مشاغل در صف واکسیناسیون کرونا/ کدام گروه‌ها در اولویت قرار دارند؟

به دنبال سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور، بعد از معلم‌ها و راننده‌های تاکسی، حالا خودروسازان، کارمندان بانک ها و دریانوردان در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گرفته‌اند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، سرعت انجام واکسیناسیون در کشور به حدی زیاد شده است که بعد از گروه‌های سنی ۴۷ سال به بالا، اکنون مشاغل پر خطر و سخت هم جزو اولویت‌ها قرار گرفته‌اند. بعد از معلم‌ها و راننده‌های تاکسی، اکنون خودروسازان، قطعه سازان، بانک‌ها و دریانوردان در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گرفته‌اند.

۲ خودروساز بزرگ کشور هم به دلیل تعداد زیاد نیرو‌ها، واکسیناسیون کارمندان و کارگران خود را شروع کرده‌اند تا تولید خودروها دچار مشکل نشود.

در همین رابطه فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران خودرو با اشاره به آغاز واکسیناسیون کارکنان ایران خودرو، گفت: به دنبال اینکه در کشور و در دنیا ویروس کرونا به وجود آمده و بر همه عالم دامن گیر شده است، یکی از مهم‌ترین وظایف ما این بود که در این حوزه کم و کاستی برای همکاران و خانواده‌ها نگذاریم.

مقیمی با بیان اینکه هشتگ #محیط کار امن را در ایران خودرو ایجاد کردیم، گفت: در ادامه از زمانی که واکسیناسیون در دستور کار قرار گرفت با همکارانمان در وزارت بهداشت همکاری کردیم و قرار شد کل مجموعه واکسینه شوند.

تزریق روزانه هزار دوز واکسن به کارگران خودروسازی

این‌ مقام مسئول گفت: بخش زیادی از اقتصاد کشور در دست خودروسازی ها است و باید این اقتصاد را سرپا نگه داشت و بر این اساس توانستیم روزانه تزریق هزار دوز واکسن را انجام دهیم.

مدیرعامل ایران خودرو با بیان اینکه در ۱۶ استان کارخانه خودروسازی و قطعه سازی داریم که نیاز به رسیدگی دارند، افزود: فهرست کارکنان شرکت ایران‌خودرو را به‌ وزارت بهداشت داده‌ایم و قرار شده است تا در چند روز آینده فهرست قطعه سازان را هم در اختیارشان قرار دهیم تا واکسیناسیون شوند و از اوایل هفته آینده واکسیناسیون آنان نیز آغاز می‌شود و با این ‌سرعت امیدوارم بتوانیم تمام جمعیت را واکسینه کنیم.

مقیمی با تاکید بر اینکه با همکاری وزارت بهداشت نشاط و شادمانی در این زمینه ایجاد شده است، گفت: امیدواریم حداکثر تا ۲۵ تا ۳۰ روزه آینده این واکسیناسیون انجام شود.

مدیر عامل ایران خودرو با بیان اینکه در خیلی از حوزه‌ها فاصله اجتماعی را رعایت و شرایط را برای محیط کاری امن مهیا کرده‌ایم، گفت: بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور مرتبط با صنعت خودروسازی است، حدود ۶۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و یک ‌میلیون و پانصد هزار نفر در این صنعت مشغول به کار هستند.

به گفته مقیمی در آینده نیز روزهای خیلی خوبی خواهیم داشت، براین اساس نمی‌توان گفت که کرونا تاثیرات منفی در صنعت خودرو نداشته است، اما سعی کرده‌ایم شرایط را طوری حفظ کنیم که به تولید ضربه وارد نشود.

آغاز واکسیناسیون کارکنان گروه خودروسازی سایپا

جواد سلیمانی مدیرعامل سایپا نیز با اشاره به آغاز واکسیناسیون کارکنان گروه خودروسازی سایپا، گفت: از شنبه این هفته واکسیناسیون کارکنان سایپا آغاز و تزریق دوز اول آن شروع می‌شود.

او بیان کرد: قرار است ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت خودروسازان و قطعه سازان کشور واکسینه شوند و پس از واکسیناسیون کارکنان، خانواده‌های آن‌ها نیز واکسینه خواهند شد.

مدیرعامل سایپا با اشاره به اینکه شیوع کرونا تاثیرات منفی در روند کار خودروسازی گذاشته است، گفت: کرونا نه تنها در صنعت خودروسازی بلکه در تمام صنایع تاثیرات منفی گذاشت.

مدیرعامل گروه سایپا با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گروه خودروسازی سایپا را به‌عنوان نماینده خودروسازان کشور جهت سازماندهی و مدیریت یکپارچه واکسیناسیون کووید ۱۹ در این صنعت انتخاب کرد، گفت: امیدواریم هر چه سریع‌تر این ویروس منحوس از بین برود و به شرایط قبل برگردیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه همکاری‌هایی با وزارت بهداشت به عمل آمده تا کل صنعت خودرو واکسینه شوند، گفت: صنعت خودروسازی یکی از صنایعی است که حجم زیادی از افراد را به خود اختصاص داده است. اکنون پله به پله همکاری‌هایی انجام شده است و واکسن به تمام افراد تزریق خواهد شد.

مدیرعامل سایپا در پاسخ به این سوال که کرونا چه تاثیرات منفی در صنعت خودرو گذاشت؟، بیان کرد: در ابتدا به دلیل اینکه شناخت کافی از این بیماری نبود، مجبور شدیم در سال گذشته تولید را با فاصله زمانی شروع کنیم و فرآیند تولید عوض شد، چرا که در فرآیند‌های قبلی این محدودیت وجود نداشت و تاثیراتی در صنعت خودرو گذاشت، به طور مثال تامین و تهیه ماسک و الکل و ... نیاز به زمان داشت که تاخیری در صنعت گذاشت.

این مقام مسئول تشریح کرد: واکسیناسیون باعث می‌شود دغدغه ذهنی و روانی که اخیرا نیز با شیوع ویروس دلتا به وجود آمده است، فروکش کند و با خیال راحت تولید را ادامه دهیم. از ابتدای شروع کرونا نزدیک یک هزار و ۴۰۰ نفر از کارکنان ما مبتلا شدند که برخی داخل سیستم و برخی خارج سیستم بودند و اکثرا بهبود یافتند و متاسفانه اکنون ۱۳۰ نفر مبتلا شده‌اند.

واردات واکسن کرونا با تخصیص به موقع ارز

همچنین اکبر کمیجانی رئیس کل بانک مرکزی ضمن بازدید از مرکز واکسیناسیون بانک ملی ایران اظهار کرد: همزمان که واکسیناسیون در تهران در حال انجام است، در سایر استان‌ها نیز به کمک درمانگاه‌های بانک ملی برای پرسنل بانک ملی و سایر بانک‌ها هم در جریان است. این واکسیناسیون از اواسط هفته گذشته آغاز شده و در برخی از استان‌ها نیز به اتمام رسیده است.

او در ادامه بیان کرد: در حال حاضر در ۱۷ نقطه از تهران واکسیناسیون در حال انجام است. امیدواریم ظرف این هفته به اتمام برسد تا یک ایمنی خاطر در میان همکاران بانک‌ها ایجاد شود. در یک ماه آینده نیز تزریق دوز دوم انجام خواهد شد. امیدواریم با توجه به اینکه بیش از ۲۶۰ نفر از همکاران بانکی در اثر ابتلا به این ویروس فوت شدند، دیگر شاهد چنین وقایع تلخی نباشیم.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که تاکنون چه میزان ارز برای واردات واکسن تخصیص داده شده و چه میزان نیز پرداختی صورت گرفته است؟ بیان کرد: از سال گذشته روند تامین ارز آغاز شده است. بانک مرکزی با همکاری بانک‌ها توانسته به موقع ارز لازم را خصوصا طی ماه‌های اخیر فراهم کند. اجازه بدهید عدد را بیان نکنم. اما تلاش‌ها در جریان است تا هرگونه مشکلی برای تامین ارز وجود داشته، برطرف شود. هیچ مشکلی برای تامین ارز نداریم و ارز کافی در اختیار داریم. راه‌های تامین این ارز نیز مهیاست.

او افزود: امیدواریم که هیچ گونه کمبودی در تامین ارز تا پایان واکسیناسیون نداشته باشیم.

این مقام مسئول ادامه داد: واردات واکسن در اختیار ستاد مرکزی وزارت بهداشت و درمان قرار می‌گیرد و توزیع در سراسر کشور نیز با مدیریت وزارت بهداشت و درمان انجام می‌شود. هر نوع واردات با مدیریت و مسئولیت وزارت بهداشت و درمان است.

آخرین وضعیت واکسیناسیون دریانوردان

چنگیز جوادپور مسئول هماهنگی مقابله با کرونا در سازمان بنادر و دریانوردی، در رابطه با آخرین وضعیت واکسیناسیون دریانوردان علیه ویروس کووید۱۹، اظهار کرد: بر اساس هماهنگی و پیگیری‌های صورت گرفته از سوی وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با وزارت بهداشت؛ واکسیناسیون سراسری دریانوردان از شنبه (۱۶ مردادماه) آغاز شده و پیش از این نیز در برخی بنادر کشور، واکسیناسیون دریانوردان کلید خورده است.

او ادامه داد: بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته، اسامی و اطلاعات ۸۵ هزار دریانورد اعم از دریانوردان اقیانوس پیما، دریانوردانی که سفر‌های ساحلی انجام می‌دهند و نیز همکاران حوزه دریایی ارائه و در سامانه مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بارگذاری شد.

واکسیناسیون دریانوردان؛ بدون لحاظ شرایط سنی

مسئول هماهنگی مقابله با کرونا در سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه اولویت‌بندی واکسیناسیون دریانوردان علیه ویروس کرونا به گونه‌ای است که شرایط سنی لحاظ نخواهد شد، توضیح داد: با توجه به شرایط متفاوت حوزه حمل و نقل دریایی، با توجه به اینکه دریانوردانی که به سفر‌های دریایی اعزام می‌شوند، همواره در دسترس نیستند و باید زمانی که در کشور حضور دارند نسبت به واکسیناسیون آن‌ها اقدام کرد، بنابراین وزارت بهداشت پذیرفت که شرط سنی در رابطه با واکسیناسیون دریانوردان مدنظر قرار نگیرد.

گفتنی است، تاکنون ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و در مجموع ۱۵ میلیون و ۶۶۱ هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده است. امیدواریم با این روند، شاهد کاهش مرگ و میرها در کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا و در نهایت شاهد از بین رفتن این ویروس منحوس باشیم.