سایت خبری طلا

آیا تمام گوشی‌های هوشمند در نهایت با جعبه‌های خالی عرضه خواهند شد؟

منبع: دیجی مگ


اپل در اکتبر ۲۰۲۰ اعلام کرد که شارژرها نه‌تنها از سری آیفون ۱۲ بلکه از همه‌ی آیفون‌های جدید حذف می‌شوند و این تصمیم سروصدای زیادی ایجاد کرد.


به گزارش موبوایران، اپل در اکتبر ۲۰۲۰ اعلام کرد که شارژرها نه‌تنها از سری آیفون ۱۲ بلکه از همه‌ی آیفون‌های جدید حذف می‌شوند و این تصمیم سروصدای زیادی ایجاد کرد. سامسونگ هم برای پرچم‌دارانی مانند سری گلکسی S21 این رویکرد را ادامه داد و مشخص شد که چنین تصمیمی تاثیر گسترده‌ای خواهد داشت. آیا این تصمیم به‌زودی به یک استاندارد تبدیل می‌شود و تمام خریداران گوشی‌های هوشمند باید تمام لوازم جانبی را به طور جداگانه خریداری کنند؟

اول بهتر است در مورد انگیزه‌های شرکت‌ها در مورد اتخاذ این رویکرد صحبت کنیم. در جریان مراسم معرفی آیفون ۱۲، اپل تا حد زیادی به بهبود محیط زیست به‌عنوان انگیزه‌ی اصلی عملی کردن این تصمیم اشاره کرد که البته نمی‌توانیم نقش مثبت این کار را برای محیط زیست کتمان کنیم. انواع و اقسام لوازم الکترونیکی به مواد معدنی و پلاستیک نیاز دارند که منابع محدود زمین را از بین می‌برند و در ضمن نباید آلودگی‌های محیطی را هم از قلم بیندازیم.

کاهش تعداد لوازم جانبی منجر به کاهش اندازه‌ی بسته‌بندی می‌شود که این رویکرد به نفع درختان خواهد بود و حمل‌ونقل گوشی‌ها هم از نظر زیست‌محیطی کارآمدتر می‌شود. البته کاربران تا حدی لوازم جانبی را به طور جداگانه خریداری می‌کنند و با این کار این تاثیر مربوط به بهبود محیط زیست کاهش می‌یابد ولی تا زمانی که میزان خرید کاربران به طور گسترده‌ای بیشتر نشود، استدلال شرکت‌ها برای کوچک‌تر کردن بسته‌بندی گوشی‌های هوشمند و کاهش استفاده از لوازم جانبی منطقی خواهد بود.

اما واقعیت این است که اپل و سامسونگ آداپتورهای رایگان (یا هدفون) برای کاربرانی که به آن‌ها نیاز دارند ارائه نمی‌دهند. آن‌ها برای گوشی‌های خود قیمت کاملی دریافت می‌کنند و حتی برای جبران این موضوع تخفیف ارائه نمی‌کنند. کاملا روشن است که افزایش حاشیه‌ی سود اگر انگیزه‌ی اصلی شرکت‌ها برای حذف لوازم جانبی نباشد، بدون شک یکی از انگیزه‌های مهم محسوب می‌شود.

اپل و سامسونگ به کدام سمت حرکت می‌کنند؟

تصمیم به رها کردن آداپتورها به این معنی است که در حال حاضر آیفون‌ها و پرچم‌داران سامسونگ با جعبه‌های حاوی کابل شارژ به دست کاربران می‌رسند. البته در مورد اپل باید بگوییم که این کابل از نوع لایتنینگ است که این یعنی موارد استفاده از آن محدودتر می‌شود. اپل طی سال‌های گذشته در برابر خواسته‌ی کاربران برای بهره‌گیری آیفون‌ها از پورت USB-C مقاومت کرده و البته همین تفاوت پورت به ضرر محیط زیست تمام می‌شود. پورت متفاوت به این معنا است که کاربران باید لوازم جانبی جداگانه و اختصاصی برای آیفون‌های خود بخرند.

گفته می‌شود اپل تا چند سال آینده آیفون‌های بدون پورت را راهی بازار خواهد کرد. اپل در سال ۲۰۱۶ با کنار گذاشتن جک هدفون سروصدای زیادی راه انداخت و همچنین در همه‌گیری شارژ بی‌سیم نقش مهمی ایفا کرده ولی سرعت شارژ بی‌سیم آیفون‌ها همچنان بسیار پایین‌تر از گوشی‌های ساخت رقبای این شرکت است. اما اگر آیفون بدون پورت عرضه شود، جعبه‌های این گوشی‌ها کوچک‌تر و خلوت‌تر می‌شوند.

احتمالا بعد از عملی شدن این تصمیم از طرف اپل، سامسونگ هم مدتی بعد از آن گوشی‌های بدون پورت را راهی بازار خواهد کرد. البته با توجه به اینکه بیشتر درآمد سامسونگ از فروش گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده به دست می‌آید، بیشتر این کاربران مطمئنا تمایل یا توان خرید لوازم جانبی بی‌سیم ندارند. به همین خاطر به احتمال زیاد در ابتدا گوشی‌های پرچم‌دار مانند سری گلکسی S یا گلکسی نوت این روند را در پیش می‌گیرند.

احتمالا اپل هم نوعی رویکرد گام‌به‌گام را امتحان خواهد کرد و در کنار عرضه‌ی مدل‌های دارای پورت، مدل‌های گران‌تر را بدون پورت راهی بازار می‌کند. با این کار کاربران طرفدار آیفون می‌توانند با توجه به سلیقه و توان مالی خود بین مدل‌های مجهز و فاقد پورت دست به انتخاب بزنند.

وضعیت دیگر شرکت‌ها

با توجه به اینکه بخش بزرگی از بازار موبایل مربوط به گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده است، فروش گوشی‌های فاقد شارژر و دیگر لوازم جانبی به این گروه‌ها از کاربران کار دشواری است و حذف پورت از این گوشی‌ها هم بدون شک با اعتراض گسترده‌ی این دسته از کاربران روبرو می‌شود.

ارائه‌ی لوازم جانبی بیشتر یکی از مزایای برخی از گوشی‌ها مانند وان‌پلاس ۲ محسوب می‌شود که در کنار شارژر همراه با کیس و محافظ نمایشگر به دست کاربران می‌رسد. شیائومی در بازار چین گوشی‌های سری می ۱۱ را بدون شارژر عرضه کرده ولی در بازارهای جهانی همراه با شارژر به دست کاربران می‌رسند. البته در بازار چین هم خریداران می ۱۱ که خواستار شارژر هستند بدون نیاز به پرداخت مبلغ جداگانه آن را دریافت می‌کنند.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها و تاثیر شرکت‌های اپل و سامسونگ را نمی‌توانیم نادیده بگیریم و بنابراین در بلندمدت شرکت‌ها به سمت حذف تمام لوازم جانبی از جعبه‌ی گوشی‌های هوشمند حرکت خواهند کرد. واکنش کاربران این روند را کند خواهد کرد و امیدواریم تا زمانی که آخرین کابل از جعبه‌ی گوشی‌ها برداشته می‌شود، فناوری‌های بی‌سیم ارزان‌تر و همه‌گیر شده باشند.