افزایش تعداد مدل گوشی‌هایی که وارداتشان ممنوع است/ ممنوعیت‌های بیشتری در راهند؟

در پی ممنوعیت واردات بعضی مدل‌های گوشی به کشور، از جمله تعدادی از دیوایس‌های محبوب شیائومی، فهرست ممنوعیت واردات گوشی به‌روزرسانی شد و تعداد گوشی‌های آن افزایش یافت. در فهرست جدید نام برندهای دوجی، آلکاتل و اوپو به چشم می‌خورد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، در پی ممنوعیت واردات بعضی مدل‌های گوشی به کشور، از جمله تعدادی از دیوایس‌های محبوب شیائومی، فهرست ممنوعیت واردات گوشی به‌روزرسانی شد و تعداد گوشی‌های آن افزایش یافت. در فهرست جدید نام برندهای دوجی، آلکاتل و اوپو به چشم می‌خورد.

ماجرای ممنوعیت واردات بعضی برندهای گوشی موبایل به کشور از هفته گذشته آغاز شد. رگولاتوری به دلیل عدم اتصال بعضی از این مدل‌ها به شماره‌های اضطراری کشور، فهرستی منتشر کرده و واردات تعدادی از این گوشی‌ها را ممنوع اعلام کرد که این موضوع با واکنش انجمن واردکنندگان موبایل مواجه شد.

در همین راستا انجمن واردکنندگان با ارسال نامه‌ای به رگولاتوری ضمن انتقاد از این رویکرد، تأکید کرد که که ممنوعیت واردات این کالاها باعث ایجاد التهاب در بازار و نارضایتی مصرف‌کنندگان و فعالین صنفی خواهد شد چرا که این گوشی‌ها سهمی ۳۰ درصدی از بازار دارند. بنابراین در این نامه چند پیشنهاد به جای ممنوعیت واردات این مدل‌ها را به رگولاتوری ارائه داد و خواستار همکاری آنها برای حل این مشکل شد.

با این وجود، به نظر می‌رسد که هنوز نامه انجمن واردکنندگان به نتیجه نرسیده چرا که به فهرست قبلی ممنوعیت واردات چند مدل گوشی جدید نیز اضافه شده است. فهرست به‌روز شده به شرح زیر است:

در فهرست جدید، ردیف گوشی‌های شیائومی گسترش پیدا کرده ضمن این که برندهای آلکاتل، دوجی و اوپو نیز به فهرست سیاه رگولاتوری اضافه شده‌اند. شنیده‌های دیجیاتو از این حکایت دارند که این فهرست در روزهای آینده باز هم گسترش پیدا کرده و برندها و مدل‌های گوشی بیشتری به آن اضافه خواهند شد.

آن طور که به نظر می‌رسد و در نامه خود انجمن واردکنندگان هم به آن اشاره شده، نیروی انتظامی و ستاد مدیریت بحران کشور باعث ممنوعیت واردات این کالاها شده‌اند چرا که نمی‌توان با این گوشی‌ها به شکل مستقیم و یا بدون سیم‌کارت با شماره‌های اضطراری تماس گرفت.

اما از سوی دیگر ماجرا، انجمن واردکنندگان در نامه خود به رگولاتوری تأکید کرده که بسیاری از کالاهایی که در حال حاضر وارداتشان ممنوع اعلام شده در سفارش‌هایی ثبت شده قرار دارند و در راه ورود به کشور هستند و این موضوع می‌تواند به واردکنندگان آسیب جدی مالی وارد کرده و بازار را به هم بریزد.

همچنین به گفته کارشناسان بازار موبایل، ارز تخصیص داده شده سال ۱۴۰۰ برای واردات موبایل نسبت به سال گذشته با کاهش قابل ملاحظه‌ای مواجه بوده است، به همین خاطر واردات گوشی‌های ارزان‌قیمت مثل شیائومی و ریلمی که طرفدار بیشتری هم دارند، می‌تواند در شرایط سخت اقتصادی کنونی کمک حال مردم باشد.

با این وجود تا لحظه نگارش این خبر، ممنوعیت‌های واردات همچنان پابرجاست که باید منتظر ماند و دید که شرایط در ادامه کار به چه صورت پیش خواهد رفت.