وفادار: مردم به طلا به چشم سرمایه نگاه میکنند
در حالی که رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران خاطرنشان کرده بود تا نیمه نخست بهمن امسال کارهای مقدماتی اجرای پیشنهاد کاهش عیار طلا نهایی میشود، رییس اتحادیه طلا و جواهرفروشان تهران گفت که کاهش عیار طلا از نظر اتحادیه فروشندگان کشوری تهران و شهرستان کاملا منتفی است.
تاریخ: ۲۰/دي/۹۱ ساعت ۱۰:۰۷ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۹۲۲۹
احمد وفادار اظهار کرد: کاهش عیار طلا فقط نظر آقای محمدولی است و ایشان همچنان به نظریهپردازی خود ادامه میدهند.
وی خاطرنشان کرد: اگر نظرسنجی از خریدار، فروشنده خرد، فروشنده عمده (بنکدار) و کارخانههای تولید طلا صورت گیرد، اکثریت با کاهش عیار طلا مخالفند.
او احتمال داد: شاید کارگران و سازندگان خرد طلا با این طرح موافق باشند، اما این گروه تماما صنف طلا را تشکیل نمیدهند.
رییس اتحادیه طلا و جواهرفروشان تهران بیان کرد: کاهش عیار طلا باعث سلب اعتماد میان خریدار و فروشنده و کاهش اعتبار طلا میشود و ضربه بزرگی به اعتبار طلا وارد میکند. در دنیا طلای ایران با عیار 18، 20 و 21 شناخته میشود.
وفادار گفت: مغازهداران آنچنان رغبتی برای خرید طلای 18 عیار مردم ندارند که باعث متضررشدن مردم و ایجاد تقلب میشود. برای مثال میتوان به طلای 14 عیار مردم که پیش از پیروزی انقلاب خریداری کردهاند اشاره کرد که تا این زمان طلای خود را نتوانستهاند با قیمت مناسب به فروش رسانند.
او با اشاره به اینکه مردم به طلا به عنوان یک سرمایه نگاه میکنند و با اجرای این طرح سرمایه مردم از بین خواهد رفت، ادامه داد: کشورهای دنیا عیار طلای خود را افزایش میدهند و عیار طلایشان بین 18 تا 22 عیار است. تنها آلمان، روسیه، هلند و قسمتی از آمریکا عیار طلایشان 14 است.
پیش از این رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران با اشاره به اینکه تا نیمه نخست بهمن امسال کارهای مقدماتی اجرای پیشنهاد کاهش عیار طلا نهایی میشود، افزوده بود که قرار است نظرسنجی نیز در همین زمینه از اعضای صنف طلا انجام شود که شواهد نشان میدهد اکثر آنها با این کار موافقند.
عبادالله محمدولی درباره آخرین وضعیت اجرای پیشنهاد کاهش عیار طلا و ایجاد تنوع عیاری در بازار طلا توضیح داده بود که براساس قولی که سازمان استاندارد به ما داده پیشبینی میشود تا نیمه بهمن ماه امسال پیشنهاد تنوع عیاری در بازار طلا نهایی شود.
او با اشاره به اینکه صنف طلا با کاهش عیار طلا مخالف نیست، افزوده بود که مخالفتهایی درباره چگونگی کنترل و نظارت بر بازار طلا در صورت کاهش عیار وجود دارد که باید در راستای حل این مشکل نظارتها بر بازار طلا افزایش یابد.
محمدولی با بیان اینکه برخی احتمال سوءاستفاده در بازار طلای چند عیاری را مطرح کردهاند، گفته بود که چنین احتمالی وجود ندارد، چرا که تولیدکنندگان مصنوعات طلا علاوه بر لزوم دریافت کد از سازمان استاندارد کنترلهای عیارسنجی نیز انجام میدهند.