به گزارش موبوایران، شیائومی قرار است اواخر امسال یا در دیرترین حالت ممکن اوایل سال آیندهی میلادی از پرچمدار مورد انتظار خود یعنی می ۱۲ رونمایی کند. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی آنچه که تاکنون پیرامون این محصول منتشر شده است بپردازیم و ببینیم شرکت چینی چه برنامهای برای پرچمدار قدرتمند خود در نظر دارد.
شیائومی در حال حاضر بزرگترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان به حساب میآید. البته به طور کلی این لقب متعلق به سامسونگ است اما در سهماهی که گذشت شیائومی بود که توانست این عنوان را مال خود کند. هرچند این اتفاق اصلا هم جای تعجب نداشت؛ با سیاست فوقالعادهای که شرکت چینی در پیش گرفت مبنی بر عرضهی گوشیهای مقرون به صرفه اما قدرتمند، بسیاری از کاربران خواه یا ناخواه به سمت این محصولات کشیده شدند چرا که این روزها قیمت گوشیها اندکی افزایش پیدا کرده است و همه به دنبال مدلهایی با قیمت مناسب و کارایی بالا هستند.
شیائومی با بهرهمندی از دو زیرمجموعهی بسیار موفق یعنی ردمی و پوکو توانست در بازار کشورهای پرجمعیت نظیر هندوستان و چین حسابی خوش بدرخشد و سود بسیار خوبی را به جیب بزند. البته نباید از این موضوع بگذریم که خود شرکت هم گوشیهای بسیار خوبی را تولید میکند منتها قیمتشان به نسبت از قیمت محصولات دو شرکت نامبرده گرانتر است.
شیائومی همانطور که گفته شد، در حال حاضر توانسته به صورت موقت،لقب بهترین تولیدکنندهی گوشی را از آن خود کند. حال باید دید آیا این روند رو به رشد خود را ادامه میدهد یا اینکه باز هم این سامسونگ است که میتواند به واسطهی نام بزرگی که دارد جایگاه از دست رفتهی خود را بازپس گیرد. البته با این قیمتی که شرکت کرهای روی محصولاتش میگذارد، به نظر میرسد طی یکی دو سال آینده قطعا شیائومی بتواند در بازار، جایگاه آن را تصاحب کند اما خب نمیدانیم سامسونگ چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت.
اما بهتر است بپردازیم به آنچه که شیائومی قرار است به احتمال بسیار فراوان، اوایل سال آیندهی میلادی رونمایی و راهی بازار کند. دربارهی پرچمدار مورد انتظار شرکت یعنی می ۱۲ حرف میزنیم که لقب پرچمدار آیندهی شیائومی را یدک میکشد. البته شرکت چینی برای امسال، عرضهی گوشیهای بسیار قدرتمندی نظیر می نوت ۱۱ و می ۱۱T را در برنامههای خود دارد منتها این محصولات، پرچمداران اصلی شرکت به حساب نمیآیند و در واقع در دستهی پرچمداران مقرون به صرفه قرار میگیرند.
شیائومی می ۱۲ اما شاید خود پرچمدار کامل و بیرقیبی نباشد اما مدل اولترا یا پرو آن قطعا از مشخصات فنی و قابلیتهای فراوانی بهرهمند خواهند بود. این سری از پرچمداران شرکت چینی قرار است جانشین سری می ۱۱ شوند که سال گذشته و در مدلهای مختلفی از جمله استاندارد، پرو، اولترا و لایت ۵G که در واقع میانردهی این سری به حساب میآمد راهی بازار شدند. اگرچه می ۱۱ توانست در تمام بررسیهایی که از آن صورت گرفت، نمرهی قبولی دریافت کند، اما خب همیشه جانشینها میتوانند در یک سری از بخشها قدرتمندتر ظاهر شوند.
در این مطلب اما تصمیم گرفتیم به تمام آنچه که فعلا از شیائومی می ۱۲ میدانیم بپردازیم تا ببینیم شرکت چینی چه برنامهای برای پرچمدار بعدی خود در سر دارد. سپس در انتهای مطلب انتظاراتی را هم که از این پرچمدار داریم لیست خواهیم کرد منتها مشخص نیست آیا در محصول نهایی، شاهد وجود این قابلیتها خواهیم بود یا خیر. بالاخره تا پایان امسال آنقدری زمان باقی مانده است که نتوانیم به طور رسمی دربارهی می ۱۲ اطلاعات داشته باشیم. بنابراین هرآنچه که در ادامه گفته میشود بر اساس حدس و گمان (با توجه به اخبار و شایعات) و انتظاراتی است که از شیائومی داریم.
متاسفانه تا به این لحظه راجع به شیائومی می ۱۲ اطلاعات زیادی منتشر نشده است و همانطور هم که اشاره شد، فعلا خیلی زود است که بخواهیم انتظار انتشار شایعات در رابطه با آن را داشته باشیم. اما خب برخی از تغییرات و بهبودیها بدیهی هستند و قطعا اتفاق میافتند؛ نظیر پردازندهی قدرتمند، نمایشگر بهتر، باتری بزرگتر و … که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
تاریخ عرضه و قیمت شیائومی می ۱۲
شیائومی وقتی بخواهیم دربارهی تاریخ عرضهی گوشیها صحبت کنیم، شرکت بسیار عجیبی به حساب میآید. حداقل این چیزی است که با عرضهی سری می ۱۱ متوجه شدیم و خب به نظر میرسد در عرضهی گوشی می ۱۲ هم خیلی متفاوت عمل نکند. مثلا شرکت اولینبار در ماه دسامبر ۲۰۲۰ از گوشیهای سری می ۱۱ رونمایی کرد؛ آن هم فقط در کشور چین. اوایل سال ۲۰۲۱ و به طور دقیقتر در ماه فوریه بود که شاهد رونمایی مدل جهانی آن بودیم و یک ماه بعد هم که این گوشی رسما راهی بازار شد.
طبیعتا این چیزی نیست که طرفداران و علاقهمندان به گوشیهای شیائومی انتظار داشته باشند چون تا آن زمان قطعا از هیجان آنها برای مشاهدهی محصول کاسته میشود. امیدواریم این اتفاق با سری می ۱۲ رخ ندهد اما خب نمیتوان به طور حتم در این رابطه نظر داد چرا که خبری پیرامون آن منتشر نشده است.
دربارهی قیمت هم چون هنوز خبری در اختیار نداریم، مجبوریم به سری می ۱۱ بار دیگر نگاهی داشته باشیم تا بتوانیم از آن الگوبرداری کنیم. شیائومی پرچمدار سال گذشتهی خود را با قیمت ۷۴۹ یورو (۱۰۹۹ دلار استرالیا و ۱۰۴۰ دلار آمریکا) راهی بازار کرد تا بدین ترتیب نمایندهی این شرکت از لحاظ قیمت، کاملا در محدودهی گوشیهایی نظیر گلکسی S21 و وانپلاس ۹ قرار بگیرد. بنابراین میتوان انتظار داشت بار دیگر همین قیمت برای پرچمدار سال آینده در نظر گرفته شود. البته اگر این میزان به ۷۹۹ یورو هم برسد جای تعجبی نخواهد داشت.
خبرها و شایعات
تا به این لحظه تصویر یا رندری منتشر نشده است که بتوانیم نمایی از می ۱۲ را حتی به صورت غیر رسمی شاهد باشیم. اما خب طرفداران و کاربران همیشه آنچه را که دوست دارند از پرچمدار بعدی شرکت مورد علاقهی خود ببینند در غالب یک محصول طراحی میکنند. این تصاویر رسمی نیستند و معمولا به حقیقت هم بدل نمیشوند اما خب برخی از آنها بر اساس شایعات منتشر شده هستند و به همین خاطر میتوان به آنها به دید طراحی اولیه نگاه کرد.
اینطور که گفته میشود، نمایشگر و طراحی کلی می ۱۲ فرق خاصی با می ۱۱ نخواهد داشت؛ اما به نظر میرسد شاهد یک دوربین اضافه روی پنل پشتی خواهیم بود. در پنل جلویی، دوربین سلفی وجود نخواهد داشت اما این بدان معنا نیست که شیائومی این دوربین را فراموش کرده است؛ اتفاقا دوربین سلفی یک بخش مهم از می ۱۲ است چرا که ظاهرا شیائومی میخواهد آن را زیر نمایشگر پنهان کند؛ طراحی خاص و منحصر بفردی که به نظر میرسد از سال بعد دیگر به یک چیز عادی تبدیل خواهد شد.
این خبر تماما با خبری که پیشتر توسط One Leak، یکی از افشاگران معروف حوزهی فناوری منتشر کرده بود در تضاد است چرا که طبق گفتههای آن افشاگر، می ۱۲ همچنان از دوربین سلفی با طراحی حفرهای بهره خواهد برد؛ درست مانند پرچمدار سال گذشتهی شرکت یعنی می ۱۱.
اما در رابطه با سایر دوربینهای این گوشی هم باید بگوییم به گفتهی برخی از خبرگزاریها، ظاهرا دوربین اصلی شیائومی می ۱۲ باید ۱۹۲ یا ۲۰۰ مگاپیکسلی باشد. از این بابت که کدام یک از آنها در نهایت انتخاب خواهد شد مطمئن نیستیم اما خب هر کدام هم که در می ۱۲ بکار گرفته شود، بیشترین میزان مگاپیکسل را در بین سایر دوربینها خواهد داشت.
بر اساس گفتههای همین خبرگزاری، قلب تپندهی این محصول هم باید اسنپدراگون ۸۹۵ باشد؛ تراشهای که به نظر میرسد باید مبتنی بر لیتوگرافی ۵ یا ۴ نانومتری باشد و البته حدس اینکه در می ۱۲ به عنوان پردازندهی مرکزی ایفای نقش کند اصلا سخت هم نبود. طبیعتا پرچمدار جدید باید از پردازندهی جدید هم بهرهمند باشد و خب این چیزی نبود که حدس آن دشوار باشد.
مورد بعدی، فناوری شارژ سریع است. پیش از اینکه اصلا خبر خاصی پیرامون می ۱۲ منتشر شود، شیائومی از فناوری شارژ سریع خود تحت عنوان HyperCharge رونمایی کرد که در مدل سیمی، سرعت آن به ۲۰۰ وات و در مدل بیسیم هم سرعتش به ۱۲۰ وات میرسید. این میزان آنقدری زیاد است که گفته میشود میتوان یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی را در مدت زمان تنها ۸ دقیقه به طور کامل شارژ کرد. اگر از شارژر بیسیم مجهز به این فناوری بهره ببریم، این مدت به ۱۵ دقیقه افزایش مییابد که همچنان عدد شگفتانگیزی است.
شیائومی گفته بود که از این فناوری در پرچمداران سری می ۱۲ استفاده خواهد کرد. البته تصور ما این بود که چنین فناوری کمی زودتر در گوشیهای شرکت مورد استفاده قرار بگیرد که خب اینطور نشد. ولی می ۱۲ هم گزینهی بسیار خوبی است تا چنین فناوری خارقالعادهای همزمان با آن در دسترس کاربران قرار گیرد.
با این حال برخی از خبرگزاریها معتقدند شیائومی از این فناوری در ماه ژوئن ۲۰۲۲ رسما رونمایی و از آن در یک گوشی استفاده خواهد کرد که این زمان برای پرچمداران سری می ۱۲ بسیار دیر است. البته اگر برنامهریزی معرفی سری می ۱۱ الگوی خوبی باشد، میتوان انتظار داشت می ۱۲ اولترا با تجهیز به این فناوری راهی بازار شود چون می ۱۱ اولترا هم چند وقت بعد از مدل استاندارد از این سری راهی بازار شده بود.
از شیائومی می ۱۲ چه انتظاراتی داریم؟
اما حالا که در رابطه با قابلیتهای احتمالی صحبت کردیم، میپردازیم به انتظاراتی که از می ۱۲ داریم؛ بالاخره این گوشی یک پرچمدار است و باید به مدت کمتر از یک سال، کاربران را از خود راضی نگه دارد. به همین خاطر طبیعی است که انتظارات از آن بالا باشد. در ادامه به بررسی ۵ موردی میپردازیم که انتظار داریم از شیائومی می ۱۲ ببینیم.
۱. قیمت پایین
زمانی که شیائومی وارد بازار اروپا شد، توانست با عرضهی گوشیهایی موسوم به قاتل پرچمدار، توجه کاربران را به خود جلب کند. گوشیهایی که شاید از لحاظ سختافزاری کاملا یا تا حد زیادی شبیه به پرچمدارها بودند اما قیمت بسیار مناسبی داشتند و همین باعث میشد طرفداران زیادی پیدا کنند. این روند آنقدر موفقیتآمیز بود که این روزها تمام شرکتها از جمله سامسونگ و اپل هم در سبد محصولات خود، پرچمداران مقرون به صرفه دارند.
با عرضهی شیائومی می ۱۱ اما قیمت گوشیهای شرکت چینی افزایش پیدا کرد و از این حیث تقریبا شاهد وضعیت برابری با سایر پرچمدارهای بازار بودیم. مثلا هم مدل استاندارد و هم مدل اولترا از سری می ۱۱ از لحاظ قیمتی با پرچمداران سامسونگ که همیشه با قیمت بالاتری راهی بازار میشدند برابری میکردند. شیائومی می ۱۱ خیلی گران قیمت نبود اما خب آن نقطه برتری که همیشه محصولات شرکت چینی به واسطهی قیمت به نسبت سایر محصولات از برندهای دیگر داشتند دیگر وجود نداشت.
آنچه که انتظار داریم از می ۱۲ ببینیم، کاهش محسوس قیمت است تا در نتیجه شیائومی بار دیگر بتواند رقبا را با این برگ برنده از پیش رو بردارد. چرا که از لحاظ فناوری، نرمافزار و سختافزار، تمام شرکتها بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه به یک سطح میرسند و میتوان گفت بعدا فقط قیمت است که باعث میشود کاربران در انتخاب خود دچار تردید شوند. انتظار داریم می ۱۲ و تمام مدلهایی که قرار است از این سری راهی بازار شوند، خصوصا می ۱۲ اولترا که پرچمدار اصلی شرکت به حساب میآید، قیمت پایینتری داشته باشند چون می ۱۱ اولترا اصلا به اندازهی قیمت خود ارزش خرید نداشت.
۲. رابط کاربری سادهتر
رابط کاربری گوشیهای شیائومی MIUI است. اگر از کاربران گوشیهای این شرکت باشید قطعا میدانید که MIUI طی چند سال گذشته واقعا پیشرفت بسیار خوبی داشته است و قابلیتهای کاربردی و خوبی هم به آن اضافه شدهاند و خب نمیتوان چنین چیزی را انکار کرد و نادیده گرفت. اما خب شیائومی هنوز هم میتواند این روند بهبودی را بهتر کند.
میدانیم رابط کاربری MIUI به نسبت برخی از رابطهای کاربری در گوشیهای دیگر، اجازهی شخصیسازی بیشتری به کاربران میدهد و حتی از لحاظ امنیتی هم در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. اما همانطور که اشاره شد، قطعا هنوز ضعفهایی وجود دارد که باید اصلاح شوند.
برای مثال، رابط کاربری شیائومی اپلیکیشنهای از پیش نصبشدهی زیادی دارد. پنجرهی پاپآپ مربوط به اسکن امنیتی خیلی آزار دهنده است چون هر بار که بخواهید اپلیکیشنی را نصب کنید، ظاهر میشود. از طرفی رابط شیائومی بسیار باگ هم دارد. این مشکلات حتما باید درست شوند چرا که سختافزار قدرتمند همیشه دستیافتنی است اما این نرمافزار است که تعیین میکند چه محصولی ارزش خرید دارد یا خیر؛ خصوصا در این دوره که اهمیت نرمافزار و آپدیت نرمافزاری نقش فوقالعاده تاثیرگذار و مهمی در انتخاب یک محصول ایفا میکند.
۳. حالت عکاسی جدید
این مورد، قابلیتی است که به نظر میرسد قطعا شاهد حضور آن در گوشی پرچمدار آیندهی شیائومی خواهیم بود اما خب فعلا حرفی در رابطه با آن زده نشده است. بنابراین به دیدهی احتمال به آن مینگریم تا زمانی که خبری قطعی پیرامون این موضوع منتشر شود.
در زمینهی عکاسی و فیلمبرداری، اپلیکیشن دوربین شیائومی همیشه ابزار و حالتهایی را در دسترس کاربران قرار میداده است که برخی از شرکتهای رقیب از آن بیبهره بودند. برای مثال میتوان به حالتهای مختلف ویدیو با جلوههای گوناگون و متنوع اشاره کرد که در بخشی تحت عنوان Movie Effects در دسترس قرار دارند، ویرایش خودکار رنگ برای عکاسی که نمونهی کاملتر و بهتر فیلتر به حساب میآید و حالت ویرایش آسمان که به کاربر این اجازه را میدهد تا خط آسمان یا وضعیت آب و هوا را به طور کامل تغییر دهد.
شیائومی همیشه در این زمینه عملکرد خوبی داشت و به همین خاطر بسیار مشتاقیم ببینیم تغییرات و بهبودیهای جدید قرار است چه قابلیتهای جذاب دیگری را برایمان به ارمغان بیاورند.
۴. طول عمر بهتر باتری
طول عمر گوشیهای سری می ۱۱ خیلی خوب نبود چرا که طبق گزارشات منتشر شده، ظاهرا یک سری مشکل از لحاظ پایداری این گوشیها را درگیر کرده بود. در نتیجه از لحاظ طول عمر باتری وضعیت خیلی خوبی را شاهد نبودیم.
در حالی میگوییم گوشیهای سری می ۱۱ از لحاظ طول عمر باتری وضعیت خوبی نداشتند که همهی آنها به باتریهای بسیار پرظرفیتی هم مجهز شده بودند. با این حال بعید به نظر میرسد مشکل به خاطر عدم بهینهسازی درست نرمافزار یا یک سری قابلیتها بود که باعث میشد شارژ باتری بهزودی تخلیه شود. در بین این گوشیها اما می ۱۱ اولترا مشکل داغ شدن بیش از حد هم داشت که یکی از مهمترین عوامل خالی شدن سریع شارژ باتری به حساب میآید.
بدیهی است صرفا استفاده از باتری بزرگتر حداقل وقتی در رابطه با گوشیهای شیائومی صحبت میکنیم قرار نیست علاج کار باشد و باید راه حل را در بخشهای دیگر جستوجو کرد. آنچه که به آن نیاز داریم، طول عمر باتری بیشتر است و شیائومی بهتر است چنین چیزی را در نظر داشته باشد. حال این موضوع میخواهد با افزایش ظرفیت باتری حل شود، حال با عرضهی آپدیتهایی که به مصرف بهینهی انرژی کمک میکند.
۵. حسگر اثرانگشت بهبود یافته
حسگرهای اثرانگشت از وقتی درون نمایشگر مورد استفاده قرار گرفتند، از دقت و کیفیت آنها کاسته شد. نمیگوییم این حسگر سرعت یا دقت ندارد، اتفاقا برعکس، همه چیز عالی است منتها تا وقتی آن را با حسگرهای تعبیه شده روی کلید پاور یا پنل پشتی مقایسه نکنید متوجه کندی آنها نخواهید شد. در بین گوشیهای شیائومی هم گاهی اوقات چنین مشکلی دیده میشود.
حسگرهای اثرانگشت درون نمایشگر گاهی اوقات که حتی انگشت خود را کامل روی آن قرار میدهید هم ممکن است آن را شناسایی نکند چرا که معمولا صفحه نمایش بیشترین تماس را با خط و خش دارد و به همین خاطر شاید حسگر نتواند زیر این همه لایه، به درستی انگشت کاربر را تشخیص دهد. در اغلب اوقات کوچک بودن بیش از حد سنسور باعث بوجود آمدن چنین مشکلی میشود، گاهی اوقات هم مشکل مربوط به نرمافزار است که خب غالبا با آپدیت حل میشود.
شیائومی مانند هر شرکت دیگری باید فکری به حال حسگر اثرانگشت درون صفحهی گوشیهایش بکند. حال میخواهد از سنسور بزرگتری استفاده کند که اتفاقا در دسترس نیز قرار دارد یا اینکه با آپدیت نرمافزاری آن را حل کند.
در حال حاضر اطلاعات پیرامون شیائومی می ۱۲ بسیار محدود است و باید منتظر بمانیم ببینیم طی هفتهها یا ماههای آتی، چه خبرهای بیشتری در رابطه با آن و مدلهای مختلفی که قرار است از این سری راهی بازار میشود منتشر خواهد شد. با انتشار خبرهای بیشتر و موثقتر، این مطلب نیز بهروزرسانی خواهد شد.