چگونه مثل وارن بافت ثروتمند شویم؟
چهره مشهور حوزه بورس و اقتصاد راهکارهایی را برای اینکه به اندازه او ثروتمند شویم ارائه داد.
به گزارش سایت طلا ، در سال ۱۹۹۹ از وارن بافت پرسیده شد که برای اینکه به اندازهی او ثروتمند شویم باید چه کار کنیم. توصیهی او همچنان قابل استفاده است. وارن بافت که اکنون ارزش داراییهایش از ۱۰۰ میلیارد دلار هم عبور کرده، در آن دوران ۶۸ سال داشت.
وی که در آن روزها در گردهمایی سالانهی سهامداران برکشایر هاتاوی شرکت کرده بود، گفت که بهرهی مرکب بهترین دوست یک سرمایهگذار است و ثروتاندوزی از طریق بهرهی مرکب را به غلتاندن یک گلوله برف به پایین یک تپه تشبیه کرده بود.
بافت در آن زمان گفت: «هر چه سریعتر شروع کنید بهتر است. من گلوله برفم را از بالای یک تپهی خیلی بلند به پایین هل دادم. برای داشتن یک تپهی بلند یا باید در سنین پایین شروع کنید یا باید عمر درازی داشته باشید.»
«غیبگوی اوماها» همچنین گفت که اگر مثلا او در سال ۹۹ در حال فارغ التحصیلی از دانشگاه بود و ۱۰ هزار دلار برای سرمایهگذاری داشت میبایست برای تصمیم برای نوع سرمایهگذاریاش استراتژی خاصی اتخاذ کند. «احتمالا روی شرکتهای کوچکتر تمرکز میکردم، چون که در این صورت با مبالغ کوچکتر سر و کار خواهم داشت و احتمال اینکه نکتهای از دید بقیه پوشیده بماند بیشتر است.» بافت توضیح داد که شرکتها را به ترتیب حروف الفبا بررسی خواهد کرد و به جلو خواهد رفت.
بافت اضافه کرد که سرمایهگذاران هنگام جستجوی کسب و کارهای خوشآتیه برای سرمایهگذاری، باید از خود محافظت کرده و بر دانش و حس درونی خود تکیه کنند. وی افزود که سرمایهگذاران زیرک باید سعی کنند همه چیز را فرا بگیرند و هنگام مواجهه با یک فرصت مناسب «جانانه عمل کنند.»
بافت دربارهی صرف کردن پول برای یک سرمایهگذاری جدید گفت: «شما نمیتوانید مدام به دنبال تایید دیگران باشید. خیلیها شاید حتی حرف شما را نفهمند.»
بافت همچنین طرفدار پر و پا قرص صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی است که هر سهام را در یک شاخص نگاه میدارند و بدین ترتیب به طور خودکار متنوع هستند. وی در سال ۲۰۱۷ گفت که برای سرمایهاندوزی، سرمایهگذاران باید «مدام یک شاخص S&P ۵۰۰ ارزانقیمت را از چنین صندوقهایی خریداری نموده و آن را در شرایط سخت و آسان، بهویژه شرایط آسان، نگه دارند و نفروشند.» با تمام این اوصاف، بافت اضافه میکند: «بعد از یک رقم خاص، دیگر مقدار پول اهمیتی ندارد. اگر از من بخواهند که بخش اعظم داراییهایم را در قبال چند سال زندگی بیشتر و توانایی انجام کارهای مطلوبم بدهم، تردیدی برای این کار به خود راه نخواهم داد.»