با تنها سبزی سفید دنیا بیشتر آشنا شوید
گل کلم یکی از انواع سبزیجات بوته ای است که رنگ سفید آن باعث تمایز بین آن و دیگر سبزیجات برگ سبز می شود.
گل کلم یکی از پر کاربرد ترین سبزیجات بوده و به خصوص در تهیه ترشی استفاده می شود. همچنین افرادی که از خوردن برنج پرهیز می کنند آن را جایگزینی مناسب برای برنج می دانند.
گل کلم به دلیل طعم خنثی و تطبیق پذیری که دارد به شکل گسترده در دستورالعمل های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین گزینه بسیار مناسبی برای افرادی که میخواهند مصرف کربوهیدرات خود را کاهش داده و فیبر بیشتری مصرف کنند به شمار میرود.
این نوع از سبزیجات کالری بسیار کمی داشته و حاوی انواع ویتامین ها از جمله ویتامین سی است. همچنین فیبر و کلسیم زیادی در آن وجود داشته و سرشار از برخی مواد شیمیایی مفید مانند کلروفیل است.
با وجود همه مزایای گفته شده بسیاری از افراد هنگام خوردن گل کلم دچار برخی مشکلات میشوند. ما در ادامه قصد داریم برخی از آثار جانبی خوردن این سبزی سفید رنگ را به شما بگوییم.
گل کلم مانند دیگر سبزیجات این خانواده حاوی نوعی قند بوده که در بدن انسان هضم نشده و بدون تغییر به روده بزرگ میرود. در روده بزرگ این قند توسط باکتری ها تخمیر شده و در نتیجه گاز تولید می شود که میتواند منجر به احساس نفخ شود.
اگر از دارو های رقیق کننده خون استفاده میکنید نباید گل کلم مصرف کنید. ویتامین K موجود در این سبزی باعث جلوگیری از لخته خون شده و همراه با دارو های رقیق کننده خون اختلال ایجاد میکند.
یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف زیاد گل کلم، کاهش جذب ید در بدن است. اگر در رژیم غذایی شما به اندازه کافی ید وجود ندارد بهتر است از مصرف زیاد گل کلم و دیگر کلم ها بپرهیزید.