پروسه ساخت یک بازی بزرگ، به هیچ وجه کم نیست. دست اندر کاران این صنعت، سالانه میلیونها دلار برای ساخت، مارکتینگ و توزیع بازیهایشان در بازار میپردازند تا بازیهایشان آنطور که باید و شاید دیده شود.
به گزارش موبوایران، پروسه ساخت یک بازی بزرگ، به هیچ وجه کم نیست. دست اندر کاران این صنعت، سالانه میلیونها دلار برای ساخت، مارکتینگ و توزیع بازیهایشان در بازار میپردازند تا بازیهایشان آنطور که باید و شاید دیده شود. با این حال، هزینه ساخت برخی بازیها از چیزی که بسیاری فکر میکنند بالاتر میرود و هر از گاهی با رقمهای عجیب و غریبی رو به رو میشویم که هوش از سر آدم میپرانند. در این لیست سرکی به همین اعداد و ارقام کشیدم و از بازیهایی برایتان گفتم که پر هزینهترین بازیهای تاریخ ویدیو گیم تلقی میشوند. با ویجیاتو همراه باشید.
5) Destiny
استودیو بانجی بعد از اینکه کارش با سری هیلو تمام شد، سراغ اکتیویژن رفت و این دو با هم از عنوانی پرده برداشتند که هنوز هم طرفداران خودش را دارد. دستینی اثری بود که با آن جهان اشتراکی جذابش توانست گیمرهای زیادی را به سمت خودش بکشاند و تبدیل به یکی از مهمترین بازیهای حال حاضر شود. اما فقط گیمپلی جذاب دستینی نبود که سر و صدا به پا کرد. نه، بعد از انتشار بازی، مدیر عامل اکتیویژن یعنی بابی کوتیک اعلام کرد که برای ساخت دستینی چیزی در حدود ۵۰۰ میلیون دلار هزینه شده. البته بعدا مشخص شد که چنین ادعایی صحت نداشته و هزینه ساخت دستینی ۱۴۰ میلیون دلار بوده که البته این مقدار هم رقم کمی نیست و باعث شده تا این بازی در جایگاه پنجم این لیست قرار بگیرد.
4) Final Fantasy VII
شاید با نگاه به نسخه ریمیک Final Fantasy VII با خودتان فکر کنید که هزینه ساخت این بازی نسبت به نسخه اورجینالش به مراتب بیشتر بوده. اما در کمال تعجب باید برایتان بگویم که قضیه کاملا برعکس است. فاینال فانتزی ۷ یکی از جاهطلبانهترین بازیهای زمان خودش به حساب میآمد و توانست با گرافیک سه بعدی، کاتسینهای سینمایی و مکانیکهای گیمپلی خاصی که هنوز هم تاثیرشان روی بازیهای امروزی حس میشود، محبوبیت این فرانچایز ژاپنی را در دل گیمرهای غربی نیز زیاد کند. با این حال، انجام چنین کاری هزینههای سنگینی در پی داشت و اسکوئر برای اینکه بتواند فروش خوبی در اروپا و آمریکا داشته باشد، مجبور بود به هزینه گزاف ۱۰۰ میلیون دلاری بازاریابی در غرب تن دهد. حالا هزینه ۴۵ میلیون دلاری ساخت خود بازی را هم اضافه کنید تا با رقمی هنگفت ۱۴۵ میلیون دلاری رو به رو شوید که تقریبا بین ۴۰ تا ۶۰ میلیون دلار بیشتر از هزینهای است که برای ریمیک فاینال فانتزی ۷ پرداخت شده.
3) Star Wars: The Old Republic
در سال ۲۰۰۸ استودیو بایوور با معرفی Star Wars: The Old Republic صرفا از یک بازی دیگر از سری جنگ ستارگان پرده برنداشت. نه آنها به معرفی اثر جاهطلبانهای پرداختند که قرار بود به مخاطب آزادی عمل زیاد، جهانی وسیع برای گشت و گذار و انتخابهای بسیاری را بدهد تا او بتواند در نهایت به آن جدایی که همیشه آرزویش را داشته تبدیل شود. با این حال، بایوور شاید در آن لحظه متوجه نبود که عملی کردن همه این وعدهها، هزینههای سنگینی را پی دارد. هزینههایی که در نهایت به عدد بزرگ ۲۰۰ میلیون دلاری ختم شد. تازه این عدد شامل بحثهای مارکتینگ هم نمیشود و صرفا هزینه ساخت خود بازی به چنین رقمم بزرگی رسیده.
2) Call of Duty Modern Warfare 2
مدرن وارفیر ۲ نه تنها هنوز هم یکی از محبوبترین نسخههای سری کالاف دیوتی است، بلکه در زمان خودش هم یک موفقیت تجاری برای اکتیویژن به حساب میآمد و هم توانسته بود نمرات خوبی از منتقدین بگیرد. البته رسیدن به چنین دستاوردی به هیچ وجه ارزان تمام نمیشود. طبق تخمینها، اکتیویژن برای ساخت مدرن وارفیر ۲ چیزی در حدود ۲۵۰ میلیون دلار هزینه کرده که بخش اعظمی از این هزینهها، مربوط به بخش مارکتینگ و بازاریابی بوده؛ این در حالیست که هزینه ساخت خود بازی، چیزی در حدود ۴۰ الی ۵۰ میلیون دلار تخمین زده میشود.
1) GTA V
نوبتی هم باشد، نوبت ماشین پولسازی استودیو راکستار است. GTA V یکی از مهمترین بازیهای دهه اخیر و بعد از ماینکرفت پرفروشترین بازی تاریخ به حساب میآید. با توجه به اینکه نسخه نسل نهمی بازی هم معرفی شده، بعید نیست که طی سالهای آینده حتی از بازی استودیو موژانگ هم جلو بزند. با این حال، رسیدن به چنین محبوبیتی، هزینههایی هم در پی دارد. جدای از اینکه GTA V واقعا بازی جاهطلبانهای است این جاهطلبی هزینههای زیادی دارد، راکستار مارکتینگ سنگینی هم برای بازی انجام داد که همین مسئله هزینههای ساخت بازی را خیلی بالا برد. طبق آمار، پرسه ساخت GTA V و بازاریابی آن، چیزی در حدود ۲۶۵ میلیون دلار برای راکستار آب خورده که واقعا شمردن صفرهای این رقم، باعث میشود هوش از سرتان بپرد.