به عمل بیاورند. برهمین اساس سیاست‌گذاری و اعلام نرخ ترافیک داخلی باید حداقل نصف قیمت بین‌الملل در نظر گرفته شود.»

او ادامه داد: "در ابتدای سال ۱۳۹۶ برخی اپراتورها با استناد به این مصوبه بسته‌های اختصاصی برای قیمت ارزان‌تر پیام‌رسان‌های خارجی ارائه کردند که این باعث تذکر جدی دادستان کل کشور و جمع‌آوری تبلیغات آنها شد و به ما هم یادآوری که سیاست شورای عالی فضای مجازی حمایت از پیام‌رسان داخلی است. این موضوع در سند طرح کلان معماری شبکه ملی اطلاعات هم تصریح شده است."

آذری جهرمی در ادامه عنوان کرد: «در تبصره ۱۸ بودجه ۱۴۰۰ هم مجلس شورای اسلامی مزیت رقابتی برای پیام‌رسان‌های داخلی را مورد تاکید قرار داد. در اولین جلسه‌ای که من در مجلس برای هماهنگی خدمت نمایندگان آمدیم رئیس مجلس هم نکاتی را گفت (آذری جهرمی در ادامه بخشی از صحبت‌های محمدباقر قالیباف را از تریبون مجلس شورای اسلامی پخش کرد).»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: «جمع‌بندی مجلس انقلابی این بود که با تعرفه‌گذاری از پیام‌رسان داخلی حمایت شود در طرح جدید نمایندگان برای مدیریت فضای مجازی هم خدمات داخلی به تفصیل تعریف شده و حمایت از خدمات داخلی مورد تاکید قرار گرفته است. بنابر همه این قوانین و مقررات اگر حتی سرورهای خارجی هم در کشور مستقر شوند شامل ترافیک نیم بها نخواهند شد.»