سایت خبری طلا

چگونه یک پسورد امن بسازیم که فراموشش هم نکنیم؟

منبع: یورونیوز


در سال‌های اخیر با گسترش تنوع وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌های اینترنتی و رواج استفاده از آنان، انتخاب پسورد یا همان رمز عبور برای بسیاری از کاربران تبدیل به چالشی دردسرساز شده است.


به گزارش موبوایران، در سال‌های اخیر با گسترش تنوع وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌های اینترنتی و رواج استفاده از آنان، انتخاب پسورد یا همان رمز عبور برای بسیاری از کاربران تبدیل به چالشی دردسرساز شده است.

در واقع اگر رمزعبوری آسان انتخاب شود تا در حافظه بماند، کار برای هکرها آسان می‌شود و اگر رمز عبور پیچیده انتخاب شود، به خاطر سپردنش سخت می‌شود.

کارشناسان دولتی این کشور اکنون می‌گویند برای حل این مشکل راه‌ حلی یافته‌اند. بنا به گفته آنان، بهتر است کاربران گذرواژه‌هایی انتخاب کنند که از ۳ کلمه تصادفی تشکیل شده‌اند تا اینکه گذرواژه‌هایی پیچیده متشکل از نمادها، حروف و اعداد درهم استفاده کنند.

مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا که بخشی از نهاد ارتباطات دولت این کشور محسوب می‌شود می‌گوید یک رمز سه‌کلمه‌ای تصادفی به راحتی به خاطر سپرده می‌شود و در عین حال ترکیبی قدرتمند از حروف ایجاد می‌کند که حساب‌های آنلاین را در برابر مجرمان سایبری محافظت می‌کند.

بنا به گفته این نهاد، گذرواژه‌های پیچیده‌تر می‌توانند بی‌تاثیر باشند چرا که اغلب مجرمان با استفاده‌ از نرم‌افزارهای تخصصی می‌توانند آن‌ها را حدس بزنند.

این آژانس می‌گوید مجرمان سایبری آن دسته از استراتژی‌هایی را که کاربران برای پیچیده‌تر کردن رمزهای عبورشان به کار می‌برند شناسایی کرده و هدف قرار می‌دهند. به عنوان مثال هکرها برای حدس زدن رمز افراد، این الگوریتم را در نرم‌افزارهایشان به کار می‌گیرند که امتحان کند آیا کاربر حرف O با صفر و یا عدد ۱ را با علامت تعجب جایگزین کرده است یا نه؟

در واقع هرچقدر به کارگیری این روش‌های به ظاهر پیچیده رایج‌تر شده، هکرها نیز ماهرتر شده‌اند.

در مقابل رمزهای عبور ساخته شده از سه کلمه تصادفی طولانی‌تر و سخت‌تر هستند و از آنجا که ترکیب حروفشان از قاعده خاصی پیروی نمی‌کند، تشخیص‌شان برای نرم‌افزارهای هک دشوارتر است.

در همین حال کارشناسان تاکید می‌کنند استفاده از سه کلمه تصادفی ۱۰۰ درصد بی‌خطر نیست، چرا که مردم ممکن است از کلمات قابل پیش‌بینی استفاده کنند. با این حال مزیت اصلی این روش، کاربردی بودن آن است.

بر اساس داده‌های دفتر آمار ملی بریتانیا، جرائم سایبری در جریان همه‌گیری کرونا افزایش یافته و در سال گذشته کلاهبرداری آنلاین رشدی ۷۰ درصدی را نشان داده است.

دکتر ایان لوی، مدیر فنی مرکز ملی امنیت سایبری آمریکا، می‌گوید: «توصیه‌های سنتی درباره انتخاب رمز این بود که چندین رمز پیچیده را به خاطر بسپارید. در حال حاضر اما دلایل خوبی وجود دارد که ما را به این نتیجه رسانده تا رمز‌های سه‌کلمه‌ای تصادفی را به عموم توصیه کنیم. این رمزها هم قدرتمند هستند و هم آسان‌تر می‌شود آن‌ها را به خاطر سپرد.»

او اضافه می‌کند: «با پیروی از این دستورالعمل افراد در برابر مجرمان سایبری آسیب‌پذیری کمتری خواهند داشت و من افراد را تشویق می‌کنم تا در مورد رمز عبورهای خود در حساب‌های مهم‌شان فکر کنند و همینطور استفاده از یک نرم‌افزار مدیریت رمز عبور را نیز مد نظر داشته باشند.»