سایت خبری طلا

دستگاه «عابر ماسک» ساخته شد

منبع: مهر


محققان کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه عابر ماسکی شدند که ماسک را بعد از ضد عفونی کردن، بدون فروشنده به کاربران تحویل می دهد.


به گزارش موبوایران،محققان کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه عابر ماسکی شدند که ماسک را بعد از ضد عفونی کردن، بدون فروشنده به کاربران تحویل می دهد.

صالح عرب کارشناس ارشد مکاترونیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مدیر یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نیاز روز افزون به استفاده از ماسک‌های پزشکی در مجامع عمومی و دسترسی آسان و بهداشتی به آن سنگ بنای تولید دستگاه «عابر ماسک» در یک تیم استارت‌آپی شد.

وی افزود: این دستگاه نوعی دستگاه فروش خودکار ماسک ضد عفونی شده با اشعه UVC کاملاً بهداشتی بدون نیاز به فروشنده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت این دستگاه ۴۰۰-۶۰۰ ماسک است، افزود: دستگاه وندینگ ماسک با درخواست کاربر با چند روش پرداخت و کاربری آسان، ۳ مدل ماسک کودک، ۳ بعدی، ۳ لایه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

عرب با بیان اینکه با فشار پدالی که در پایین دستگاه تعبیه شده درخواست ماسک انجام می‌شود، گفت: دستگاه با توجه به ظرفیتی که دارد نسبت به درخواست کاربر ماسک را ارائه می‌کند.

به گفته مدیر تیم استارت اپی، این دستگاه صفر تا صد طراحی خودمان است و روی این مدل از سال گذشته کار کردیم تا با مکانیزم ارزان قیمتی دستگاه عرضه ماسک را برای مکان‌های عمومی تولید کنیم.

وی افزود: یکی از مزیت‌های این دستگاه تعداد ظرفیت ماسک بالا و هزینه پایین است.

عرب با بیان اینکه دستگاه را با هزینه خودمان به این مرحله رساندیم و به برخی اماکن فروخته‌ایم، گفت: البته منتظر سرمایه گذار هستیم تا به صورت انفجاری، ورود قدرتمندتری به بازار داشته باشیم و این دستگاه را عرضه کنیم.

وی عنوان کرد: نمونه ایرانی و خارجی دستگاه عابر ماسک وجود ندارد و این اولین دستگاه ماسک ATM است که ظرفیت زیادی دارد و روی دیوار یا استند عمودی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه دستگاه را طوری طراحی کردیم که مجهز به اسکنر است، گفت: این روش را برای برخی شرکت‌ها در دستگاه پیاده کردیم تا با کد QR از دستگاه به صورت رایگان ماسک تهیه شود و این قابلیت نیز وجود دارد که توسط کارت شهروندی همچون کارت مترو بتوان از ایستگاه‌ها ماسک دریافت کرد.

عرب افزود: این دستگاه قابلیت پشتیبانی از کارت خوان (POS) را نیز دارد و کاربران می‌توانند با استفاده از کارت بانکی به طور مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای ماسک تمام بهداشتی تولید شده از کارخانه را دریافت کنند.

وی گفت: این طرح را در مرکز نوآوری دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی امیر کبیر توسعه دادیم و به نتیجه رساندیم اما با سرمایه گروه شرکت ثبت و محصول تولید شده است.

مدیر عامل شرکت تولید کننده عابر ماسک در خصوص دستگاه‌های فروخته شده به برخی اماکن گفت: تاکنون ۱۵ دستگاه به چند شرکت دانش بنیان، بیمارستان‌های اصفهان، درمانگاه‌ها و چند مجتمع خصوصی و شرکتهای تحقیقات پزشکی در تهران فروخته شده است.

وی ادامه داد: انتظار ما این است با توجه به اینکه کار نو و جدیدی است از سوی وزارت بهداشت، دولت و شرکتهای خصوصی حمایت شویم تا بتوانیم از این دستگاه در همه مجامع بهره ببریم چرا که هدف کلان این تیم سلامت و بهداشت عمومی و در حال حاضر پیشگیری از کروناست که به زعم خودمان توانسته‌ایم به این مهم دست یابیم.

وی گفت: در حال حاضر خط تولید دستگاه عابر ماسک در اصفهان است و دستگاه تولید و بسته بندی ماسک‌های این وندینگ ماشین در همین شرکت توسعه داده شده است.