سایت خبری طلا

تجهیز گلکسی S22 به فناوری جدیدی

منبع: دیجی مگ


اینطور که به نظر می‌رسد، ظاهرا سامسونگ قرار است سری گوشی‌های گلکسی S22 را به سیستم جدیدی مجهز کند تا بدین ترتیب عملکرد این محصولات در عکاسی در نور شب و پرتره بهتر از نسل گذشته باشد.


به گزارش موبوایران، اینطور که به نظر می‌رسد، ظاهرا سامسونگ قرار است سری گوشی‌های گلکسی S22 را به سیستم جدیدی مجهز کند تا بدین ترتیب عملکرد این محصولات در عکاسی در نور شب و پرتره بهتر از نسل گذشته باشد.

تا زمان رونمایی از گوشی‌های گلکسی S22 مدت زمان زیادی باقی مانده است و طبیعتا انتظار نداریم خبرهای زیادی را پیرامون این محصولات بشنویم. اما خب طی چند سال گذشته اینطور بوده که حتی وقتی یک سال هم به زمان رونمایی از محصولی زمان باقی مانده باشد،‌ یک سری شایعات و خبرها در رابطه با آن‌ها منتشر می‌شود که صحت یا عدم صحت آن‌ها را گذشت زمان مشخص می‌کند.

در رابطه با گلکسی S22 هم همین وضعیت صادق است. این گوشی قرار است به عنوان پرچم‌دار بعدی سامسونگ، اوایل سال ۲۰۲۲ رونمایی و راهی بازار شود. تا به این لحظه خبرهای زیادی پیرامون این گوشی و احتمالا دو مدل پلاس و اولترا منتشر نشده است منتها به‌تازگی شرکت کره‌ای پتنتی را در دفتر ثبت اختراعات آمریکا به ثبت رسانده است که نشان می‌دهد چگونه می‌توان از دوربین‌های متحرک استفاده کرد تا کاربران بتوانند بین لنزهای مختلف با دیافراگم‌های متفاوت سوییچ کنند.

این پتنت که اولین‌بار توسط افشاگر معروف یعنی LetsGo Digital مشاهده شد، به کاربران این اجازه را می‌دهد تا دیافراگم استفاده شده برای ثبت یک تصویر خاص را بر اساس شرایط نوری تغییر دهند. مثلا وقتی زمان ثبت تصویر در شب فرا برسد، سوییچ به لنزی که دیافراگم بازتری دارد باعث می‌شود جذب نور بیشتری اتفاق بیفتد و در نتیجه تصویر بهتری هم ثبت شود.

پتنت سامسونگ برای سیستم دوربینی با دیافراگم متغیر

اولین بار سامسونگ در گلکسی S9، پرچم‌دار سال ۲۰۱۸ خود، از سیستم مشابهی استفاده کرد. این سیستم به گوشی اجازه می‌دهد در شرایط نوری نامساعد، بین دیافراگم‌های f/1.5 و f/2.5 سوییچ کند؛ بدین ترتیب وقتی گوشی در نور کم یا شب به عکاسی می‌پرداخت، دیافراگم روی f/1.5 و در نور روز هم روی f/2.5 تنظیم می‌شد تا تصویر به بهترین شکل ممکن به ثبت برسد.

این پتنت جدید اما که «دوربین متحرک با میدان دید تطبیق‌پذیر» نام دارد، یک سیستم سه‌گانه‌ی دوربین را با زاویه‌ی پوششی عریض، فوق عریض و تله‌کوپیک نشان می‌دهد که هر سنسور قادر است موقعیت خود را برای ثبت تصویر بهتر تغییر دهد. دوربینی هم که در وسط تعبیه شده است می‌تواند به سمت بالا یا پایین حرکت کند در حالی که دو دوربین کناری به سمت چپ و راست حرکت می‌کنند.

البته وجود سه دوربین در تصویر پتنت به این معنا نیست که سیستم مربوطه فقط از سه دوربین پشتیبانی می‌کند، بلکه می‌توان حتی دوربین‌های بیشتری را هم با آن هماهنگ کرد. اما می‌توانیم اینطور در نظر بگیریم که سیستم دوربین یک گوشی مجهز به این فناوری سه‌گانه و متشکل از دوربین اصلی در وسط، فوق عریض در سمت چپ و تله‌کوپیک هم در سمت راست است. به یک شکل دیگر هم می‌توان دوربین‌های را که در این سیستم قرار می‌گیرند روی یک گوشی تعبیه کرد؛ مثلا سنسورها به شکل مثلثی و پشت سر لنز ثانویه با دیافراگم متفاوت تعبیه شوند.

وقتی دوربین‌ها به شکل مثلثی تعبیه شوند، دوربین‌ها دیافراگم عریض‌تری خواهند داشت تا بدین ترتیب نور بیشتری وارد سنسورها شود و در نتیجه کیفیت تصاویر ثبت شده هم بهبود پیدا کند. وقتی هم که ترتیب قرارگیری دوربین‌ها افقی باشد، یعنی در یک خط صاف، دیافراگم عرض کمتری خواهد داشت. این موضوع را به طول کامل می‌توانید در تصویر بالا مشاهده کنید.

وقتی سامسونگ در گلکسی S9 و S10 از سیستم دیافراگم متغیر استفاده کرد، این قابلیت فقط برای دوربین اصلی در دسترس بود. یعنی فقط می‌شد با دوربین اصلی با دیافراگم‌های مختلف عکاسی کرد. اما با توجه به آنچه که در تصویر پتنت مورد نظر می‌بینیم، می‌توان گفت هر سه دوربین از این قابلیت بهره‌مند خواهند بود و این یعنی انقلابی در زمینه‌ی عکاسی موبایل چرا که هر سه دوربین در هر شرایط نوری می‌توانند بهترین تصویر را ثبت کنند.

علاوه بر کنترل اندازه‌ی دیافراگم بر اساس شرایط نوری، امکان کنترل گشودگی دریچه دیافراگم به آن دسته از کاربرانی که به عکاسی پرتره هم علاقه دارند کمک می‌کند تا بدین ترتیب تصاویری با پس‌زمینه‌ی محو شده ثبت کنند. البته برای ایجاد جلوه‌ی بوکه بهتر است دیافراگم بازتر باشد. وقتی هم سوژه‌ی عکاسی شهر یا منظره‌ای زیبا باشد، دیافراگم کوچک‌تر بهتر پاسخگوی نیاز کاربران خواهد بود چرا که در این حالت تصاویر شارپ‌تری ثبت خواهد شد.

اما نکته‌ی قابل توجهی که وجود دارد این است که در چنین سیستم‌هایی، قطعات و بخش‌های مختلفی وجود دارد که اگر گوشی به زمین بیفتد به احتمال بسیار زیاد صدمه می‌بینند. اما خب علی‌رغم اینکه ریسک تولید چنین سیستمی به خاطر ظرافت بالایی که دارد بسیار زیاد است، باز هم می‌بینیم شرکت‌ها مشتاقانه به تولید آن مشغول هستند چرا که ظاهرا کیفیتی که در راستای استفاده از چنین طراحی به دوربین‌ها اضافه می‌شود ارزش این را دارد که گوشی تا این اندازه در مقابل ضربه آسیب‌پذیر باشد.

طبق گفته‌ی LetsGo Digital، سال گذشته بود که شیائومی در تلاش بود تا چنین سیستمی را در گوشی‌های خود مورد استفاده قرار دهد. امسال هم که خبری می‌شنویم مبنی بر اینکه سامسونگ می‌خواهد پرچم‌داران سال آینده‌ی خود را به چنین سیستم هیجان‌انگیزی مجهز کند.

اگر سامسونگ بخواهد واقعا از چنین سیستمی در گوشی‌های خود استفاده کند، یعنی دقیقا همان چیزی که در پتنت شاهد هستیم، به احتمال زیاد گلکسی S22 میزبان آن نخواهد بود و باید حداقل یک سالی را منتظر بمانیم. یعنی اگر در سری نوت ۲۲ که سامسونگ قول طراحی آن را داده است شاهد استفاده از چنین سیستمی برای بهبود کیفیت عکاسی باشیم منطقی‌تر از سری گلکسی S22 خواهد بود. هرچند این احتمال را که شاید در سری S22 هم از چنین سیستم جالبی استفاده شود نمی‌توان رد کرد.

پرچم‌داران سری گلکسی S21 اوایل امسال راهی بازار شدند و فروش بسیار موفقی را هم پشت سر گذاشتند. اما به گذشت زمان، اندکی از میزان فروش آن‌ها کاسته شد و اکنون می‌بینیم که اصلا استقبال خوبی از آن‌ها نمی‌شود. استفاده از چنین فناوری جذابی در سیستم دوربین پرچم‌دارها می‌تواند باعث شود فروش گوشی‌ها بسیار بیشتر از چیزی باشد که اکنون شاهد آن هستیم. چرا که این روزها تغییرات بیشتر به پردازنده و طراحی بر می‌گردد تا اینکه شاهد یک شاهکار واقعی باشیم. حال باید دید آیا واقعا استفاده از یک سیستم دوربین پیشرفته می‌تواند باعث جلب رضایت مشتریان شود یا خیر.

سامسونگ در حال حاضر جدال بر سر تصاحب جایگاه برترین تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند در جهان در سه ماه گذشته را به شیائومی باخت. از طرفی در بازار اروپا هم این شیائومی است که با کنار زدن غول کره‌ای در صدر ایستاد. اینطور که به نظر می‌رسد، روند رو به رشد شیائومی هر فصل بهتر می‌شود در حالی که از آن طرف سامسونگ کاملا برعکس، روند نزولی را در پیش گرفته است. به همین خاطر این احتمال وجود دارد که طی یکی دو سال آینده، این شیائومی باشد که در مجموع، برترین تولیدکننده‌ی گوشی در جهان لقب بگیرد.

شیائومی طی چند سال اخیر با در پیش گرفتن سیاست‌های درست و به لطف شرکت‌هایی نظیر ردمی و پوکو توانست گوشی‌هایی قدرتمند با قیمت مناسب تولید و روانه‌ی بازار کند. اینطور شد که کاربران زیادی را به سوی خود جذب کرد؛ خصوصا در بازارهای پرجمعیتی نظیر هندوستان و چین. اما از آن طرف سامسونگ وقت و هزینه‌ی خود را صرف تولید گوشی‌هایی نظیر گلکسی A52 5G کرد که با دو برابر قیمت بیشتر به نسبت نماینده‌های شیائومی، نصف قدرت سخت‌افزاری آن‌ها را هم ندارد.

آنچه که سامسونگ برای ماندن در بازار رقابت و حفظ جایگاه خود به آن نیاز دارد، تولید محصولاتی با قیمت بسیار مناسب و قدرت سخت‌افزاری بالاست؛ نظیر گوشی‌های گلکسی S20 و S21 فن ادیشن چرا که اکنون این محصولات توجه کاربران را به خود جلب می‌کنند. در غیر این صورت ورق برخواهد گشت و این شیائومی خواهد بود که در صدر می‌ایستد.