تکلیف واردکنندگانی که به بانک‌ها بدهی ارزی دارند مشخص شد

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور تاکید کرد: بانک مرکزی با توجه به مشکلات مربوط به تعهدات ارزی بانک‌ها مطابق با تصمیمات کمیته ویژه ارزی وزرا مقرر کرد در مواردی که مشتریان یا واردکنندگان صد درصد وجه اعتباری و یا برات اسنادی را به بانک عامل پرداخت کرده باشند دراین حالت ایفای تعهدات به عهده بانک‌ها خواهد بود.

خبر را برای من بخوان


صمد کریمی _ سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور_اظهار کرد: بر این اساس اگر چنانچه مشتریان درهنگام گشایش اعتبار و یا ثبت برات معادل ریالی مبلغ واردات و وثایق را به طور کامل تودیع کرده باشند تامین ارزی و پرداخت آن به بانک کارگزار خارجی به عهده بانک گشایش کننده (بانک عامل) خواهد بود.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر مشتری یا واردکننده صد درصد وجوه خود را پرداخت کرده باشد در حال حاضر نباید بانک مابه التفاوت آن را طلب کند، گفت: ولی اگر مشتری تمام و یا بخشی از وجه اعتبار را به بانک عامل در خصوص اعتبارات و یا بروات اسنادی پرداخت نکرده باشد و کالا از گمرک ترخیص نشده باشد تامین تمام و یا بخشی از ارز در صورت کمبود منابع بانک از طریق مرکز مبادلات به نرخ مبادله‌ای برای گروه‌های کالایی سه تا هشت امکان پذیر است.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور گفت: در حال حاضر واردکنندگان باید بدهی خود را به بانک‌ها به نرخ مبادله‌ای بدهند، ولی اگر واردکننده‌ای پیش ازاین تمام بدهی خود را به بانک پرداخت کرده باشد دیگر نباید بانک مابه التفاوت آن را از مشتری دریافت کند. اما اگر بخشی را پرداخت کرده باشد طبیعی است که باقیمانده آن را باید به نرخ مبادله‌ای به بانک پرداخت کند.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی افزود: البته در این رابطه گزینه‌های مختلفی بین بانک و مشتری خود یا همان واردکننده وجود دارد.