۱۰ واقعیت جالب در خصوص حمله اتمی آمریکا به ژاپن که احتمالا از آن بی اطلاع بودید

اگرچه شاید ما بسیار از بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی شنیده باشیم، اما حقایقی در این خصوص وجود دارد که شاید از آن مطلع نبوده ایم.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، اگرچه شاید ما بسیار از بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی شنیده باشیم، اما حقایقی در این خصوص وجود دارد که شاید از آن مطلع نبوده ایم.

اگرچه شاید ما بسیار درباره یکی از بزرگترین تراژدی‌های تاریخ، یعنی بمباران اتمی آمریکا در ژاپن خوانده و یا شنیده باشیم، اما حقایقی در این خصوص وجود دارد که شاید کمتر به گوشمان خورده باشد.

پایگاه «History Hit» در گزارشی با عنوان «۱۰ واقعیت در خصوص بمباران هیروشیما و ناگاساکی» به برخی از این حقایق پرداخت.

در این گزارش آمده است: در ششم اوت ۱۹۴۵ (و در طول جنگ جهانی دوم که از ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ به طول انجامید) یک بمب افکن B-۲۹ که «انولا گی» (Enola Gay) نامیده می‌شد، بمبی اتمی را بر فراز شهر هیروشیما انداخت. این نخستین باری بود که یک سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌شد. این بمب بلافاصله ۸۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند و ده‌ها هزار نفر دیگر نیز بعدا در اثر تشعشات رادیواکتیوی جان خود را از دست دادند. (هرچند برخی منابع می‌گویند بمب هیروشیما ۹۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند و هزاران تن دیگر نیز بعدا جان سپردند).

سه روز بعد، بمب اتمی دیگری بر روی شهر «ناگاساکی» ژاپن انداخته شد که در دم سبب مرگ ۴۰ هزار نفر دیگر شد. با گذشت زمان شمار قربانیان به شکلی قابل ملاحظه افزایش پیدا کرد. آثار مخرب بمباران هسته‌ای برای جهانیان مشخص شده بود. گفته می‌شود این دو بمباران سبب شدند تا ژاپن مجبور به تسلیم شده و به جنگ جهانی دوم خاتمه داد؛ هر چند این ادعایی است که بحث‌های فراوانی در پیرامون آن انجام شده است. در این گزارش قصد داریم به ۱۰ واقعیت درباره بمباران هیروشیما و ناگاساکی که شاید کمتر به گوشتان خورده باشد، بپردازیم:

۱- آمریکا قصد بمباران ۵ شهر ژاپن را داشت

آمریکا در ابتدا قصد داشت تا ۵ شهر ژاپن را بمباران کند و جالب است بدانید شهر «ناگاساکی» جزء هیچ کدام از این شهر‌ها نبود. اسامی ۵ شهری که آمریکا در ابتدا قصد بمباران آن‌ها را داشت شامل: «کوکورا»، «هیروشیما»، «یوکوهاما»، «نیگاتا» و «کیوتو» می‌شد.

گفته می‌شود کیوتو در نهایت به دلیل آنکه «هنری استیمسون»، وزیر جنگ آن زمان آمریکا عاشق این شهر یعنی «پایتخت باستانی ژاپن» بود و دهه‌ها قبل ماه عسل خود را در آنجا سپری کرده بود، از مهلکه بمباران نجات یافت و بجای آن نام ناگاساکی قرار گرفت. بعد از دومین بمباران که در ناگاساکی صورت گرفت، ژاپن تسلیم شد و ااعلام این تسلیم شدن توسط «هیروهیتو» امپراتور ژاپن در ۱۵ اوت اعلام شد.

۲- بمب‌های هیروشیما و ناگاساکی متفاوت بودند

بمب‌های استفاده شده در هیروشیما و ناگاساکی بر اساس طرح‌هایی متفاوت از هم طراحی شده بودند. بمب «پسر کوچک» (Little Boy) که بر روی هیروشیما انداخته شد، بوسیله اورانیوم-۲۳۵ بسیار غنی شده ساخته شده بود. این در حالی است که بمب «مرد چاق» ( Fat Man) که بر روی ناگاساکی انداخته شد، از پلوتونیوم درست شده بود. از بمب استفاده شده در ناگاساکی، به عنوانی بمبی که طراحی پیچیده تری داشته، نام برده می‌شود.

۳- نام بمب‌ها از یک فیلم اقتباس شده بود

اسم رمز دو بمب «پسر کوچک» و «مرد چاق» توسط «رابرت سربر» که در «پروژه منهتن» مشارکت داشت، انتخاب شده بود. پروژه منهتن، پروژه‌ای بود به ساخت این بمب های هسته‌ای انجامید. به نظر می‌رسد رابرت سربر این اسامی را از فیلم «شاهین مالت» محصول ۱۹۴۱ به کارگردانی و نویسندگی «جان هیوستن» انتخاب کرده باشد.

در این فیلم، «مرد چاق» لقب «سیدنی گرین‌استریت» بازیگر نقش «کسپر گوتمن» است؛ در حالی که «پسر کوچک» از لقبی گرفته شده است که «هامفری بوگارت» هنرپیشه آمریکایی برای یک کاراکتر دیگر فیلم یعنی «ویلمر» بکار می‌برد؛ هر چند ویلمر در آن فیلم «پسر» صدا زده می‌شد و نه «پسر کوچک»!

۴- ویرانگرترین حمله جنگ جهانی دوم، نه بمباران هیروشیما بود و نه ناگاساکی!

شاید تا به حال شما فکر می‌کردید بمباران شهر‌های هیروشیما یا ناگاساکی، ویرانگرترین و مرگبارترین حمله در جنگ جهانی دوم بوده است؛ اما باید بگوییم که چنین نیست. عملیات «Meetinghouse» (عملیات خانه اجتماعات) آمریکا که از آن با نام بمباران توکیو در تاریخ ۹-۱۰ مارس ۱۹۴۵ نام برده می‌شود، مرگبارترین بمباران در تاریخ محسوب می‌شود؛ به طوری که در این عملیات بوسیله ۳۳۴ بمب افکن بی-۲۹ آمریکایی، بیش از یکصدهزار نفر جان خود را از دست دادند و چندین برابر این عدد نیز مجروح شدند.

۵- پیش از بمباران جزواتی بر فراز ژاپن ریخته شد

گاهی اوقات شاید گفته شود که آمریکا پیش از بمباران، به مردم ژاپن هشدار داده بود؛ اما واقعیت آن است که جزواتی که از بالا توسط نیروی هوایی آمریکا بر فراز ژاپن ریخته شده بود، هشدار در خصوص یک حمله قریب الوقوع هسته‌ای به هیچ کدام از شهر‌های هیروشیما و ناگاساکی نبود؛ بلکه در آن برگه‌ها تنها «وعده ویرانی سریع و کامل» داده شده بود و از غیر نظامیان خواسته شده بود تا فرار کنند!

۶- نقش بستن سایه هیروشیما بر زمین

انفجار بمب در هیروشیما به حدی شدید بود که سایه افراد و اشیا را بطور دائم بر روی زمین نقاشی کرد. در توضیح این پدیده باید گفت انرژی حاصل از انفجار اتمی به حدی است که موجب تغییر رنگ و سوزانده شدن برخی سطوح می‌شود. انفجار اتمی هیروشیما و ناگاساکی به حدی شدید بودند که سایه برخی افراد برای همیشه بر روی زمین و یا دیوار‌ها نقش بست. از این رویداد با نام «سایه‌های هیروشیما» (Hiroshima shadows) یاد می‌شود.

۷- بمب هیروشیما به جنگ جهانی دوم پایان داد

همانطوری که در ابتدای این گزارش آمد، برخی افراد استدلال می‌کنند که بمباران هیروشیما و ناگاساکی به جنگ جهانی دوم پایان داد؛ اما برخی پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد ورود غیرمنتظره اتحاد جماهیر شوروی به جنگ نقش تعیین کننده تری در این مسأله داشت.

۸- دو بمباران اتمی به کشته شدن ۱۵۰ هزار تا ۲۴۶ هزار نفر منجر شد

بین ۹۰ هزار تا ۱۶۶ هزار نفر تخمین زده می‌شود که بر اثر حمله هیروشیما جان خود را از دست دادند. این در حالی است که گفته می‌شود حمله ناگاساکی سبب مرگ ۶۰ هزار تا ۸۰ هزار نفر شده است.

۹- گل رسمی هیروشیما

«خرزهره» به عنوان گل رسمی هیروشیما شناخته می‌شود؛ چرا که این گل، نخستین گیاهی بود که پس از این بمباران اتمی در هیروشیما دوباره شکوفا شد.

۱۰- مشعلی که تا زمان عاری شدن زمین از سلاح هسته‌ای می‌سوزد

در پارک یادبود صلح هیروشیما، شعله‌ای از زمان روشن شدن آن در سال ۱۹۶۴ به طور مداوم می‌سوزد. گفته می‌شود «شعله صلح» تا زمانی که تمام بمب‌های هسته‌ای روی کره زمین نابود شوند و این سیاره از تهدید تخریب هسته‌ای رهایی یابد، همچنان روشن خواهد ماند.