به گزارش موبوایران، کارشناسان براین باورند که اینترنت استارلینک را نمیتوان فیلتر یا محدود کرد و دلیل اصلی آن این است که تعداد بالای ماهوارههای این شرکت در جو زمین، عملا هدف قرار گرفتن امواج آنها را با دستگاههای کنونی فرستنده پارازیت ناممکن میکند.
در روزهای اخیر زمزمههایی در خصوص اینترنت ماهوارهای در آسمان ایران به گوش میرسد به طوری که امروزه به یکی از خبرهای داغ در مجامع رسانهای تبدیل شده است؛ به عبارت دیگر اینترنت ماهوارهای این روزها در قالب رویاهای به واقیعت تبدیل شده انسان در صدر اخبار فناوری جهان قرار گرفته است. این درحالیست که برخی از کارشناسان عنوان کردن چنین خبری بیشتر به خاطر طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و مسدودسازی شبکههای اجتماعی مطرح میکنند تا دید مخاطبان از موضوع کلیدی کنار زده شود.
اینترنت ماهوارهای به دلیل سرعت پایین و تاخیر و هزینه بالا در گذشته کمتر مورد استفاده قرار میگرفت و تنها در مناطق دورافتاده ایالات متحده کاربرد داشت. طی سالهای گذشته، با بکارگیری فناوریهای جدید در ماهوارهها تا حدودی این مشکل برطرف شده است و اینترنت ماهوارهای این قابلیت را دارد که با سرعتهای بالای اینترنتهای فیبر نوری رقابت کند.
اینترنت ماهوارهای به قابلیت دریافت و انتقال دادهها از دیشهای ماهوارهای کوچک در سطح زمین و ارتباط با ماهوارههای مخصوص موجود در فضا میگویند.
ماهواره «استارلینک» هم اکنون در برخی از کشورهای خارجی عملیاتی شده است و این که این اینترنت کی وارد ایران شود در جای خود ابهاماتی دارد.
حسین احمدیان کارشناس حوزه فناوری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا اینترنت «استارلینک» یا ماهوارهای قابلیت فیلترشدن را دارد یا خیر؟ اظهار کرد: اینترنت ماهوارهای را نمیتوان فیلتر کرد و دلیل اصلی آن این است که تعداد بالای ماهوارههای این شرکت در جو زمین، عملا هدف قرار گرفتن امواج آنها را با دستگاههای کنونی فرستنده پارازیت ناممکن میکند.
به گفته این کارشناس خیلی نمیتوان به وجود اینترنت ماهوارهای در کشور امیدوار شد؛ چرا که بحث صیانت از فضای مجازی در جای خود مشکلات بسیار زیادی را برای کسبوکارهای اینترنتی به وجود خواهد آورد و امیدواریم که با یک نگاه دوباره این طرح تصویب نشود.
احمدیان ادامه داد: یکی از ویژگیهای مهم شبکههای اینترنتی در جهان سرعت بالا است تا کاربران و مخاطبان بتوانند در کمترین زمان ممکن بیشترین حجم را در اختیار داشته باشند؛ در ایران سرعت اینترنت بسته به نوع شرایط متغیر است و اگر شرایط سیاسی و اجتماعی و اقتصادی مناسب باشد کمبود زیرساخت یا اختلال در ارائه خدمات افت سرعت امری عادی است.
وی تأکید کرد: اینترنت «استارلینک» تحول بزرگی در عرصــه ارتباطات جهان بهویژه ایران ایجاد میکند و مباحثی مانند فیلترینگ به کلی از بین خواهد رفت و سرویسهای بزرگی، چون یوتیوب با سرعت و کیفیت بالا در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.
این کارشناس فناوری خاطرنشان کرد: دولت نمیتواند جلوی عرضه اینترنت ماهوارهای «استارلینک» را بگیرد و به همین منظور قوانینی برای آن وضع کردهاند تا آن را مدیریت و کنترل کنند؛ اما این قوانین برای اینترنت ماهوارهای که اسپیسایکس ارائه میدهد بسیار متفاوت است.