سایت خبری طلا

آیا حالت تاریک بر روی افزایش مدت شارژدهی باتری تاثیرگذار است؟

منبع: زومیت


حالت تاریک تنها در صورتی مدت‌زمان شارژدهی باتری را افزایش می‌دهد و باعث صرفه‌جویی در مصرف آن می‌شود که در حالت روشنایی صد درصدی نمایشگر فعال شود.


به گزارش موبوایران، حالت تاریک تنها در صورتی مدت‌زمان شارژدهی باتری را افزایش می‌دهد و باعث صرفه‌جویی در مصرف آن می‌شود که در حالت روشنایی صد درصدی نمایشگر فعال شود.

 امروزه حالت تاریک (Dark Mode) یکی از قابلیت‌های مورد علاقه‌ی مردم در گوشی‌ها به شمار می‌رود. در گوشی‌هایی که نمایشگر OLED دارند، برای فعال کردن حالت تاریک و نمایش رنگ سیاه، این نمایشگر تعدادی پیکسل مشخص را خاموش می‌کند و با این کار و صرفه‌جویی در مصرف باتری، مدت‌زمان شارژدهی آن را افزایش می‌دهد.

اما طبق مطالعه‌ی جدید محققان دانشگاه پردو، استفاده از حالت تاریک، آن‌طور که انتظار می‌رود روی مدت‌زمان شارژ‌دهی باتری تأثیری ندارد.

محققان این دانشگاه با استفاده از ابزار جدیدی به نام PFOP (سرواژه عبارت Per-Frame OLED Power Profiler)، ۶ نرم‌افزار متعلق به گوگل شامل ماشین‌حساب، تقویم، نقشه، اخبار، تماس و یوتیوب را مورد بررسی قرار دادند. این تیم تأثیر حالت تاریک را در مدت یک دقیقه روی گوشی‌های پیکسل ۲ و پیکسل ۳ و پیکسل ۵ و موتو زد ۳ و روی این برنامه‌ها بررسی کردند.

نتیجه‌ی این تحقیق با آنچه انتظار می‌رفت، کمی متفاوت بود. طبق این تحقیق، بسیاری از مصرف‌کنندگان تنظیمات روشنایی گوشی خود را روی حالت خودکار قرار می‌دهند که در این صورت روشنایی نمایشگر در محیط خانه بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تنظیم می‌شود.

به گفته‌ی محققان، در شرایطی که روشنایی نمایشگر بین ۳۰ تا ۵۰ درصد باشد، در تمام گوشی‌های آزمایش‌شده، تغییر به حالت تاریک تنها ۳ تا ۹ درصد باعث صرفه‌جویی در مصرف باتری خواهد شد.

اما طبق نتایج این مطالعه، مدت‌زمان شارژدهی باتری هنگام تغییر از روشنایی صد درصد به حالت تاریک، افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. در واقع تغییر حالت از شرایط روشنایی صد درصدی نمایشگر (محیط بیرون با نور زیاد خورشید) به حالت تاریک، باعث صرفه‌جویی ۳۹ تا ۴۷ درصدی در مصرف باتری خواهد شد که خیلی بیشتر از چند دقیقه می‌تواند شارژ باتری را نگه دارد.

علاوه بر این، محققان با استناد به این مطالعه ادعا کردند که عملکرد مصرف باتری اندروید، فعال بودن حالت تاریک را هنگام محاسبه‌ی توان مصرفی یک برنامه در نظر نمی‌گیرد.

این تیم در همین راستا ابزاری به نام +Android Battery را برای در نظر داشتن حالت تاریک هنگام انجام محاسبات توسعه داده‌اند.

محققان پردو قصد دارند ابزار PFOP را به‌صورت متن‌ باز و همراه با ویژگی +Android Battery در پروژه‌ی متن‌ باز اندروید اضافه کنند. عملکرد +Battery در کادری قرمزرنگ در تصویر زیر مشخص شده است.

برخی از نتایج این تحقیق امری بدیهی است و همه‌ی ما از قبل می‌دانستیم که روشنایی صد درصدی نمایشگر باعث تخلیه‌ی باتری گوشی می‌شود و تغییر به حالت تاریک در شدت نور بالا، تأثیر بیشتری روی مصرف باتری خواهد داشت. حتی گوگل در تحقیقات خود در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷)، به رابطه‌ی شدت نور و تأثیر حالت تاریک روی مدت‌زمان شارژدهی باتری اشاره کرده بود.

اما نکته‌ی جالب در این تحقیق این است که اگر روشنایی کم یا متوسط ​​را برای نمایشگر ترجیح بدهید، تغییر به حالت تاریک تفاوت چندانی در مصرف باتری گوشی ایجاد نخواهد کرد؛ بنابراین برای کسانی که از روشنایی صددرصدی نمایشگر استفاده می‌کنند، تغییر به حالت تاریک، تغییری در زمان شارژدهی باتری ایجاد نخواهد شد.

انجام این آزمایش با روشنایی یکسان نمایشگر‌‌ گوشی‌های مختلف می‌تواند جالب باشد؛ چرا که صفحه‌نمایش برخی از گوشی‌ها در حالت روشنایی صد درصدی ممکن است متفاوت و روشن‌تر از برخی دیگر باشد.

شما چه تجربه‌ای در استفاده از حالت تاریک گوشی خود و تغییر مصرف باتری دارید؟